Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Τα 10 κορυφαία smartphones

Τα 10 κορυφαία smartphones

Οι καλύτερες προτάσεις των κατασκευαστών για το 2014

Tο 2014, οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έβαλαν τα δυνατά τους για να μας εντυπωσιάσουν με τις προτάσεις τους στα smartphones.Βελτιωμένο hardware, αναβαθμισμένο λογισμικό και ανανεωμένο σχεδιασμό με μεγάλες οθόνες, χαρακτηρίζουν τις ναυαρχίδες των εταιρειών για τη χρονιά που έφυγε.

Αποχαιρετώντας το 2014, ο ειδικός Τύπος και εξειδικευμένα site δημοσίευσαν λίστες με τα κορυφαία smartphones της χρονιάς. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις συσκευές τις οποίες οι ειδικοί θεωρούν τις καλύτερες προτάσεις που έχουν να επιδείξουν οι κατασκευαστές…

Nokia Lumia 930

Η ναυαρχίδα στη σειρά Lumia ακούει στον κωδικό 930 και παρά τα ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα σχόλια που έχει λάβει από τον ειδικό Τύπο είναι ανάμεικτα. Παρόλα αυτά καταφέρνει να μπει -έστω για λόγους πληρότητας- στη δεκάδα με τα κορυφαία smartphones του 2014. Διαθέτει full HD οθόνη 5 ιντσών, εξαιρετική κάμερα στα 20 megapixels με οπτικό σταθεροποιητή, για τέλειες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τη χρήση φλας και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης της μπαταρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Lumia 930 προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης των Windows Phone.

Sony Xperia Z3 Compact

Η ναυαρχίδα της Sony στη μικρότερή της εκδοχή με «μόλις» 4,6 ιντσών οθόνη έχει καταφέρει να κερδίσει το θαυμασμό του ειδικού Τύπου, αλλά και του ευρύ κοινού. «Αγοράζεις πολλά, για τα λεφτά που σου ζητάει» είναι το πόρισμα των ειδικών, καθώς αν και η οθόνη δεν διαθέτει κορυφαία ανάλυση, όντας μόνο 720p, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ανώτερη του ανταγωνισμού, προσφέροντας το κάτι παραπάνω.

Έξυπνα κόλπα που διευκολύνουν τη διεπαφή, αντοχή στο νερό, υπέροχη κάμερα άνω των 20 megapixel, καθιστούν το Xperia Z3 Compact, μια συσκευή που ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί χρήστες θα επέλεγαν.

LG G3

Οθόνη, οθόνη, οθόνη! Το μεγάλο «όπλο» του διαδόχου του G2 είναι η 5,5 ιντσών επιφάνεια που φιγουράρει στην πρόσοψη της συσκευής και διαθέτει τεράστια ανάλυση 2560 x 1440! Είναι ικανή για απίστευτη λεπτομερή προβολή, ακόμη και αν δεν υπάρχει πληθώρα περιεχομένου σε αυτήν την ανάλυση.

Αν και υστερεί ελαφρά σε κατασκευή από άλλες ναυαρχίδες, διαθέτει ενδιαφέρουσα εμφάνιση, που ίσως βέβαια φανεί μεγάλο στα χέρια ορισμένων χρηστών. Παράλληλα, προσπαθώντας να χτυπήσει τον ανταγωνισμό, η LG διαθέτει σε σχετικά χαμηλή τιμή το G3, σε σχέση με τα μοντέλα που ανταγωνίζεται. Στα αρνητικά που έχουν επισημανθεί από τον Τύπο, τα χαμηλότερα benchmark σκορ σε σύγκριση με τους αντιπάλους.

Samsung Galaxy S5

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά σε ό,τι αφορά τη δημοφιλέστατη συσκευή του κορεατικού κολοσσού: εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με το πλαστικό να κυριαρχεί. Πρόκειται για τις δύο όψεις της συσκευής που ο χρήστης οφείλει να ζυγίζει πριν κάνει την επιλογή του.

Με εξαιρετική full HD οθόνη 5,1 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, πλήθος αισθητήρων και κάμερα να… «βγάζει μάτια», το Galaxy S5 κερδίζει σε σχεδόν όλα τα μέτωπα, αλλά παραφωνία αποτελεί ο πλαστικός σκελετός.

Motorola Moto X (δεύτερη γενιά)

Η δεύτερη γενιά του Moto X διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 5,2 ιντσών, που ωστόσο κάθεται καλά στο χέρι. Διαθέτει πληθώρα επιλογών παραμετροποίησης που θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα το πιο «σκληροπυρηνικό» κοινό, καθώς και δερμάτινη πίσω όψη για όσους αποζητούν το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση. Η συσκευή προσφέρει ακόμη ικανοποιητικές επιδόσεις μπαταρίας και άπλετη ισχύ. Όλα αυτά σε τιμή που καθιστούν το Moto X μια πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση, που θα πρέπει να κοιτάξουν όσοι σκέφτονται το Nexus 6, αλλά η οθόνη του δεν τους καλύπτει. Αχίλλειος πτέρνα του Μοτο Χ είναι η κάμερα, που δεν προσφέρει ιδιαίτερα ικανοποιητική λειτουργία, καθώς και η απουσία θύρας υποδοχής κάρτας microSD.

Google Nexus 6

Αν και η Google απογοήτευσε τους οπαδούς της, ανεβάζοντας αρκετά την τιμή του νεότερου Nexus σε σχέση με τους προκατόχους του, η συσκευή που κατασκεύασε η Motorola, δεν έχει οποιαδήποτε έλλειψη σε τεχνικά χαρακτηριστικά: Μεγάλη οθόνη Quad HD 5,92 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805 στα 2.7GHz, RAM 3GB, Adreno 420 επεξεργαστής γραφικών και κάμερα 20 megapixel. Όλα αυτά εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργικά της τελευταίας γενιάς του Android, 5.0 Lollipop. Παράλληλα, το Nexus 6 είναι ανθεκτικό στο νερό.

Στα αρνητικά της συσκευής, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς παρά τις τυμπανοκρουσίες για «300 ώρες αναμονής και 24 ώρες ομιλία» που ανακοίνωσε η Google, οι δοκιμές έδειξαν χαμηλότερες δυνατότητες.

Apple iPhone 6 Plus

Το 2014, η Apple αποφάσισε να παρουσιάσει μια σοβαρή συσκευή που όμως δεν είναι για τον καθένα, καθώς οι 5,5 ίντσες κάνουν τη συσκευή αρκετά μεγάλη. Από την άλλη βέβαια, διαθέτει μια εξαιρετικά φωτεινή οθόνη, με υψηλή αντίθεση για άψογη προβολή περιεχομένου. Παράλληλα, το μεταλλικό σώμα με όμορφο σχεδιασμό είναι το ισχυρό του χαρτί έναντι ανταγωνιστικών phablet. Από την άλλη, πέρα από το μέγεθος, ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του είναι φυσικά η τσουχτερή του τιμή.

Samsung Galaxy Note 4

Αν και πρόκειται για phablet, το Galaxy Note 4 βρίσκεται σε κάθε λίστα του ειδικού Τύπου για τις κορυφαίες συσκευές του 2014, καθώς η Samsung επιτέλους βελτίωσε την κατασκευή της ναυαρχίδας, τοποθετώντας μεταλλικό σκελετό, αντί για τον πλαστικό που μας είχε συνηθίσει.

Διαθέτει υπέροχη 5,7 ιντσών Quad HD Super AMOLED οθόνη και αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για επαγγελματίες αλλά και όσους θέλουν ένα πανίσχυρό gadget στην «τσέπη» τους, καθώς προσφέρει άπλετη ισχύ.

HTC One (M8)

Η ναυαρχίδα της HTC για πολλούς βρίσκεται στην κορυφή των συσκευών με Android

Διαθέτει σώμα από αλουμίνιο, στην μπροστινή όψη φιγουράρει μια λαμπερή οθόνη 5 ιντσώνμ ενώ την «ωμή» ισχύ που παρέχει, μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε μέσα από ένα ραφιναρισμένο και όμορφο περιβάλλον διεπαφής (Sense 6.0) με ταχύτατη απόκριση.

Καθόλου τυχαία, μετά την κυκλοφορία του, οι ειδικοί το συνέκριναν με το Galaxy S5, επαινώντας το αλουμινένιο σώμα του και κάνοντας λόγο για μια συσκευή που δεν στοχεύει τόσο στον εντυπωσιασμό με λογής-λογής καλούδια, αλλά στην ομαλή λειτουργία που οι γνώστες θα εκτιμήσουν. Ωστόσο, εάν η λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι το σημαντικότερο στοιχείο για κάποιον χρήστης, ίσως πρέπει να κοιτάξει αλλού…

Ας σημειωθεί ότι υπάρχει έκδοση για Windows που επίσης θεωρείται κορυφαία.

Apple iPhone 6

Ο ειδικός Τύπος συνηθίζει να τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες συσκευές κάθε έτους, το νεότερο μοντέλο της Apple. Με το iPhone 6, όμως, η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο, μάλλον τους το επιτρέπει, φέρνοντας μια συσκευή με οθόνη σε μέγεθος ανάλογο με των ανταγωνιστών (4,7 ιντσών), που αν και δεν διαθέτει τη μεγαλύτερη ανάλυση, η ποιότητα απεικόνισης είναι παραπάνω από εξαιρετική.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό, η Apple δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, χαρίζοντας στο iPhone 6 ένα ιδιαίτερα λεπτό «σκαρί» με υψηλής ποιότητας τελείωμα. Η συσκευή κάθεται εξαιρετικά άνετα στο χέρι επιτρέποντας στο χρήστη να απολαύσει την εμπειρία χρήσης που το iOS προσφέρει. Εύσημα παίρνει και η λειτουργία της κάμερας που αν και στερείται σε ποσότητα megapixel, κερδίζει σε απλότητα και τελική ποιότητα φωτογραφιών.

Μειονέκτημα της συσκευής που οι «εχθροί» της Apple τονίζουν με κάθε ευκαιρία, δεν είναι άλλο από το «value for money», καθώς η τιμή του iPhone είναι αρκετά «τσουχτερή» για τα όσα προσφέρει.

Πηγή: Τα 10 κορυφαία smartphones – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook