Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Twitter: Η σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του, αλλά μόνο για τους συνδρομητές

Το Twitter επιβεβαίωσε πως θα ενσωματώσει μια πολυαναμενόμενη λειτουργία σύντομα, όμως δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Μέσω ενός tweet, οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσαν πως έρχεται πολύ σύντομα η επιλογή της επεξεργασίας των tweets.

Η υπηρεσία δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή τη λειτουργία επεξεργασίας ενός tweet, αφού ο χρήστης το έχει δημοσιεύσει. Κατά τη δοκιμαστική φάση, φαίνεται πως μπορεί κάποιος να επεξεργαστεί μια ανάρτηση «μερικές φορές» μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από την ώρα της δημοσίευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα tweets που έχουν υποστεί επεξεργασία θα εμφανίζουν μια ειδική σήμανση, παράλληλα με τον χρόνο που έγιναν οι αλλαγές, προς ενημέρωση των χρηστών. Πατώντας επάνω στη σήμανση, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν προηγούμενες μορφές του συγκεκριμένου tweet.

Στόχος της λειτουργίας είναι να επιτρέψει στους χρήστες να διορθώσουν τυπογραφικά λάθη, να προσθέσουν tags και άλλα.

Το Twitter ανέφερε πως το ιστορικό αποτελεί πολύ σημαντικό σημείο για αυτήν τη λειτουργία, καθώς προστατεύει την «ακεραιότητα» της συνομιλίας και δημιουργεί δημόσιο αρχείο με τις αλλαγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ποιους θα είναι διαθέσιμη η νέα λειτουργία

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο για τους συνδρομητές της υπηρεσίας, αυτούς που συμμετέχουν δηλαδή στο «Twitter Blue». Η συγκεκριμένη συνδρομή είναι διαθέσιμη για $4,99/μήνα και μόνο σε τέσσερις χώρες προς το παρόν: σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Τα προνόμια των συνδρομητών περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως την «αναίρεση δημοσίευσης», προσαρμογή των ενοτήτων για βέλτιστη εμπειρία ανάγνωσης, προσαρμογή θεμάτων και άλλα.

Το Twitter αναφέρει ότι εσκεμμένα περιορίζει το πλήθος των χρηστών που θα δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία, ώστε να αναγνωρίσουν και να επιδιορθώσουν τυχόν προβλήματα.

Παρά τον περιορισμό στη χρήση του, το νέο χαρακτηριστικό θα είναι εμφανές σε όλους, αφού η σήμανση για τα επεξεργασμένα tweets θα είναι δημόσια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται για τη λειτουργία που ζητούσαν οι περισσότεροι χρήστες από την αρχή λειτουργίας του δικτύου και ελπίζουν ότι θα κάνει το tweeting «πιο προσιτό και λιγότερο αγχωτική διαδικασία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή