Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024
Η Nokia επιστρέφει με ένα νέο tablet

Η Nokia επιστρέφει με ένα νέο tablet

Το N1 καταφτάνει με ποιοτικό σχεδιασμό και καινοτόμα χαρακτηριστικά

Η Nokia μετά την πώληση του τμήματος της κινητής στη Microsoft, επανέρχεται αποφασισμένη να ξαναχτίσει το «όνομά» της, με μια νέα συσκευή που παρουσιάστηκε μόλις σήμερα.Πρόκειται για ένα tablet 7,9 ιντσών, που ακούει στο όνομα N1 και θα τρέχει Android .

Την παρουσίαση της συσκευής, έκανε ο Sebastian Nyström, στην εκδήλωση Slush 2014 στην πατρίδα της Nokia, στο Ελσίνκι. «Ο κόσμος δεν χρειάζεται ένα ακόμη tablet», δήλωσε ο Nyström και ισχυρίστηκε πως το N1 είναι «για όσους δεν έχουν βρει ακόμη το σωστό Android tablet».

Η συσκευή τρέχει τη νεότερη έκδοση του Android, «Lollipop», αν και η εταιρεία έχει επέμβει, διαφοροποιώντας τον τρόπο εμφάνισης των εικονιδίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο σχεδιασμός της συσκευής, καθώς είναι από αλουμίνιο και έχει πάχος 6,9 χιλιοστών. Θα γίνεται διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις: σκούρο γκρι και ασημί.

Στο εσωτερικό του, θα «φωλιάζει» ένας τετραπύρηνος Intel Atom επεξεργαστής 2.4GHz με αρχιτεκτονική 64 bit, πράγμα ασυνήθιστο για συσκευή Android/

Επιπλέον, το Nokia N1 διαθέτει οπίσθια κάμερα 8 megapixel και μπροστινή 5 megapixel. Ο χώρος αποθήκευσης θα είναι 32GB.

Σε μια διάθεση καινοτομίας, η Nokia εξόπλισε το νέο tablet με USB Type-C. Έτσι, το N1 θα είναι η πρώτη συσκευή με θύρα USB που το καλώδιο θα μπορεί να συνδεθεί από οποιαδήποτε πλευρά.

Όσον αφορά τη διάθεση του N1, η Nokia ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με την αγορά της Κίνας, ώστε να προλάβει την κινεζική πρωτοχρονιά (19 Φεβρουαρίου) και κατόπιν θα ακολουθήσει η Ρωσία και οι άλλες χώρες. Όσο για την τιμή, θα κοστίζει 250 δολάρια στις ΗΠΑ.

Πηγή: Η Nokia επιστρέφει με ένα νέο tablet – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook