Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μάθε πώς σε χρησιμοποιεί το ταίρι σου, ανάλογα με το ζώδιό του!

Όλοι οι άνθρωποι μπορεί κάποια στιγμή να ένοιωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν από κάποιον φίλο ή σύντροφο. Και μάλιστα, στην περίπτωση που κάποιος σου αρέσει, είναι πολύ εύκολο να συμφωνείς με οτιδήποτε θέλει ή να είσαι υπερβολικά γενναιόδωρος/η μαζί του, ακριβώς επειδή έχεις αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό το άτομο.

Μπορεί απλώς όταν πεινάει να σου ζητήσει να μαγειρέψεις κάτι. Ή να σου πει ότι είχε σκεφτεί να πληρώσει το φαγητό και για τους δύο σας, αλλά φοβάται μήπως μείνει από βενζίνη στο γυρισμό. Ή μπορεί να θέλει να περάσει μαζί σου ένα χαλαρωτικό και ερωτικό δίωρο και μετά πρέπει να φύγει για να βρεθεί με τους φίλους του. Και αυτό να συμβαίνει κάθε φορά που συναντιέστε! 

Στην τελική, πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά να μας χρησιμοποιεί ο φίλος μας ή το ταίρι μας. Επιπλέον, φαίνεται ότι όλα τα ζώδια, το καθένα με τον τρόπο του, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή το φίλο ή τον σύντροφό τους. Διάβασε παρακάτω τις ενδείξεις που φανερώνουν ότι κάποιο από τα ζώδια μπορεί να βρίσκεται σε σχέση μαζί σου, αλλά ταυτόχρονα να εκμεταλλεύεται την αγάπη ή την αδυναμία σου:

ΚΡΙΟΣ

Όταν ο Κριός σε «εκμεταλλεύεται», δεν το κάνει πάντα επειδή θέλει να σε χρησιμοποιήσει. Μερικές φορές, θέλει μόνο να φανεί καλύτερος στα μάτια των άλλων και απλώς τυχαίνει να είσαι το πλησιέστερο υπόβαθρο που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να «ανεβεί» σε μια κατάσταση «σούπερ σταρ». Αν πάντως νιώθεις ότι σε χρησιμοποιεί συχνά, σημαίνει ότι υπάρχει ανταγωνισμός.

Είτε σε προκαλέσει σε κάτι που είναι «χαζό», όπως ένας διαγωνισμός φαγητού είτε ποιος θα ανέβει πρώτος 40 σκαλοπάτια –και μάλιστα φωνάζει τους φίλους του για να παρακολουθήσουν την κόντρα σας– σε κάθε περίπτωση αυτό που επιδιώκει είναι ένας τρόπος να γίνει ήρωας. Ο Κριός θέλει να δείξει ότι είναι ο number one που πάντα κερδίζει, κάτι που πιστεύει ότι τον κάνει στα μάτια σου πιο ελκυστικό και εντυπωσιακό. Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός του απέναντί σου, δεν έχει συνήθως κακές προθέσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που όσο σκληρά κι αν σε προκαλέσει, όταν του περάσει η ένταση, θα είναι πάλι μέλι-γάλα μαζί σου.  

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος σίγουρα δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι λειτουργεί ωφελιμιστικά, αλλά είναι το είδος του ανθρώπου που θα σε χρησιμοποιήσει όταν πρόκειται για… μετρητά. Ναι, καλά άκουσες – ο Ταύρος μπορεί να γίνει ο φίλος σου για μια μέρα, αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει τζάμπα φαγητό. Κάπως φτηνό και ρηχό θα σκεφτείς (και ο ίδιος το ξέρει), όμως δύσκολα ξεφεύγει κάποιος από τη φύση του.

Με απλά λόγια, ένας Ταύρος είναι… σφιχτοχέρης. Θα μπορούσες να το πας λίγο παραπέρα και να τον πεις τσιγκούνη ή και φραγκοφονιά, αφού με τεράστια δυσκολία θα βγάλει από την τσέπη του ακόμα κι ένα μικρό νόμισμα. Εάν πρόκειται να ξοδέψει τα χρήματά του, θα τα ξοδέψει σε κάτι που θα έχει σταθερή διάρκεια σε βάθος χρόνου ή σε κάτι που έχει αξία. Αν πρόκειται για ένα σάντουιτς ή για ένα ακριβό ποτό σε μπαράκι, τότε σίγουρα θα πάει εκεί με κάποιον/α που θα έχει τη σιγουριά ότι θα τον κεράσει. Και, ως γνωστόν, είναι αρκετά δύσκολο στους περισσότερους να αντισταθούν στο βαθύ, γοητευτικό βλέμμα ενός Ταύρου!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι από τους τύπους που δυσκολεύεται πραγματικά να μείνει μόνος με τις σκέψεις του. Όποτε τύχει να κάνει ένα διάλειμμα ή υπάρχει γύρω του περισσότερη ησυχία από όση συνηθίζει, θα καταφύγει στα social media ή θα στείλει μηνύματα σε φίλους και γνωστούς, μήπως πετύχει κάποιον που θα μοιραστεί τη διάθεσή του για επικοινωνία. Αν, λοιπόν σου φανεί ότι σε πλησιάζει χωρίς κάποιον προφανή λόγο και θέλει να περάσετε χαλαρά λίγο χρόνο μαζί, θα μπορούσες να πεις ότι σε χρησιμοποιεί.

Οι Δίδυμοι χρειάζονται διαρκώς παρέα για να είναι ευτυχείς. Μισούν τη μοναξιά και είτε σου κάνουν παρέα για να φτιάξεις τα νύχια σου είτε σε συνοδεύουν στο σούπερ μάρκετ, το πιο πιθανό είναι να σε ακολούθησαν για να μην περιπλανώνται μόνοι τις επόμενες ώρες, όπως θα έκανε ένα μικρό σκυλάκι στο δρόμο. Και τελικά, ο λόγος που ζητάνε να περάσουν μαζί σου αυτές τις ώρες είναι για να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι. Το καλό πάντως είναι ότι αποκλείεται να βαρεθείς!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν ο Καρκίνος έχει μια καλή μέρα, σημαίνει ότι είναι καλά ο ίδιος, και όλα όσα κάνει και λέει είναι σαν καθαρό χρυσάφι. Αλλά όταν έχει μια κακή μέρα, μπορεί να παρουσιάσει υπερευαισθησία ή ανασφάλεια, την οποία σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του.

Όταν ο Καρκίνος γίνεται ανασφαλής, συχνά θα χρησιμοποιήσει εσένα ή τους φίλους του προσπαθώντας να σας τραβήξει την προσοχή. Ατυχώς για εκείνον, δεν συνειδητοποιεί ότι σου ζητάει να τον παρηγορήσεις και να πάρεις το μέρος του, αφού συνήθως είναι πολύ σκοτισμένο το κεφάλι του εκείνες τις στιγμές. Αν τον αγαπάς και τον νιώθεις, αυτό μπορεί να μη μοιάζει τόσο κακό, αλλά μετά την πέμπτη ή έκτη φορά, θα το λέγαμε επιεικώς… ενοχλητικό.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων λατρεύει να νιώθει ευχαριστημένος με τον εαυτό του, αλλά τείνει να το παρατραβάει, χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει. Αν ο Λέοντας έχει μια κακή μέρα, θέλει να το μάθει όλος ο κόσμος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να πεις ότι ο Λέων σε χρησιμοποιεί επειδή θα σε «πιέζει» διαρκώς να τον κανακέψεις και να του κάνεις κομπλιμέντα για να νιώσει καλύτερα.

Δεν είναι ότι νιώθει άσχημα με τον εαυτό του, απλώς θέλει να είναι ο καλύτερος και εσύ να του το επιβεβαιώνεις. Έχει ένα ραντάρ διαρκείας που «εντοπίζει» το πως τον εκλαμβάνουν οι άλλοι και δεν θα διστάσει να βγει από το πρόγραμμά του, προκειμένου να προωθήσει το εγώ του, αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρει έξτρα μπόνους (ακόμα και από εντελώς άγνωστα άτομα). Αυτήν την «εκμετάλλευση» του Λέοντα μπορεί να τη νιώσεις όταν βρεθείτε σ’ ένα club, εστιατόριο ή κάπου αλλού  και όλοι βλέπουν πόσο σπουδαίος είναι και πόσο υπέροχα σου φέρεται. Μπορεί επίσης να διαπιστώσεις ότι σε χρησιμοποιεί όταν νιώθει μοναξιά, και ζητά να του τονώσεις το ηθικό προσφέροντάς του «στοργή και προδέρμ».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ένας Παρθένος θα μπορούσε να περάσει όλη του τη ζωή με το να προσφέρει στους συνανθρώπους του τη συμπάθεια και την εκτίμησή του, επειδή όταν νοιάζεται για κάποιον, θα καταβάλει το μέγιστο της προσπάθειάς του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι υπεράνω και δεν θα σε χρησιμοποιήσει, με τον τρόπο του, προκειμένου να εισπράξει την συμπάθεια ή την αγάπη που πιστεύει ότι αξίζει. Θεωρεί ότι έχει αυτό το δικαίωμα, ως φυσικό αντάλλαγμα της προσοχής ή των υπηρεσιών που σου παρέχει.

