Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Το νέο Apple TV φέρνει τη «Siri» στο σαλόνι μας

Το νέο Apple TV φέρνει τη «Siri» στο σαλόνι μας

Τη νέα συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας παρουσίασε η Apple

Μεταξύ της παρουσίασης του νέου iPad Pro και των νέων iPhones 6s, η Apple έδειξε τη νέα συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας, Apple TV, που είναι η μάλλον λιγότερο ενδιαφέρουσα συσκευή για το ελληνικό κοινό.

Ο Tim Cook ανέφερε αρχικά πως «πιστεύουμε ότι το μέλλον στην τηλεόραση είναι στις εφαρμογές» για να προχωρήσει ακολούθως στην παρουσίαση του νέου Apple TV.

app

«Το νέο Apple TV ξεκινά με ένα πανίσχυρο set-top box και ένα επαναστατικό τηλεχειριστήριο», σημείωσε, ενώ εμφανές έγινε πως στο νέο μηχάνημα σημαντική θέση δίνεται στο φωνητικό βοηθό της εταιρείας, την περίφημη Siri.

Ο χρήστης, με τη βοήθεια της Siri, θα μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές στη συσκευή για οποία λειτουργία θέλει να επιλέξει. Επιπλέον, θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις όπως «ποιος ηθοποιός είναι αυτός που βλέπω» και η Siri θα του δίνει την απάντηση!

app2

Η συσκευή θα «τρέχει» ένα νέο, ειδικά σχεδιασμένο λειτουργικό, με την ονομασία tvOS. Βασίζεται στο iOS και είναι προσαρμοσμένο για λειτουργία στο σαλόνι των χρηστών, με αρκετές εφαρμογές να έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό. Επιπλέον, θα μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια, ορισμένα εκ των οποίων διατίθενται αποκλειστικά σε κονσόλες. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν και online αγορές μέσω του Apple TV.aslf4

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι τα εξής:

  • 64-bit A8 chip
  • Θύρες HDMI και Ethernet
  • Τηλεχειριστήριο με υποστήριξη Siri και bluetooth

aslf2

gadd1

Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις 32GB προς 149 δολάρια, 64GB προς 199 δολάρια. Το Apple TV θα γίνει διαθέσιμο τον Οκτώβρη στις ΗΠΑ και σε πάνω από 180 χώρες μέχρι το τέλος του έτους.aslf1