Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Είναι σημαντικό, τελικά, να ταιριάζει το ζώδιό σου με το δικό του;

Η συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων ή μάλλον -για να είμαι πιο ακριβής- η συμβατότητα μεταξύ των ουρανίων σωμάτων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συναστρία. Μας βοηθούν να διαπιστώσουμε το κατά πόσο και με ποιο τρόπο οι δύο εραστές ή σύντροφοι έχουν «χημεία» μεταξύ τους.

Πρακτικά αν οι συγκεκριμένοι δείκτες δε συνδέονται μεταξύ τους, η συνέχεια μιας σχέσης γίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. 

Ας δούμε όμως κάποιες βασικές αρχές που αναφέρονται στις θέσεις του Ήλιου  

Η Ηλιακή συμβατότητα 

ADTECH.config.placements[5933561] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Κατ’ αρχάς, είναι σαφές ότι μια σοβαρή συναστριακή πρακτική οφείλει να παρακάμψει απλοϊκές ή γενικές προσεγγίσεις του τύπου «ο Κριός ταιριάζει με το Λέοντα και τον Τοξότη», ιδιαίτερα αν η εκτίμηση αναφέρεται σε μια προσωπική σχέση.

Τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού) μπορεί να έχουν κάποια «συμπάθεια» μεταξύ τους (που διευκολύνει πρωτίστως μια φιλική η κοινωνική σχέση) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται σε μια πιο «στενή» επαφή. Αυτή η εύκολη και μάλλον «παλιομοδίτικη» συνταγή οδηγεί σε συμπεράσματα που στην πράξη είναι συνήθως… εκτός τόπου και χρόνου.

Γενικότερα, δεν νοείται εκτίμηση συμβατότητας χωρίς τη σύγκριση πλανητών και τη μελέτη της οικοθεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο συμβατότητας, αρκεί να γίνεται με μέτρο και στη σωστή κατεύθυνση.
Ένας γενικός κανόνας, που ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ότι τα απέναντι ζώδια (πολικά) έλκονται μεταξύ τους, επειδή αλληλοσυμπληρώνονται.

Έτσι σχηματίζονται έξι ζευγάρια «πρώτης προτεραιότητας»: 

Κριός-Ζυγός 

Ταύρος-Σκορπιός 

Δίδυμοι-Τοξότης 

Καρκίνος-Αιγόκερως 

Λέων-Υδροχόος 

Ιχθύες-Παρθένος  

Αντίθετα και πάντα μέσα στα γενικά πλαίσια μιας πρώτης προσέγγισης, τα ζώδια που απέχουν 90 μοίρες το ένα από το άλλο, ανήκουν δηλαδή στην ίδια “Ποιότητα”, είναι γενικά πιο δύσκολο να συνεργαστούν. Κατά περίπτωση οι διαφορές τους είναι …αγεφύρωτες, αυτό όμως το στοιχείο κάνει τα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σε μια προσωπική σχέση, αφού το «στοίχημα» γίνεται ακόμη πιο προκλητικό…

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις «ασυμφωνίας», για διαφορετικούς βέβαια λόγους, θεωρούνται οι συνδυασμοί: 

Κριός-Καρκίνος 

Κριός-Αιγόκερως 

Ταύρος-Υδροχόος 

Λέων-Σκορπιός 

Ιχθύες-Δίδυμοι 

Παρθένος-Τοξότης

Aκόμη, σύμφωνα με τα παραδοσιακά κριτήρια τα ζώδια που έπονται το ένα του άλλου κινούνται πρακτικά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και η συνύπαρξη τους κρίνεται ως …ασύμφορη (εξαίρεση σε αυτόν τον «κανόνα» είναι το ζευγάρι Καρκίνου-Λέοντα).

Ωστόσο, όσο ασύμβατα και αν είναι δύο ζώδια μεταξύ τους μπορούν πάντα να βρουν ένα πεδίο μίνιμουμ συμφωνίας και σε κάποιες περιπτώσεις να… αιφνιδιάσουν όσους επαΐοντες είναι «κολλημένοι» σε τύπους και ετικέτες.
Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε και μια βασική ιδιαιτερότητα την «κρυφής» συναστρίας, αυτής, δηλαδή, που συγκρίνει τις τροπικές θέσεις του ενός αστρολογικού χάρτη με τις αστρικές του άλλου.

Εδώ, ενισχύεται… σφόδρα η πιθανότητα να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ δύο διαδοχικών ζωδίων, αφού ο «αστρικός εαυτός» του ενός μπορεί να συμπίπτει με τον «τροπικό εαυτό» του άλλου, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. 

Γάμος ή χωρισμός; Μάθε πώς θα εξελιχθεί η σχέση σου, εδώ!


Πηγή