Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
O Τιμ Κουκ είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, όχι όμως όπως οι άλλοι

O Τιμ Κουκ είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, όχι όμως όπως οι άλλοι

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση του Bloomberg, η περιουσία του CEO της Apple ξεπέρασε μόλις το 1 δισ. δολάρια, γεγονός που τον βάζει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Μόνο που εκεί τα ποσά είναι μεγάλα και τρελά! Ο Τιμ Κουκ πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσει τις αμύθητες περιουσίες των άλλων γενικών διευθυντών της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος όλων με 187 δισ. δολάρια και τον ακολουθούν οι Μπιλ Γκέιτς με 121 δισ. και Μαρκ Ζάκερμπεργκ με 102 δισ. Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, δεν είναι παρά στο No 10 της λίστας, με 68,7 δισ.

Ο Κουκ παραμένει πάντως μια ασυνήθιστη περίπτωση στον κόσμο των κροίσων, καθώς είναι ο μόνος που δεν είναι και ιδρυτής της εταιρίας του. Όλοι οι άλλοι γενικοί διευθυντές στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων έχουν ιδρύσει τις επιχειρήσεις τους.

Ο Κουκ κατάφερε ωστόσο να κάνει την Apple την πιο μεγάλη εταιρία του κόσμου, ξεπερνώντας ακόμα (τον Ιούλιο) και την κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Apple τον είχε φέρει ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς από την Compaq και έκανε προφανώς πολύ καλά. Ο εκτελεστικός διευθυντής αποδείχτηκε πολύ πιο προσεκτικός και μετρημένος από τον οραματιστή Τζομπς, διπλασιάζοντας έσοδα και κέρδη τελικά για τον κολοσσό όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας.

Το Bloomberg υπολογίζει την κεφαλαιοποίησή της κοντά στα 2 τρισ. δολάρια!


Πηγή