Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Νέο gadget για όσους «ανακατεύονται» στο αεροπλάνο

Νέο gadget για όσους «ανακατεύονται» στο αεροπλάνο

Γυαλιά κατά της ναυτίας για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Σας πιάνει πονοκέφαλος και μόνο στην ιδέα, ότι πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο; Νιώθετε το στομάχι σας να γίνεται «κόμπος» κατά την απογείωση και προσγείωση… αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Δε χρειάζεται να απελπίζεστε άλλο!

Μια τεχνολογική εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση, για να μπορείτε κι εσείς να απολαμβάνετε τη διαδικασία ενός ταξιδιού… ακόμη και στα 10.000 πόδια!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το αίσθημα ναυτίας πιστεύεται ότι προκαλείται από μια αντίφαση ανάμεσα σε αυτό που βλέπουν τα μάτια (και «λένε» στον εγκέφαλο) και στα σήματα που λαμβάνονται από το εσωτερικό του αυτιού, που επηρεάζει την ισορροπία.

Όταν κάθεστε στη θέση σας μέσα στο αεροσκάφος και αντικρίζετε το κάθισμα ακριβώς μπροστά σας, τα μάτια σας «λένε» στον εγκέφαλό σας ότι είστε ακίνητοι, σταθεροί σε μια θέση, όμως το εσωτερικό του αυτιού σας δίνει την αίσθηση της κίνησης του αεροσκάφους.

Μια ομάδα ειδικών σε θέματα τεχνολογίας από την εταιρεία Flow IFE στο Λονδίνο υποστηρίζουν, ότι έχουν βρει τη λύση, η οποία δεν είναι άλλη από ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, τα οποία δείχνουν μια εικόνα του ορίζοντα που αντιδρά στην κίνηση του αεροσκάφους.

Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι αισθήσεις είναι σε αρμονία.

Την αρμονία όμως που «υπόσχονται» ότι προσφέρουν αυτά τα γυαλιά ταράζει η… τιμή τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η τιμή των γυαλιών «είναι στα ύψη» και κυμαίνεται κοντά στις 500 λίρες Αγγλίας.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr