Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δέκα λάθη της Τοξοτίνας, μέσα στη σχέση

Σίγουρα η Τοξοτίνα είναι πρόκληση για αρκετούς άντρες που θα ήθελαν να σε “περιορίσουν” στην αγκαλιά τους λόγω της περιπετειώδη, παιχνιδιάρας, με έντονο ταμπεραμέντο, χιούμορ αλλά και φιλελεύθερης στάσης της. Ωστόσο, κάνει κάποια λάθη στη σχέση που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στο τέλος της. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες, αν μπορείς να τα αποφύγεις!

1. Τα ξέρει… όλα

Είναι γεγονός ότι είναι φιλομαθής, της αρέσει να διαβάζει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Αυτό φυσικά της δίνει ένα καλό πάτημα για να υποστηρίξει τις απόψεις και τα επιχειρήματά της, δε σημαίνει όμως ότι τα ξέρει κι όλα και σίγουρα δεν είναι ωραίο να καπελώνει τη συζήτηση με τον σύντροφό της και να την καταλήγει σε μονόλογο!  

2. Η γλώσσα τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό της

Σαφώς είναι ειλικρινής και αυθόρμητη, αλλά το να της βγαίνει αβίαστα από το στόμα κάθε σκέψη, ιδίως σε περιπτώσεις, που θα μπορούσε να μη μιλήσει καν, δεν είναι και ωραίο ή -για να είμαστε ειλικρινείς- καταντάει εκνευριστικό. Δεν είναι κακό που λεει την αλήθεια, όμως καμιά φορά το ταίρι της την ξέρει κι απλά περιμένει από εκείνη μια αγκαλιά ή ένα παρηγορητικό λόγο και όχι… σφαλιάρα.

3. Μιλά πολύ κι εκτίθεται

Κολάει με το παραπάνω, καθώς πολλές φορές “ρετάρει” και λέει τόσα, κάποια από τα οποία δε θα έπρεπε ή καλό θα ήταν να τα κρατήσει για τον εαυτό της κι όχι να τα μοιραστεί με τον σύντροφό της. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρώην και παλιούς σου έρωτες και λεπτομέρειες που δεν του αρέσουν, τον κάνουν να αισθάνεται άβολα ή -χειρότερα- να πέφτει σε συγκρίσεις. 

4. Ελευθερία υπό διαπραγμάτευση

Ο φόβος του να περιοριστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και να πεθάνει από ανία ή ασφυξία είναι μεγάλος μέσα της, γι’ αυτό και προαπαιτούμενό της στη σχέση είναι να έχει ελευθερία κινήσεων, απόψεων και σκέψεων. Ωστόσο, θα πρέπει κι αυτή να καταλάβει ότι θα χρειαστεί, αν θέλει να παραμείνει μαζί με έναν άνθρωπο, να τον διαχειριστεί, διαφορετικά κάθε που θα νιώθει ότι πιέζεται θα ψάχνει για διεξόδους… σε άλλους ή αυτή την εντύπωση θα περνά στο εκάστοτε ταίρι σου. 

5. Ενθουσιασμός… στο κόκκινο

Κάθε φορά που ερωτεύεται, είναι hyper και όσο περνά καλά, όλα γύρω της είναι φωτεινά και πολύχρωμα. Ωστόσο, καμία σχέση δεν είναι απροβλημάτιστη, ακόμα και αν ο σύντροφός της είναι το άλλο σου μισό και ταιριάζουν απόλυτα. Στο πρώτο εμπόδιο, ο ενθουσιασμός της πάει περίπατο και είναι έτοιμη να το βάλει στα πόδια, χωρίς να προσπαθήσει καν να βρει λύσεις.

6. Υποσχέσεις και μεγάλα λόγια

Και πάλι, μέσα στον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που την πιάνει, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια βγαίνουν αβίαστα από το στοματάκι της. Μπορεί τη δεδομένη στιγμή έτσι να αισθάνεται, αποδεδειγμένα όμως λίγες φορές έχει τηρήσει αυτά που έχει υποσχεθεί και μετά αρχίζει τις δικαιολογίες στο ταίρι της. Οπότε, λίγα και καλά!

7. Ξεχνά πολύ εύκολα

Αυτό δεν αφορά μόνο στις υποσχέσεις που λέγαμε παραπάνω, αλλά γενικότερα… Με τόσα που καταπιάνεται και διασπάται, είναι ξεχασιάρα, ιδίως αυτά που είναι σχετικά με θέματα της καθημερινής της ζωής με το ταίρι της. Μια δε θα πάρει τα ρούχα από το καθαριστήριο, μια δε θα αγοράσει κάτι σημαντικό από το σούπερ μάρκετ, που της είχε ζητήσει, μια την επέτειό της ή ένα ραντεβού, με αποτέλεσμα να του δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι πρώτος στη λίστα προτεραιοτήτων της.  

8. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες

Αυτό πρέπει να το έχει καρφωμένο στο κεφάλι της. Υπάρχουν στιγμές που ο σύντροφός της θα έχει τις κακές του ή τις μαύρες του, ενδεχομένως από επαγγελματικά ή οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, οπότε δε θα έχει όρεξη ούτε για αστεία, ούτε για να σκεφτεί το τι θα κάνουν το Σαββατοκύριακο. Αυτή, σαν να φοβάται ότι η κακοδιαθεσία είναι κολλητική, αντιδρά άσχημα κι έτσι κάνει τα πράγματα χειρότερα γι’ αυτόν. 

9. Όταν πάρει φόρα, δε σταματά

Τις περισσότερες μέρες, είναι χαρούμενη και ευδιάθετη, αλλά αν την πιάσουν τα νεύρα της, μπορεί να ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο και εκεί έχει τον ασυμμάζευτο. Εκτός του ότι φωνάζει και βρίζει, δεν ακούει κιόλας… Λεει τα δικά της, χωρίς να αφήνει τον σύντροφό της να σταυρώσει κουβέντα… Εκεί, τον έχει και τον πυροβολεί, 9 στις 10 όμως θα πει χοντράδες και μετά θα νιώσει άσχημα.

10. Δίνει διάλεξη

Ωραίες είναι οι φιλοσοφικές τοποθετήσεις, ωραία είναι και η θεωρητική προσέγγιση, στην πράξη όμως δοκιμάζονται και αποδεικνύονται όλα και στη σχέση ισχύει πολύ περισσότερο. Καλύτερα λοιπόν να ασχοληθεί πιο πολύ με τις πρακτικές ανάγκες του συντρόφου της κι όχι μόνο με τη… διεύρυνση του πνεύματός του.

Διάβασε επίσης:


Πηγή