Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πόσο ταιριάζει ο Αιγόκερως με τον Παρθένο;

Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης, εσωστρεφές και μεταβλητό. Κυβερνήτης του είναι ο Ερμής, που του χαρίζει αναλυτική και κριτική ικανότητα. Σαν ζώδιο της Γης, όπως άλλωστε είναι και ο Αιγόκερως, αναγνωρίζει την αξία της σωστής αίσθησης των πραγμάτων και αντιμετωπίζει τη ζωή και τον έρωτα με σχολαστικότητα και ρεαλισμό. 

Θεωρούνται ιδανικό ζευγάρι γιατί τα στοιχεία του ενός συνδέονται αρμονικά με τα στοιχεία του άλλου. Ο σύντροφος Παρθένος, δείχνει προθυμία να συμπαρασταθεί στον Αιγόκερω και να του προσφέρει την καλή του καρδιά, ενώ και εκείνος με τη σειρά του, με τη φιλοδοξία και την καρτερικότητά του συμβάλλει στην κοινωνική του ανύψωση ή στην αξιοποίηση των ταλέντων και δεξιοτήτων του.

Ο ερωτικός τους δεσμός διέπεται από αμοιβαία κατανόηση και πρακτικότητα που τους βοηθά να αισθάνονται ότι πατάνε γερά στην γη. Επιπλέον, καθότι και οι δύο πιστεύουν ότι το συναίσθημα και το σεξ δεν επαρκούν για την μακροβιότητα μιας σχέσης, φροντίζουν να αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλον νιώθοντας ασφαλείς για τα συναισθήματα που τους δένουν. 

 

 

Πηγή