Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Time: Apple Watch, Surface Pro 3 στο top 25 των εφευρέσεων του 2014

Time: Apple Watch, Surface Pro 3 στο top 25 των εφευρέσεων του 2014

Με το 2014 να φτάνει προς το τέλος, το περιοδικό Time έφτιαξε τη λίστα με τις 25 καλύτερες εφευρέσεις της χρονιάς αυτής. Στη λίστα υπάρχουν προϊόντα που κατά καιρούς έχουμε δει να μπαίνουν σε Indiegogo και KickStarter όπως είναι το Hoverboard και το Coolest, αλλά και εφευρέσεις όπως το chip που σε αποτρέπει από το γλίστρημα.

Apple Watch

Στη λίστα όμως φιγουράρει και το Apple Watch το οποίο αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, βρίσκεται στο top 25. Το περιοδικό αναφέρει ότι το Apple Watch επανασχεδιάζει τον υπολογιστή για τον καρπό χρησιμοποιώντας ένα νέο interface που συνδυάζει οθόνη αφής και φυσικά κουμπιά. Επισημαίνει παράλληλα ότι εκτός από το να λέει απλά την ώρα, μπορεί να στείλει μηνύματα, να δώσει κατευθύνσεις, να συλλέγει πληροφορίες για την υγεία αλλά και να κάνει ασύρματες πληρωμές.

Εκτός από τις λειτουργίες του που είναι στο τεχνολογικό κομμάτι, το Apple watch θέλει να γίνει ελκυστικό και για όσους ακολουθούν τη μόδα, με high-end εκδόσεις 18 καρατίων.

Apple Watch revealed

Microsoft Surface Pro 3

Το Microsoft Surface Pro 3 είναι επίσης στη λίστα. Ένα προιόν το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το laptop χρησιμοποιώντας Type Cover, kickstand και stylous, συχνά βάσει τον εαυτό του απέναντι στο MacBook Air της Apple. Με Intel στο εσωτερικό του, 4 ή 8GB RAM, μέχρι 512GB ενσωματωμένη μνήμη δεν είναι ένα τυπικό tablet.

Microsoft-Surface-Pro-3-02-570

Τέλος, στη λίστα είναι και το Blackphone, συσκευή η οποία τρέχει forked έκδοση του Android προστατεύει το κινητό από το να είναι ευάλωτο σε διαρροές προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Οι κλήσεις και τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα όπως και το browser history. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο CEO της εταιρείας, Weir-Jones, ακόμη και οι χρήστες του θα πρέπει να είναι προσεκτικοί μιας και σήμερα τίποτα δεν μπορεί να καλυφθεί με έναν «αόρατο μανδύα».

Να πούμε ότι η λίστα του περιοδικού δεν έχει να κάνει με τις πωλήσεις των προϊόντων, διότι κάποια από αυτά όπως το Apple Watch δεν έχουν κυκλοφορήσει καν στην αγορά.

blackphone-570

Πηγή: Time: Apple Watch, Surface Pro 3 στο top 25 των εφευρέσεων του 2014 – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook