Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Samsung: Παρουσίασε τα Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 -Τα νέα αναδιπλούμενα smartphones, οι τιμές τους στην Ελλάδα

Η Samsung μόλις παρουσίασε τα νέα της αναδιπλούμενα smartphones, το Galaxy Z Fold4 και το Galaxy Z Flip4, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα της στην παρουσίαση Samsung Unpacked 2022.

Η νέα γενιά έρχεται με βελτιωμένη εργονομία, ακόμη περισσότερες λειτουργίες για την παραγωγικότητα, αλλά και βελτιώσεις σε κάμερες και άλλους τομείς.

Samsung Galaxy Z Fold4

Η πιο premium αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung, το Galaxy Z Fold4, έρχεται φέτος με μικρότερο ύψος κατά 3,1 χιλ., όμως όχι μεγαλύτερο πλάτος, καθώς όταν είναι διπλωμένο φτάνει πάλι τα 67,1 χιλ. Το πιο λεπτό πλαίσιο οθόνης επέτρεψε στην εταιρεία να κάνει την οθόνη της εξωτερικής πλευράς πιο πλατιά κατά 2,7 χιλ. κι έτσι, ο λόγος των πλευρών είναι πλέον 23:9.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ξεδιπλώνει, το νέο μοντέλο είναι πιο πλατύ κατά 2 χιλιοστά, με το στενότερο πλαίσιο οθόνης να επιτρέπει μεγαλύτερη οθόνη κατά 3,1 χιλ. Επίσης πλέον είναι πιο λεπτή η συσκευή, στα 6,3 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτή και 15,8 χιλ. όταν είναι διπλωμένη. Το βάρος της είναι επίσης μικρότερο (κατά 8 γρ.) και πλέον φτάνει τα 263 γρ.

Όταν η συσκευή έχει ξεδιπλωθεί, η οθόνη φτάνει τις 7,6 ίντσες με λόγο πλευρών 6:5. Ο ρυθμός ανανέωσης εναλλάσσεται και φτάνει έως τα 120Hz, ενώ η φωτεινότητα φτάνει στα 1000 nits. Η εσωτερική κάμερα βρίσκεται κάτω από την οθόνη και είναι λιγότερο ευδιάκριτη χάρη στην υψηλότερη πυκνότητα των pixels σε εκείνο το σημείο.

Η κατασκευή είναι και πάλι από ενισχυμένο αλουμίνιο (Armor Aluminum) και οι οθόνες προστατεύονται από Gorilla Glass Victus+. Η αδιαβροχοποίηση έχει πιστοποίηση IPX8 και μπορεί να βυθιστεί σε φρέσκο νερό (γλυφό) στο 1,5 μέτρο για 30 λεπτά. Και οι δύο αναδιπλούμενες συσκευές φέτος έχουν πιστοποίηση για 200.000 αναδιπλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάμερες του Samsung Galaxy Z Fold4

Η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει αισθητήρες από τα Galaxy S22 και S22+. Ο βασικός είναι στα 50MP και δέχεται περισσότερο φως κατά 23%, ενώ άλλες βελτιώσεις συμπεριλαμβάνουν βελτιωμένη ηλεκτρονική και οπτική σταθεροποίηση. Η νέα tele κάμερα στα 10MP διαθέτει πλέον 3x ζουμ (το περσινό μοντέλο διέθετε 2x) και το ψηφιακό ζουμ φτάνει 30x. Ο υπερευρυγώνιος φακός είναι ίδιος με τον περσινό, στα 12MP.

Η κάμερα στην άλλη μεριά είναι στα 10MP με διάφραγμα f/2.2 και η κάμερα κάτω από την οθόνη δημιουργεί φωτογραφίες στα 4MP μέσω pixel binning (f/1.8).

Το Samsung Galaxy Z Fold4 σε μαύρο χρώμα / Φωτογραφία: Samsung
Το Samsung Galaxy Z Fold4 σε μαύρο χρώμα / Φωτογραφία: Samsung

Η αναδιπλούμενη φύση της συσκευής επιτρέπει κάποιες ξεχωριστές λειτουργίες. Για παράδειγμα, όταν ζουμάρετε, μπορείτε να δείτε ένα «zoom map» στη μισή οθόνη για να κεντράρετε καλύτερο το αντικείμενό σας. Επιπρόσθετα, υπάρχει το «Dual Preview», που επιτρέπει τόσο σε εσάς, όσο και στο αντικείμενό σας να μπορεί να δει τη φωτογραφία, προτού την τραβήξετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεξεργαστής της συσκευής είναι ο πανίσχυρος Snapdragon 8+ Gen 1 και συνοδεύεται από 12GB RAM. Η χωρητικότητα είναι στα 256GB ή στα 512GB.

Η μπαταρία είναι ίδια με το περσινό μοντέλο στα 4,400 mAh και φορτίζει στα 25W ενσύρματα (50% ενέργεια σε μισή ώρα) και στα 15W ασύρματα.

Οι νέες λειτουργίες multitasking

Η Samsung δούλεψε με τους συνεργάτες της για να βελτιώσει την εμπειρία του λογισμικού. Υπάρχει μια μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, που δίνει πρόσβαση στις αγαπημένες εφαρμογές, ενώ έχουν βελτιστοποιηθεί οι αναλύσεις των εφαρμογών για να προβάλλονται με ιδανικό τρόπο στην αναδιπλούμενη οθόνη.

Οι νέες λειτουργίες του Samsung Galaxy Z Fold4 / Φωτογραφία: Samsung
Οι νέες λειτουργίες του Samsung Galaxy Z Fold4 / Φωτογραφία: Samsung

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, υπάρχει ένα «Flex Mode», που επιτρέπει τη χρήση με το smartphone «ημι-διπλωμένο», όπως για παράδειγμα στέκεται ένα laptop. Αυτό επιτρέπει χρήση της κάμερας για βίντεο κλήση χωρίς την ανάγκη κάποιας βάσης στήριξης, ενώ μπορεί να μετατραπεί το κάτω μέρος της οθόνης σε touchpad για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Το «πενάκι» S Pen επίσης δέχτηκε βελτιώσεις στις λειτουργίες του, με την «εξαγωγή κειμένου». Για παράδειγμα μπορείτε απλά να επιλέξετε τη διεύθυνση μιας επαφής σας και να την τραβήξετε προς το Google Maps για να ξεκινήσει η πλοήγηση. Μοιάζει με το κλασικό copy/paste, όμως προστίθεται η ευκολία και η ακρίβεια του S Pen.

Samsung Galaxy Z Flip4

To νέο Flip4 έρχεται με πιο λεπτό μεντεσέ και πιο μικρό κενό, όταν είναι διπλωμένο, κάτι που κάνει το τηλέφωνο πιο εύχρηστο και λιγότερο επιρρεπές στις ζημιές.

Οι διαστάσεις του όταν είναι διπλωμένο είναι 84,9 x 71,9 x 17,1 χιλ. και όταν είναι ανοιχτό 165,2 x 71,9 x 6,9 χιλ. Η κατασκευή είναι και πάλι από Armor Aluminum, ενώ οι γυάλινες επιφάνειες προστατεύονται από Corning Gorilla Glass Victus+.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To πλαίσιο της οθόνης είναι μικρότερο και η ίδια η οθόνη φτάνει τις 6,7 ίντσες. Έχουμε Dynamic AMOLED panel με ανάλυση FullHD+ και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει στα 120Hz. Το aspect ratio είναι 22:9 και υπάρχει μια οπή στο επάνω μέρος της οθόνης για τη selfie κάμερα που είναι στα 10MP.

Η εξωτερική οθόνη είναι επίσης AMOLED και είναι στις 1,9 ίντσες. Η ανάλυσή της είναι 260×512, όπως και στο Flip3, όμως έχει περισσότερες λειτουργίες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εξατομίκευση και δυνατότητα συσχετισμού με το βασικό UI. Μπορείτε να απαντάτε σε μηνύματα μέσω φωνητικής εντολής και με emojis απευθείας από την εξωτερική οθόνη.

Το στιλάτο Samsung Galaxy Z Flip4 / Φωτογραφία: Samsung
Το στιλάτο Samsung Galaxy Z Flip4 / Φωτογραφία: Samsung

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλαπλά widgets και συντομεύσεις που θα σας επιτρέψουν να ελέγχετε διάφορες λειτουργίες, χωρίς να χρειάζεται καν να ξεδιπλώνετε τη συσκευή σας.

Η «δύναμη» του Samsung Galaxy Z Flip4

Το Flip4 τροφοδοτείται από τον Snapdragon 8+ Gen 1 που συνδυάζεται με 8GB RAM και 128/256/512GB για αποθ. χώρο.

Οι κάμερες αποτελούνται από δύο αισθητήρες των 12MP: μία κάμερα με οπτική σταθεροποίηση στα 1.8μm pixels και διάφραγμα f/1.8, που είχαμε δει ξανά στα Galaxy S20, Galaxy S21 και Galaxy Z Fold3. Αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη του Flip3. Ο υπερευρυγώνιος είναι ίδιος με πέρυσι, στα 12MP, με διάφραγμα f/2.4.

Το Samsung Galaxy Z Flip4 στη νέα απόχρωση, ρόζ χρυσό / Φωτογραφία: Samsung
Το Samsung Galaxy Z Flip4 στη νέα απόχρωση, ρόζ χρυσό / Φωτογραφία: Samsung

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To λογισμικό είναι Android 12 με OneUI 4.1 και η Samsung φέρνει νέες επιλογές με το FlexMode και βελτιστοποιημένη διεπαφή για εφαρμογές όπως τα Google Meet, Zoom, Facebook Messenger και άλλα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα για μετατροπή της μισής οθόνης σε touchpad και άλλα πολλά.

Το Galaxy Z Flip4 διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με το Flip3 και φτάνει τα 3,700 mAh, με φόρτιση στα 25W πλέον.

Διαθεσιμότητα

Το Samsung Galaxy Z Flip4 συμπληρώνει το στυλ των χρηστών με κορυφαία σχέδια σε ήδη υπάρχοντα χρώματα, όπως το Bora Purple και το Graphite, αλλά και νέες αποχρώσεις, όπως το Ροζ Χρυσό και το Μπλε. Το Samsung Galaxy Z Fold4 και η θήκη Standing Cover με υποδοχή για τη γραφίδα S Pen είναι διαθέσιμα σε εκλεπτυσμένα χρώματα, όπως το Greygreen, το Beige και το Phantom Black. Επιπλέον, το Samsung Galaxy Z Fold4 θα είναι διαθέσιμο σε Burgundy, αποκλειστικά στο Samsung.com, με πρόσθετη επιλογή χωρητικότητας αποθήκευσης έως ένα terabyte.

  • Samsung Galaxy Z Fold4 (512GB) – €1.999
  • Samsung Galaxy Z Fold4 (256GB) – €1.899
  • Samsung Galaxy Z Flip4 (512GB) – €1.329
  • Samsung Galaxy Z Flip4 (256GB) – €1.209
  • Samsung Galaxy Z Flip4 (128GB) – €1.149

Τα Samsung Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τις 10 Αυγούστου, ενώ η επίσημη διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από τις 26 Αυγούστου σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι προπαραγγείλουν είτε το Samsung Galaxy Z Fold4, είτε το Samsung Galaxy Z Flip4, έως και τις 25 Αυγούστου 20224, θα λάβουν δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για 1 έτος μέσω της υπηρεσίας Samsung Protect. Ακόμα, όσοι επιστρέψουν την παλιά τους συσκευή θα λάβουν trade in voucher 150 ευρώ για το Z Flip4 και 200 ευρώ για το Z Fold4, αλλά και την αξία της συσκευής που θα επιστραφεί.


Πηγή