Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
To νέο PlayStation 5, το Xbox και ο ανηλεής πόλεμος των τιμών

To νέο PlayStation 5, το Xbox και ο ανηλεής πόλεμος των τιμών

Η Sony αποκάλυψε επιτέλους το νέο PS5 και η έκπληξη άκουγε στο όνομα αυτών των δύο μοντέλων που θα βγουν στην αγορά.

Η μόνη διαφορά; Πως το PS5 Digital Edition δεν έχει οπτικό δίσκο, απουσιάζοντας εντελώς το 4K Blu-ray drive.

Η Sony δεν αποκάλυψε τιμές για καμία από τις δύο εκδοχές, όλοι ωστόσο περιμένουν, και λογικά, πως η έκδοση χωρίς το Blu-ray θα είναι φτηνότερη.

Τοποθετώντας τη Sony δηλαδή απέναντι από το Xbox Series X της Microsoft σε όρους τιμής. Σε όρους πολέμου τιμής, αν προτιμάτε.

Είναι γνωστό πως η Microsoft ετοίμαζε εδώ και καιρό δύο επόμενης γενιάς μοντέλα του Xbox. Το ένα, το Xbox Series X, έχει ήδη παρουσιαστεί, η Microsoft εργάζεται όμως και σε μια δεύτερη και φτηνότερη εκδοχή του (με κωδικό όνομα Lockhart).

Και όπως ακριβώς το PS5 Digital Edition, το Lockhart δεν θα έχει πιθανότατα οπτικό δίσκο, μιλώντας ουσιαστικά για μια νέα γενιά παιχνιδομηχανών χωρίς Blu-ray discs.

Όσον αφορά στις τιμές τώρα, παρά το γεγονός ότι ένα 4K Blu-ray drive δεν αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος στο κόστος της κονσόλας, προσθέτει σίγουρα γύρω στα 50 δολάρια στην τιμή.

Και η τιμή είναι αναμφίβολα το πεδίο στο οποίο θα δοθεί η αποφασιστική μάχη. Sony και Microsoft έχουν αποδειχτεί εξάλλου ιδιαιτέρως πρόθυμες να χάνουν λεφτά από την πώληση των παιχνιδομηχανών, βγάζοντας τη χασούρα από τις συνδρομές και τις πωλήσεις των παιχνιδιών.

Η Sony παίρνει εξάλλου το μερίδιό της από κάθε παιχνίδι που αγοράζει κάποιος από το online κατάστημα. Αλλά και η Microsoft έχει πειραματιστεί με ψηφιακές εκδοχές του Xbox, όπως το περσινό Xbox One S All-Digital Edition, που δεν είχε οπτικό μέσο.

Ο πόλεμος της κονσόλας θα κριθεί στα σημεία και ό,τι μπορεί να κόψει κανείς σε όρους κόστους, είναι προφανώς καλοδεχούμενο για τους κατασκευαστές. Η Sony έδειξε πάντως πως είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί στο νέο πεδίο της ψηφιακής παιχνιδομηχανής. Μένει να δούμε πώς θα απαντήσει η Microsoft…


Πηγή