Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Twitter: Ξεκίνησε η εποχή Έλον Μασκ: Η νέα συνδρομή, τα προνόμια και οι χιλιάδες απολύσεις

Την επανάσταση στον κόσμο των social media και συγκεκριμένα στο twitter σκοπεύει να φέρει ο Έλον Μασκ μετά την εξαγορά της πλατφόρμας.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται ο μεγιστάνας, μετά τη εξαγορά του twitter για λογαριασμό του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως θέλει να αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα, καθιστώντας την πιο ασφαλής, πιο αξιόπιστη και πιο κερδοφόρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατακραυγή για τις χιλιάδες απολύσεις

Ομως το επιχειρηματικό πλάνο το Έλον Μασκ περιλαμβάνει ένα κύμα χιλιάδων απολύσεων που φέρνει τα πάνω κάτω στην εταιρεία και έχει προκαλέσει και κοινωνική κατακραυγή για τον τρόπο που απολύονται οι εργαζόμενοι.

Ο ίδιος πάντως μιλάει για νέα εποχή στο Twitter και για αρχή θα φέρει μια νέα συνδρομή για τους χρήστες του του κοινωνικού δικτύου.

Το Twitter έχει ξεκινήσει επίσημα την κυκλοφορία του Twitter Blue, ενός νέου συστήματος συνδρομής που προτάθηκε από το νέο αφεντικό και θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν 7,99 δολάρια το μήνα για ένα επαληθευμένο σημάδι ελέγχου δίπλα στο όνομα χρήστη τους μαζί με κάποια προνόμια ακόμα.

Φωτογραφία AP
Φωτογραφία AP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ειδοποίηση εντός της εφαρμογής iOS που αποκαλύφθηκε σήμερα αναφέρει τα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές του Twitter Blue, συμπεριλαμβανομένων της θέασης των μισών διαφημίσεων που θα έβλεπε ένας κανονικός χρήστης και της δυνατότητας να ανεβάζει ο συνδρομητής μεγαλύτερα βίντεο διάρκειας έως και 10 λεπτών.

Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο για αρχή, αλλά ο Μασκ ανέφερε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

«Μόλις επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργεί καλά στο αρχικό σύνολο χωρών και έχουμε ολοκληρώσει τη μεταφραστική εργασία, θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σάββατο.

Τέλος και οι «άσχετες» διαφημίσεις

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες του Twitter Blue θα βλέπουν διαφημίσεις που θα είναι «δύο φορές πιο σχετικές”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι το Twitter Blue θα είναι« ένα απόλυτο gamechanger» στον αγώνα της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης

Θα προσφέρει επίσης στους συνδρομητές προτεραιότητα κατάταξης για «ποιοτικό περιεχόμενο», πράγμα που σημαίνει ότι θα ενισχύσει την θέαση των συνδρομητών σε απαντήσεις, αναφορές και εμβέλειες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα «μειώσει την θέαση των απατεώνων, των spam και των bots».

Ο Mασκ δήλωσε επίσης πως αισθάνεται ότι «μοιράστηκαν πάρα πολλά παλαιά επαληθευμένα σήματα και δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι οι προηγουμένως επαληθευμένοι χρήστες είναι πραγματικά επαληθευμένοι». Συνεπώς θα πρέπει να γίνει νέο ξεσκαρτάρισμα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη έρχεται μετά την απόλυση περίπου 3.700 από τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter με email – μια απόφαση που ο Mασκ υπερασπίστηκε λέγοντας ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» επειδή η εταιρεία έχανε 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ο ίδιος απέλυσε αρκετά στελέχη και οι αναφορές δείχνουν ότι οι απολύσεις αφορούσαν ομάδες στις πωλήσεις, το τμήμα που σχετιζόταν με την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, το μάρκετινγκ, το προϊόν, τη μηχανική και τα νομικά τμήματα.

Ολόκληρα τμήματα της εταιρείας έχουν επίσης υποστεί περικοπές συμπεριλαμβανομένης της ομάδας του Twitter για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της ομάδας «ηθικής τεχνητής νοημοσύνης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε εδώ και καιρό ότι το εργατικό δυναμικό του Twitter ήταν διογκωμένο και διέταξε τους διευθυντές να ρωτήσουν τους εργαζόμενους από πού θα μπορούσε η εταιρεία να μειώσει 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία AP
Φωτογραφία AP

Η συγνώμη από τον συνιδρυτή του twitter

Ο συνιδρυτής του Twitter Tζάκ Ντόρσεϊ βγήκε στην πλατφόρμα το Σάββατο και ζήτησε συγγνώμη από τους νυν και πρώην εργαζόμενους μετά τις απολύσεις.

Στο πρώτο του tweet που ασχολήθηκε με την εξαγορά, ο Ντόρσεϊ δήλωσε ότι λυπάται που μεγάλωσε την εταιρεία «πολύ γρήγορα» και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του Twitter «πάντα βρίσκουν τον τρόπο, όσο δύσκολη και αν είναι η στιγμή».

Ο συνιδρυτής μετακύλισε τα 18 εκατομμύρια μετοχές του στην εταιρεία της εποχής του Έλον Μασκ αντί να λάβει αποζημίωση. Οι μετοχές του αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 2,4% της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Twitter στην εταιρεία και συνέβαλε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην αγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ.

Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο επίκέντρο»

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ κάλεσε σήμερα τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter ‘Ιλον Μασκ να διασφαλίσει ότι αυτά τα δικαιώματα γίνονται σεβαστά στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.

«Σας καλώ να φροντίσετε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο κέντρο της διαχείρισης του Twitter υπό τη διεύθυνσή σας», έγραψε ο Τουρκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή