Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

To Next Lite της Ayaneo είναι ο αντίπαλος που φοβάται το Steam Deck

Μπορεί ήδη να το αποκαλούν το «Steam του φτωχού», αλλά έκανε την εμφάνισή του στο CES του Λας Βέγκας και με ανταγωνιστική τιμή. 

Μπορεί να είχε ένα πέπλο μυστηρίου τριγύρω του κατά τη διάρκεια της CES 2024, αλλά Ayaneo αποκάλυψε το handheld Next Lite, το οποίο φέρνει ερωτηματικά αλλά και οικονομική προσφορά. Έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το Steam Deck, αλλά δεν τρέχει το επίσημο SteamOS της Valve — αντίθετα, χρησιμοποιεί μια άλλη έκδοση που ονομάζεται HoloISO. Η τιμή του θα είναι στα 300 δολάρια και παρότι τα χειριστήρια και η οθόνη φαίνονται τίμια, διαθέτει έναν λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή.

Το Next Lite είναι εξοπλισμένο με οθόνη επτά ιντσών 800p, 16 GB RAM και μπαταρία 47 Wh, κοντά στο μέγεθος της μπαταρίας του Steam Deck OLED που μπορεί να βρει κανείς στα 549 δολάρια. Ωστόσο, τρέχει είτε με επεξεργαστή Ryzen 7 4500U είτε με 4800U,  γραφικά Vega 8, αντί για  Ryzen 7 5825U που βρίσκoνται στο Ayaneo Next. Τα προηγούμενα τσιπ είναι προηγούμενης γενιάς, επομένως το Next Lite είναι πιθανό να υστερεί αρκετά πίσω από το αρχικό Steam Deck, με τωρινή τιμή 349 δολάρια.

 

 

Χρησιμοποιεί επίσης joysticks Hall για την εξάλειψη της μετατόπισης και διαθέτει σύστημα ψύξης χάλκινου σωλήνα θερμότητας. Είναι εξοπλισμένο με τρεις θύρες USB-C 3.2 Gen 2 στο επάνω και στο κάτω μέρος, μαζί με υποδοχή M.2 2280 NVMe SSD. Εάν προτιμάτε να τρέχετε τα Windows σε αυτό όπως στα περισσότερα handhelds, το Ayaneo θα έχει και αυτή την επιλογή με πλήρη καθοδήγηση από τον ιστότοπό του.

Ο Ayaneo είπε ότι το HoloISO «επιχειρεί να φέρει την αναδιανομή SteamOS Holo του Steam Deck σε μια γενική, με δυνατότητα εγκατάστασης μορφή και να προσφέρει μια σχεδόν επίσημη εμπειρία SteamOS». Με άλλα λόγια, μπορεί να μην υπάρχει εγγύηση ότι τα παιχνίδια θα λειτουργήσουν, δεδομένης της έλλειψης επίσημης υποστήριξης από τη Valve.

Θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου εν όψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.


Πηγή