Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Προσγείωση αεροσκάφους με τη βοήθεια μιας εφαρμογής

Προσγείωση αεροσκάφους με τη βοήθεια μιας εφαρμογής

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενισχυτικά για ασφαλή κατάβαση

Μια νέα εφαρμογή για iPad που βοηθά στην ασφαλή προσγείωση των αεροσκαφών σχεδίασε ο Αμερικανός Austin Meyer. Η εφαρμογή ονομάζεται Xavion. Συνδέεται μέσω Wi-Fi με τον αυτόματο πιλότο ενός μικρού αεροσκάφους, προκειμένου να καθοδηγεί τον πιλότο προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο έτσι ώστε να επιτευχθεί ασφαλής κατάβαση, σε περίπτωση που δε λειτουργεί ο κινητήρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, στην επόμενη αναβάθμιση η εφαρμογή αναμένεται να γίνει πιο ενεργός αυτόματος πιλότος, απ’ ό,τι εικονικός, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της πτήσης για την προσγείωση του αεροσκάφους.

Η νέα ενημέρωση της εφαρμογής θα μειώσει την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση για την προσγείωση των αεροσκαφών, καθώς θα αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτόματου πιλότου.

Μιλώντας στο Popular Science ο Meyer δήλωσε ότι η παρούσα έκδοση παρέχει ελέγχους ως προς το βάρος και την ισορροπία, ενώ κάνει εκτιμήσεις και για την κατανάλωση καυσίμων και τη διάρκεια του ταξιδιού σε διαφορετικά υψόμετρα.

Οι πληροφορίες συλλέγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών αεροδρομίων και της ποσότητας καυσίμων έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια ασφαλής προσγείωση, έτσι ώστε οι πιλότοι να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να οδηγούνται σε ασφαλείς αποφάσεις για την προσγείωση των αεροσκαφών.

«Διαβάζοντας» μέσα από τους εσωτερικούς αισθητήρες ενός iPad, το Xavion υπολογίζει την παρούσα τοποθεσία και υψόμετρο, ενώ σύμφωνα με τα σήματα που λαμβάνει από το GPS, εμφανίζει επιπλέον πληροφορίες που σχετίζονται με την ταχύτητα εδάφους, το υψόμετρο και την κατακόρυφη ταχύτητα.

Αν κάποιο από τα όργανα του αεροσκάφους σταματήσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, η εφαρμογή αυτή μπορεί να παρέχει έστω και κατά προσέγγιση υποστηρικτικές πληροφορίες, σύμφωνα με τους εσωτερικούς αισθητήρες ενός iPad.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: Προσγείωση αεροσκάφους με τη βοήθεια μιας εφαρμογής – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook