Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πόσο ταιριάζει ο Αιγόκερως με τον Κριό;

Αν καταφέρουν να διοχετεύσουν τις αντίθετες δυνάμεις τους για την κοινή τους συνύπαρξη και συμβίωση, θα μπορέσουν να αλληλοσυμπληρώσουν ο ένας τον άλλον και να ζήσουν μια σχέση δημιουργικής πρόκλησης. 

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς, εξωστρεφές και παρορμητικό. Κυβερνήτης του είναι ο Άρης, ο πλανήτης της αρσενικής ιδιότητας και της επιθετικότητας. Παράλληλα, αποτελεί τον κυρίαρχο πλανήτη του, που στο ζώδιο του Αιγόκερω, βρίσκεται σε θέση έξαρσης, πράγμα που σημαίνει ότι μοιράζονται την ανάγκη για εξουσία και επιθυμούν αμφότεροι να έχουν το πάνω χέρι.

Αυτή είναι μία πρώτη πρόκληση της σχέσης του Αιγόκερω με τον Κριό, καθώς συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις θα έχουν συχνά ως βαθύτερο υπόβαθρό την τάση και των δύο να διεκδικούν τα ηνία της. Από την άλλη, ο Αιγόκερως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν αυτοέλεγχο και θεωρούν τον έρωτα μια σοβαρή υπόθεση. Αντίθετα, ο Κριός διακατέχεται από εξωστρεφή παρορμητισμό, ανυπομονησία και βλέπει τον έρωτα ως έναν αγώνα διεκδίκησης και μια περιπέτεια έντονων και παράφορων συναισθημάτων. 

Αν, λοιπόν, ένας Αιγόκερως αναρωτιέται γιατί έλκεται από έναν Κριό ή γιατί είναι μαζί του, δεν έχει παρά να αναλογιστεί τον ενθουσιασμό και τη χαρά που του μεταδίδει, το αχαλίνωτο πάθος του που ικανοποιεί τις ζωώδεις του ορμές και τα ζωηρά του συναισθήματα που ζεσταίνουν την καρδιά του. Η ερωτική τους συνένωση μπορεί να συμπληρώσει τα κενά και των δύο, προσφέροντας στον Αιγόκερω αισιοδοξία και στον Κριό οργάνωση, απαραίτητη για την εφαρμογή των τολμηρών και μεγαλεπήβολων σχεδίων του.

 

Πηγή