Όταν η Παρθένος σε χρησιμοποιεί, το κάνει για να πάρει έστω και μια πλαστή ή μάλλον τεχνητή αγάπη. Στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρεται τι θέλεις εσύ από τη σχέση σας και πιθανόν να προσποιηθεί ότι είναι πιο κοντά σου από ό,τι είναι. Αλλά όσο αισθάνεται ότι τον θέλεις και έχει αξία για σένα, είναι ευτυχισμένος. Επιθυμεί αληθινά να νιώθει καλά και να κάνει μια αρχή μαζί σου, απλώς και μόνο για να πάρει αυτό που έχει ανάγκη. Όταν το έχει καταφέρει, δεν πρόκειται να νοιαστεί αν η σχέση σας πάρει τέλος. Εν κατακλείδι, η βαθιά ανάγκη ενός Παρθένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του προϋποθέτει και το αντίστοιχο αντάλλαγμα.

ΖΥΓΟΣ

Αν ο Ζυγός μπορούσε να έχει ένα μόνο πράγμα στον κόσμο, θα διάλεγε πιθανότατα να έχει όσο περισσότερους φίλους γίνεται. Αγαπάει τη δημοτικότητα και δεν θα διστάσει να σε κάνει να αισθανθείς πως είστε περισσότερο φίλοι απ’ ό,τι είστε πραγματικά, προκειμένου να φανεί πιο κοινωνικός και φιλικός στα μάτια σου απ’ ό,τι είναι πράγματι.

Ένας Ζυγός δεν μπορεί καν να δει που είναι το κακό στο να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους να δείχνουν πιο δημοφιλείς, επειδή, όταν το κάνει, κατά τη γνώμη του διαπράττει ένα έγκλημα χωρίς θύματα! Βέβαια, οποιοσδήποτε αποφασίσει να του θίξει αυτό το θέμα, θα το αρνηθεί κατηγορηματικά!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός έχει έναν πολύ μικρό κύκλο φίλων μέσα στους οποίους πιθανόν βρίσκεσαι κι εσύ – οπότε όταν έχει μια κακή μέρα και χρειάζεται να εκτονωθεί, περιμένει από σένα να είσαι πάντα εκεί και να τον ακούσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσεις με τον τρόπο που θέλει, δεν θα διστάσει να σου πει εκείνος πως θέλει να νιώθεις. Όταν είναι στις κακές του, μπορεί να γίνει πολύ χειριστικός με τους ανθρώπους γύρω του.

Όταν ο Σκορπιός σε χρησιμοποιεί σε βλέπει κάπως σαν σάκο του μποξ. Μπορεί οι αντιδράσεις του να δείχνουν ότι τα έχει μαζί σου και κάνει προσωπική επίθεση, αλλά στην πραγματικότητα ξεσπάει επάνω σου επειδή εκείνος έτυχε να μην είναι στις καλές του ή να έχει περάσει μια πολύ κακή μέρα. Μπορεί να σου κάνει μπούλινγκ, να προσπαθεί να σε κρατάει σε μόνιμα άσχημη διάθεση ή να σε αγνοεί εντελώς μέχρι να του ζητήσεις συγνώμη. Χρειάζεται πάντως να είσαι πολύ προσεκτικός/ή με τον Σκορπιό, επειδή είναι πολύ ΚΑΛΟΣ σε αυτό που κάνει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τον Τοξότη το πιο σημαντικό είναι να πάρει όλα όσα θέλει. Είναι ο τύπος που επιμένει σταθερά στο να γίνονται όλα γρήγορα και ανέμελα, επειδή αυτό ταιριάζει στο στιλ και την ιδιοσυγκρασία του – να είναι γρήγορος και ελεύθερος. Το να είσαι άνετος και χαλαρός μπορεί να είναι ευχάριστο κάποιες στιγμές στην καθημερινότητα, αλλά αν αυτή η συμπεριφορά επεκταθεί πολύ, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ζόρικα έως και ασυμμάζευτα.

