Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft

Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Coventry (Αγγλία) έγινε ο πιο νέος ειδικός στους υπολογιστές,στον κόσμο. Ο Ayan Qureshi, όπως ονομάζεται, είναι πλέον Microsoft Certified Professional αφού πέρασε τις εξετάσεις του τεχνολογικού γίγαντα όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Σήμερα είναι έξι ετών και έχει δημιουργήσει δικό του δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι.

Ο πατέρας του μικρού είναι σύμβουλος πληροφορικής σε εταιρείες και μετακόμισαν από το Πακιστάν στην Αγγλία το 2009.

Ο μικρός ανέφερε ότι οι εξετάσεις ήταν δύσκολες αλλά το απόλαυσε και θέλει κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο εταιρειών που θα έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπήρχαν ερωτήσεις τύπου multiple choice, συμπλήρωση κενών, να βάλει στη σωστή σειρά προτάσεις αλλά και scenario-based ερωτήσεις και το πιο δύσκολο ήταν να εξηγήσεις τις λέξεις σε ένα πεντάχρονο.

Ο πατέρας του μικρού τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με υπολογιστή όταν ήταν τριών χρονών, το άφηνε να παίζει με τους παλιούς του υπολογιστές οπότε άρχισε να αντιλαμβάνεται τι εστί σκληρός δίσκος και motherboard. Μιλώντας στο BBC ο πατέρας του ανέφερε ότι όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ότι του έλεγε, την επόμενη μέρα το θυμόταν, τότε άρχισε να του δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ayan έχει το δικό του computer lab στο σπίτι, που περιέχει δίκτυο υπολογιστών που έφτιαξε ο ίδιος. Περνά περίπου δυο ώρες την ημέρα μαθαίνοντας για το λειτουργικό σύστημα και πως να εγκαθιστά προγράμματα.

Όταν πήγε να παραστεί στις εξετάσεις οι υπεύθυνοι είχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να τα καταφέρει καθώς ήταν ο πιο μικρός υποψήφιος που έχει παρευρεθεί σε εξετάσεις που απευθύνονται σε όσους θέλουν να γίνουν τεχνικοί.

Ο μικρός τελικά τα κατάφερε και θέλει στο μέλλον να δημιουργήσει στην Αγγλία την E-Valley, την αντίστοιχη Silicon Valley της Αμερικής.
microsoft-test-5-years-old-04-570

microsoft-test-5-years-old-03-570


Πηγή: Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook