Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

UniSystems και Hewlett Packard Enterprise παρουσίασαν τη νέα λύση ανάδειξης πολιτισμού, CultureMapp

Η UniSystems και η Hewlett Packard Enterprise Ελλάδας και Κύπρου παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Ιουνίου την ολοκληρωμένη λύση ανάδειξης πολιτισμού CultureMapp, η οποία μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής και τεχνολογίας beacon της Aruba Hewlett Packard Enterprise Company  προσφέρει ψηφιακή εμπειρία χρήσης και πολλαπλές δυνατότητες διαχείρισης του κοινού στους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η λύση CultureMapp, σχεδιασμένη για χρήση από κινητές συσκευές, αποτελεί κάτι περισσότερο από μία εφαρμογή καθώς εμπλουτίζει την εμπειρία του επισκέπτη και ταυτόχρονα βελτιστοποιεί τις ροές κοινού ενισχύοντας σημαντικά τις υπηρεσίες του φορέα που τη χρησιμοποιεί.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της λύσης CultureMapp, ο φορέας  μπορεί να παρέχει σειρά υπηρεσιών διαμορφωμένων αποκλειστικά για το κοινό του, όπως ειδικές θεματικές διαδρομές ή βέλτιστες διαδρομές βάσει των απαιτήσεων των επισκεπτών, προβολή των έργων του με καθοδήγηση στο χώρο, ενημερώσεις για εκδηλώσεις, αγορά εισιτηρίων, ειδοποιήσεις και ανάπτυξη δράσεων gamification, στις οποίες μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση από το κινητό ή το tablet. Επιπλέον, ο φορέας έχει τη δυνατότητα να μάθει για τη συμπεριφορά του κοινού μέσα στο χώρο, τις επιλογές του, το χρόνο που διαθέτει στην επίσκεψη του ή και τις προτιμήσεις του σε εκδηλώσεις μέσω της στατιστικής ανάλυσης της πλατφόρμας.

Για την ανάπτυξη της λύσης αξιοποιήθηκε η τεχνολογία beacon της Aruba HPE για ακριβή προσδιορισμό της θέσης του χρήστη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η πλατφόρμα Meridian της Aruba HPE για διαχείριση της πληροφορίας, ενώ οι υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί από τον φορέα φθάνουν στο επισκέπτη μέσω εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τη Mobile 72, εταιρεία με μεγάλη  εμπειρία στην υλοποίηση έργων που εστιάζουν στη βελτίωση της εμπειρίας του κοινού. Η λύση ολοκληρώνεται με υπηρεσίες  μελέτης χώρου, σχεδιασμού διαδρομών, εμπλουτισμού περιεχομένου, μετάπτωσης δεδομένων και ολοκλήρωσης με τρίτα συστήματα, εγκατάστασης, εκπαίδευσης και υποστήριξης της λύσης από την εξειδικευμένη ομάδα της UniSystems.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της λύσης και προκειμένου να αναπτυχθεί ρεαλιστική εμπειρία χρήσης, δημιουργήθηκε pop-up έκθεση με τίτλο «Εφαρμογές Τέχνης» με έργα από την ιδιωτική συλλογή τέχνης του Ομίλου Quest, η οποία λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ τέχνης και πληροφορικής.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τους χαιρετισμούς του κ. Γιάννη Λουμάκη, Διευθύνοντα Συμβούλου της UniSystems και κ. Μιχάλη Κασιμιώτη, Managing Director της Hewlett Packard Enterprise, οι οποίοι επεσήμαναν την υπεροχή της τεχνολογίας που διακρίνει τη νέα λύση CultureMapp και επιτυγχάνει μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, καλύπτοντας παράλληλα όλο το εύρος των απαιτήσεων για αποτελεσματική και εύκολη διαχείριση του περιεχομένου ενός φορέα πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Λουμάκης δήλωσε: «Είναι στη φύση της πληροφορικής και του πολιτισμού να εξελίσσονται αενάως προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων διαμορφώνοντας την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που οι καιροί επιτάσσουν προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης και σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των επισκεπτών, από κοινού με το μακροχρόνιο συνεργάτη μας Hewlett Packard Enterprise, καταφέραμε να παρουσιάσουμε τη σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ πληροφορικής και πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης του ενός προς όφελος του άλλου.»

Εν συνεχεία, ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης  δήλωσε: «Όταν ο πολιτισμός εμπνέει την Τεχνολογία και η Τεχνολογία με τη σειρά της υπηρετεί τον πολιτισμό, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα. Ειδικά όταν αυτό γεννιέται στην πατρίδα μας, τη χώρα με την τόσο καθοριστική συμβολή στον Παγκόσμιο Πολιτισμό διαχρονικά.

Μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία τους η Hewlett Packard Enterprise Ελλάδας & Κύπρου και η UniSystems πρωτοπορούν και προσφέρουν στους λάτρεις του πολιτισμού μια μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα διαδραστικής εμπειρίας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εντάσσεται πλέον στο διεθνές οικοσύστημα συνεργατικών λύσεων της HPE στο χώρο των Έξυπνων Υποδομών και είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσει σύντομα τον θαυμασμό όλων μας».

localStorage.clear();


Πηγή