Μια μικρή αλλά συχνή ένδειξη ότι ο Τοξότης σε χρησιμοποιεί είναι όταν σου στείλει μήνυμα, ρωτώντας σε αν θέλεις να βρεθείτε για παρεούλα και αμέσως μετά προσθέτει ότι έχει μόνο μια ώρα, επειδή στη συνέχεια έχει κάτι άλλο να κάνει. Πάντως ένας σύντροφος που δεν νιώθει ότι ο Τοξότης τον/την εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο, έχει σίγουρα κατανοήσει την ζωτική ανάγκη αυτού του ζωδίου να επεκτείνεται και να επιδιώκει την ποικιλία στη ζωή του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν ο Αιγόκερως μπορούσε να κάνει μια ευχή που θα έβγαινε αληθινή, θα ήθελε όλα τα πράγματα για τα οποία φροντίζει στη ζωή του να γίνονταν με το άγγιγμα ενός μαγικού ραβδιού. Του αρέσει να είναι πολυάσχολος και αγαπάει το να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, αλλά μερικές φορές πρέπει να επωφεληθεί από τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις γιατί είναι πιο βολικό για εκείνον από το να περιμένει την όποια θετική έκβαση.                   

Το μόνο καλό με έναν Αιγόκερω που σε χρησιμοποιεί είναι ότι δεν πρόκειται να σου πει ψέματα για τις προθέσεις του. Για παράδειγμα, θα σε χρησιμοποιήσει στο σεξ, αλλά θα φροντίσει επίσης να σου γνωστοποιήσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσετε πιο πέρα. Είναι το ζώδιο που «τα θέλει όλα» και δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μια ερωτική σχέση μαζί σου την οποία μπορεί να τερματίσει ανά πάσα στιγμή, αφού εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του. Σκληρή αλήθεια μεν, αλλά αλήθεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος προσπαθεί να είναι καλός φίλος με τους φίλους του –και καλός σύντροφος στις σχέσεις του– αλλά έχει ανάγκες όπως όλοι και δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του από το να «χρησιμοποιήσει» τους ανθρώπους όταν χρειάζεται κάτι επειγόντως. Όταν σκοπεύει να σε εκμεταλλευτεί, προσπαθεί να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο χαλαρός. Δεν θέλει να φαίνεται γελοίος… Αλλά «μη μασάς», ακόμα κι έτσι σε χρησιμοποιεί. Τα κύρια θέματα, για τα οποία είναι πιθανό να σε προσεγγίσει, είναι για χατίρια και αγαθοεργίες.

Μπορεί να γίνει αρκετά ατομιστής κάποιες φορές, ενώ προσπαθεί να δείχνει σεμνός, αν τύχει να τον κεράσεις ή να του χαρίσεις κάτι, και μάλιστα χωρίς να ζητήσεις αντάλλαγμα. Δεν μπορεί να αρνηθεί, γιατί του αρέσουν πολύ τα δωρεάν πράγματα. Ίσως λέει ότι νιώθει άσχημα κάθε φορά που τον καλύπτεις ή μπορεί να πει «σου χρωστάω», χωρίς βέβαια να έχει ποτέ πρόθεση να σου ανταποδώσει τη χάρη!

ΙΧΘΥΕΣ

Ένας Ιχθύς θέλει να κρατάει μια υγιή ισορροπία μεταξύ του μοναχικού του χρόνου και του χρόνου που περνάει με τους φίλους, αλλά ανεξάρτητα από το τι κάνει και με ποιον, μισεί αφάνταστα το να βαριέται. Οπότε όταν σε πάρει και σε ρωτήσει αν έχεις χρόνο για λίγη παρεούλα, βεβαιώσου πρώτα ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να περάσετε χρόνο μαζί ή απλώς σε εκμεταλλεύεται για να μην υποφέρει από βαρεμάρα.

Του αρέσει να αξιοποιεί στο έπακρο ό,τι κάνει. Ακόμα και αν η ατζέντα του περιλαμβάνει να μείνει στο κρεβάτι όλη μέρα και να βλέπει σειρές ή ταινίες στη συνδρομητική, δεν παύει να αισθάνεται ότι επιτελεί κάτι. Αν νιώθει ότι ο χρόνος του δεν είναι δημιουργικός, θα σε χρησιμοποιήσει για να περάσει ευχάριστα, ενώ παράλληλα έχει το ταλέντο να σε κάνει να πιστέψεις ότι πραγματικά απολαμβάνει την παρέα σου. Σόρρυ, αλλά θα προτιμήσει να είναι με τον οποιονδήποτε, χωρίς καμία διάκριση, παρά να βαριέται τη ζωή του!

Διάβασε επίσης:

Αν θέλεις μια σχέση χαλαρή, χωρίς εντάσεις, διάλεξε ένα από αυτά τα 4 ζώδια

Με αυτά τα 3 ζώδια θα ζήσεις μια περιπετειώδη ζωή!

Αυτά τα 3 ζώδια θυμώνουν πολύ όταν τους πεις «χωρίζουμε»

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα σε συναρπάσουν ερωτικά το 2020!

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ


Πηγή