Τρίτη , 22 Ιούλιος 2025

Microsoft: Κινέζοι χάκερ εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας του SharePoint -Παραβιάσεις κυβερνήσεων-επιχειρήσεων παγκοσμίως

Η Microsoft κατηγόρησε Κινέζους χάκερ ότι εκμεταλλεύτηκαν κενά ασφαλείας στο λογισμικό SharePoint, τα οποία οδήγησαν σε παραβιάσεις σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δύο Κινέζοι κρατικοί παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα κενά ασφαλείας στο SharePoint, ανέφερε η Microsoft σε ανάρτηση την Τρίτη.

Τα κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν σε περιπτώσεις όπου το λογισμικό ήταν εγκατεστημένο σε διακομιστές πελατών και όχι στο cloud, ανέφερε η εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραβιάσεις κυβερνήσεων και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο

Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και άλλοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί παραβιάσεις, με αποτέλεσμα την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, ανέφερε το Bloomberg.

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ένα ενημερωμένο πρόγραμμα και συνιστά στους πελάτες να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Οι δύο που εντοπίστηκαν από τη Microsoft, Linen Typhoon και Violet Typhoon, δραστηριοποιούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, σύμφωνα με την εταιρεία. Στο παρελθόν, έχουν επικεντρωθεί στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και στην κατασκοπεία.

Η Microsoft ανέφερε ότι ένας τρίτος παράγοντας απειλής φαίνεται επίσης να εδρεύει στην Κίνα, αν και η εταιρεία δεν έχει αξιολογήσει το κίνητρό του.

To Reuters επικοινώνησε με την κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Πράκτορες που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση εμπλέκονται τακτικά σε κυβερνοεπιθέσεις, αλλά το Πεκίνο αρνείται συστηματικά ότι διεξάγει επιχειρήσεις hacking.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Smartphone: Πώς θα αλλάξει η καθημερινή χρήση του μέχρι το 2030 -Οι τάσεις της επόμενης πενταετίας

Περίπου 40 GB δεδομένα (data) τον μήνα θα καταναλώνει, κατά μέσο όρο, κάθε έξυπνο κινητό …

Daily-News.GR