Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πιο κοντά από ποτέ τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Πιο κοντά από ποτέ τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Συναντήσεις της Google με τη βρετανική κυβέρνηση

Η Google είναι μεγάλος θαυμαστής των βρετανικών προσεγγίσεων όσον αφορά την τεχνολογία και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Ο κολοσσός από την Καλιφόρνια συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου πέντε φορές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την Telegraph. Οι συναντήσεις αυτές δείχνουν τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η Google είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στον αναδυόμενο τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Τα αυτοκίνητα έχουν κάνει διαδρομές πάνω από 1.200.000 χιλιόμετρα από τότε που ξεκίνησαν τις δοκιμές τους και η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να «εκραγεί» τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπεται ότι θα υπάρχουν 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους από το 2020.

Αν και δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε στις συναντήσεις, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα παρέστη και ο Chris Urmson, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις της Google όσον αφορά τα εν λόγω αυτοκίνητα. Σε μια συνάντηση που έγινε στην Καλιφόρνια, ο επικεφαλής του τομέα της Google ήταν «πολύ θετικός για την προσέγγιση που υιοθετείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέροντας ότι οι κινήσεις του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής» σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όπως είναι λογικό η Google αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τις εξελίξεις, καθώς προσπαθεί να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τεχνολογικό κομμάτι και προσφέρει χρηματοδότηση σε ερευνητές.

Σε δήλωση του, τον Ιούλιο του 2015, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Andrew Jones, είπε: «Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα φέρουν μεγάλα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία μας, και θέλω η Βρετανία να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανάπτυξη αυτής της συναρπαστικής τεχνολογίας. Ο κώδικας της πρακτικής μας δείχνει σαφώς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε καλύτερη θέση όταν πρόκειται για δοκιμές με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και αγκαλιάζει την οδήγηση του μέλλοντος. Τώρα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη βιομηχανία για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr