Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Twitter: Κι άλλη αλλαγή στην πλατφόρμα ανακοίνωσε ο Μασκ- Κερδισμένοι ξανά όσοι θα πληρώνουν

Κι άλλη αλλαγή στο twitter ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ, με νέα προνόμια για τους συνδρομητές της πλατφόρμας.

Η ροή «For You» («Για σένα»), η προεπιλεγμένη προβολή για τους χρήστες, δεν θα προτείνει πλέον περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν είναι επαληθευμένοι, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ, CEO της πλατφόρμας.

Χθες Δευτέρα, ο Μασκ ο οποίος είναι αρκετά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δκικτύωσης αποφάσισε να ανακοινώσει το επόμενο βήμα στην πολιτική του Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλλαγή, που θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου, θα σημαίνει ότι μόνο οι επαληθευμένοι λογαριασμοί – δηλαδή όσοι πληρώνουν μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων ή συνδέονται με έναν επαληθευμένο οργανισμό – θα μπορούν να έχουν τα tweets τους προτεινόμενα στο χρονολόγιο που εμφανίζεται όταν οι περισσότεροι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή. Η ψηφοφορία σε δημοσκοπήσεις του Twitter θα απαιτεί επίσης επαλήθευση, πρόσθεσε ο Μασκ.

H ανάρτηση του Μασκ στο Twitter

Τι είναι η κατηγορία «Για εσάς» που πλέον θα απολαμβάνουν μόνο οι συνδρομητές

Η κατηγορία «Για εσάς» του Twitter είναι μια μη-χρονολογική ροή που προορίζεται να φέρει στην επιφάνεια πιο δημοφιλές και ελκυστικό περιεχόμενο, αν και τα νέα μέτρα που θεσπίζει ο Μασκ καθιστούν την πλατφόρμα όλο και περισσότερο ένα σύστημα δύο ταχυτήτων, με τους χρήστες που δεν πληρώνουν συνδρομή να μένουν εκτός πολλών πρώην δωρεάν χαρακτηριστικών.

Κάτι τέτοιο, εξήγησε ο Μασκ, είναι «ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάληψη της εξουσίας από προηγμένα σμήνη ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης»- είπε αναφερόμενος στην χρήση τρολ και bots στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με το Bloomberg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Twitter Blue

Μέρος της προώθησης πωλήσεων για το συνδρομητικό προϊόν του Twitter, το Twitter Blue, αναφέρει ρητά ότι η αμοιβή των 8 δολαρίων θα βοηθήσει τους λογαριασμούς «να φτάσουν στην κορυφή των απαντήσεων, των αναφορών και της αναζήτησης». Η τελευταία κίνηση ενισχύει αυτή την ιεράρχηση.

Από την 1η Απριλίου, το Twitter θα αρχίσει να καταργεί τα παλαιά σήματα επαλήθευσης, αφαιρώντας τα μπλε σημάδια ελέγχου από κάθε χρήστη που δεν πληρώνει το τέλος και δεν συνδέεται με μεγάλους οργανισμούς. Η κίνηση αυτή ενδέχεται να επηρεάσει περισσότερο τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους και άλλες περιφερειακές φωνές, αντιβαίνοντας στον διακηρυγμένο στόχο του Μασκ να προσπαθήσει να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου στο Twitter.


Πηγή