Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς λειτουργεί το διαδίκτυο

Πώς λειτουργεί το διαδίκτυο

Άπειρες διαδρομές με καλωδιώσεις σε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ

Είναι πραγματικά δύσκολο το να εξηγήσει κανείς τι είναι το διαδίκτυο, πώς λειτουργεί και πώς αυτό εξελίσσεται- ιδιαίτερα για όσους αγνοούν τα της τεχνολογίας. Ίσως το ίδιο δύσκολο είναι να το φωτογραφίζει κανείς! Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Peter Garritano, με το πρότζεκ του «The internet».

Ο Garritano επισκέφτηκε πέντε χώρους στη Νέα Υόρκη που φιλοξενούν άπειρες διαδρομές με καλωδιώσεις, που κοινώς ονομάζονται «carrier hotels». Στο εσωτερικό αυτών των δωματίων, ο φωτογράφος κατέγραψε εκατοντάδες οπτικές ίνες, διακομιστές και μηχανήματα που συνδέονται προκειμένου να μας παρέχουν σύνδεση με το διαδίκτυο.

«Είναι απίστευτη η προστασία και η υψηλή ασφάλεια σε αυτά τα κτίρια που κρατούν μακριά όσους δεν έχουν καμία εργασία εδώ», λέει ο Garritano ο οποίος σημειώνει ότι σε κανέναν σχεδόν από αυτούς τους χώρους δεν έχει μπει ποτέ φωτογράφος.

kalwdkdiamnbn1kalwdkdiamnbn2kalwdkdiamnbn3kalwdkdiamnbn4kalwdkdiamnbn5kalwdkdiamnbn6kalwdkdiamnbn7kalwdkdiamnbn8kalwdkdiamnbn9kalwdkdiamnbn10kalwdkdiamnbn11kalwdkdiamnbn12

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr