Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το ζώδιό του αποκαλύπτει γιατί δεν σου δίνει πια σημασία!

Μήπως παρατήρησες τελευταία το ταίρι σου έχει αρχίσει να απομακρύνεται από σένα;

Είναι αφηρημένος/η, ξεχνάει να σου πει καλημέρα ή να σε ρωτήσει πώς νιώθεις ή πώς πέρασες τη μέρα σου; Κοιτάει συνέχεια τηλεόραση ή «παίζει» με το κινητό τις ώρες που είστε μαζί, κάνοντάς σε να νιώθεις ότι δημιουργείται μια ψυχική απομάκρυνση μεταξύ σας;

Αν ισχύουν τα παραπάνω, μην πανικοβληθείς. Δεν σημαίνει ότι η σχέση σου οδεύει προς το τέλος της. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις περνούν σκαμπανεβάσματα και θέλουν δουλειά και ανανέωση προκειμένου να διατηρηθούν.

Το ζώδιο του της συντρόφου σου μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικό για τους λόγους που τον/την οδήγησαν στο να βαρεθεί ή να αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά. Παρακάτω αναφέρεται ο βασικότερος λόγος που το κάθε ζώδιο μπορεί να αποκτήσει μια τέτοια συμπεριφορά και με ποιον τρόπο θα μπορούσες να επαναφέρεις την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ σας.

ΚΡΙΟΣ

Εάν σχετίζεσαι με Κριό, σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι είναι ένα άτομο εκρηκτικό, αποφασιστικό και με ισχυρή προσωπικότητα. Είναι πιθανό αρχικά να σε τράβηξε η τολμηρή φύση του/της, το πρωτοποριακό πνεύμα και η θέληση να πετύχει σε όλους τους τομείς, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού.

Εσύ μπορεί να νιώθεις ότι έχει απομακρυνθεί από κοντά σου τον τελευταίο καιρό, αλλά ίσως να έχει απλά επιδοθεί στο να πετύχει κάποιους στόχους εκτός της σχέσης σας.

Πάντως, εάν ο Κριός αντιπαθεί κάτι, είναι οι άνθρωποι με αδύναμο χαρακτήρα και με έλλειψη φιλοδοξιών. Φρόντισε λοιπόν να εργάζεσαι σκληρά για τους δικούς σου στόχους και ο/η Κριός θα νιώσει ξανά σεβασμό για σένα και θα έρθει πιο κοντά σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Ως ζώδιο της Γης, ο Ταύρος δεν εκτιμά τίποτα περισσότερο από την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Είναι εξαιρετικός στο να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος είναι ψεύτικος ή ανέντιμος.

Εάν ο/η σύντροφος Ταύρος αρχίσει να απομακρύνεται νοητικά ή συναισθηματικά από κοντά σου, μπορεί να αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν πρόκειται για μια νέα σχέση, καλό θα είναι να αναρωτηθείς μήπως το παρακάνεις με το να προσπαθείς να τον/την εντυπωσιάσεις με το να δείξεις κάτι που δεν είσαι. Και αν το κάνεις, σταμάτησέ το αμέσως, γιατί ο Ταύρος μπορεί να μυριστεί οτιδήποτε μη αυθεντικό από χιλιόμετρα μακριά.

Λάβε υπόψη ότι δεν είναι ο τύπος που θα εκδηλώσει τα συναισθήματά του με πάθος, όσο κι αν αυτό σιγοκαίει μέσα του. Μπορεί να σε δοκιμάζει για να δει αν έχεις τα φόντα να εξελιχθείς σε έναν καλό σύντροφο σε βάθος χρόνου. Εάν είστε αρκετό χρόνο μαζί, ρώτησε τον εαυτό σου αν κάτι άλλαξε σε σένα πρόσφατα.

Οι Ταύροι χρειάζονται κάποιον στον οποίο θα βασίζονται και που θα έχει αρκετό ψυχικό σθένος για να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Κάποιον που θα σταθεί σαν βράχος δίπλα τους μακροπρόθεσμα και θα είναι απόλυτα πιστός/ή. Αν θέλεις να κρατήσει η σχέση σου μαζί τους, προσπάθησε να δείχνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα τόσο στις απόψεις όσο και στη συμπεριφορά σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι περίπλοκα όντα και συχνά προκαλούν σύγχυση στους άλλους ανθρώπους. Το σύμβολό τους είναι δύο δίδυμα παιδιά που κοιτούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, λόγω της διπλής τους φύσης και του βαθιού χάσματος που νιώθουν ανάμεσα στην πνευματική και την υλιστική πλευρά της ζωής.

Επίσης είναι νευρικοί, ασταθείς, έχουν τάσεις για κατάθλιψη και βαριούνται εύκολα. Συνεπώς δεν είναι απίθανο ο/η σύντροφος Δίδυμος να νιώθει μπερδεμένος με τα συναισθήματά του και να μην μπορεί να τα εκφράσει. Αυτό μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι έχει απομακρυνθεί ψυχικά από κοντά σου, ενώ κατά βάθος βασανίζεται.

Ευτυχώς οι Δίδυμοι αγαπούν την έξυπνη επικοινωνία. Σκέψου προσεκτικά πως θα αντιμετωπίσεις την πρόσφατη περίεργη συμπεριφορά του, δείξε ενδιαφέρον ανάμεικτο με χιούμορ, αλλά να προσέχεις ώστε να μην δείχνεις υπερβολικός/ή. Ένας ερωτευμένος Δίδυμος χρειάζεται ελαφρές και ανώδυνες συναισθηματικές προσεγγίσεις, πολλή υπομονή και συγχώρεση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για να νιώσει ένας Καρκίνος άνετα σε μια σχέση, πρέπει να τον… λούσεις με στοργή, ζεστασιά και φροντίδα. Αν διαπιστώσεις ότι τελευταία έχει απομακρυνθεί από κοντά σου, βεβαιώσου ότι του εκφράζεις τα συναισθήματά σου και του δείχνεις την αγάπη σου, ακόμα και στα πιο μικρά και ασήμαντα καθημερινά πράγματα.  

Μήπως σου ξέφυγε και είπες κάτι που τον/την έκανες να προσβληθεί; Οι Καρκίνοι, ως σύντροφοι, είναι υπερβολικά ευαίσθητοι στην κριτική. Αν έπεσες σε τέτοια σφάλμα, ζήτα συγνώμη αμέσως και άρχισε να τον λούζεις με επαίνους.

Επίσης, οι Καρκίνοι θέλουν το σπίτι τους να είναι ένα μικρό παλάτι και έχουν όλη τη διάθεση και το ταλέντο για να ασχοληθούν με αυτό. Και βέβαια είναι γνωστό πόσο πολύ εκτιμούν τους οικογενειακούς δεσμούς. Αν λοιπόν φροντίσεις να του παρέχεις όλα τα παραπάνω, ο ντροπαλός Καρκίνος θα εκφράσει την βαθειά, παθιάρικη φύση του σε χρόνο μηδέν.

Μια προειδοποίηση: Οι Καρκίνοι είναι άτομα που τείνουν να προσκολλώνται πάνω σου. Προσπάθησε να μην ενοχλείσαι από αυτήν τους τη συνήθεια, αλλά παράλληλα μην τους αφήσεις να σε χειραγωγήσουν.

❤ Αγχώνεσαι για το αν σε θέλει πραγματικά; Μάθε εδώ την απάντηση! 

ΛΕΩΝ

Ένα Λιοντάρι, παρά τη λαμπερή εξωτερική του παρουσία, δεν αγαπά τίποτα περισσότερα από το να το λατρεύουν και να το θαυμάζουν. Ο θαυμασμός και η λατρεία προς το πρόσωπό του δεν είναι ποτέ αρκετή για έναν Λέοντα. Αν διαπιστώσεις ότι σιγά-σιγά απομακρύνεται από την σχέση σας, σιγουρέψου ότι δεν έχεις σταματήσει την προσπάθεια να τον τοποθετείς στο επίκεντρο της προσοχής.

Να ξέρεις ότι, ακόμα κι αν δεν το δείχνει, ο Λέων ονειρεύεται το χρήμα, τη δόξα και τη φήμη. Φρόντισε λοιπόν να του δείξεις ότι είσαι ένα ισχυρό και ικανό άτομο. Γενικότερα, να ξέρεις ότι του αρέσει να βλέπει ότι σε κάποια πράγματα είσαι ανεξάρτητος/η και σε κάποια άλλα ότι εξαρτάσαι από την ύπαρξή του.

Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον/την Λέοντα, από τη στιγμή που σου ανοίγεται και εκφράζει τον εαυτό του και τα συναισθήματά του, να κάνεις και εσύ το ίδιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος ξέρει ακριβώς τι θέλει από τον/την σύντροφό της πριν δημιουργήσει μια σχέση που θα τον/την δεσμεύσει μακροπρόθεσμα. Εάν νιώσεις ότι ενεργεί παράξενα και απομακρύνεται, θα πρέπει να αναρωτηθείς τι μπορεί να σκέφτηκε για σένα. Είναι εγκεφαλικός τύπος και η λογική παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που λειτουργεί. Οπότε όλα σχετίζονται με το πώς σκέφτεσαι ή συμπεριφέρεσαι και πως η Παρθένος τα εκλαμβάνει και τα ταξινομεί μέσα στο κεφάλι της.

Οι Παρθένοι συχνά είναι συγκρατημένοι ή και συνεσταλμένοι, γι’ αυτό θα εκτιμήσουν αφάνταστα έναν σύντροφο που λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματά τους και την επιθυμία τους να προχωρήσετε τη σχέση σας αργά και βήμα-βήμα. Βεβαιώσου ότι έχεις ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία όσον αφορά τις προσδοκίες σου από τη σχέση σας, αφού η εντιμότητα και η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική για αυτό το ζώδιο.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι οι αδιαμφισβήτητοι μάστερ του φλερτ. Το όνειρό τους είναι να τους πολιορκούν, να τους φλερτάρουν, να τους περιποιούνται σαν βασιλείς και να περιστοιχίζονται από πολυτέλεια. Παρόλο που διψούν για κοινωνική προσοχή και αποδοχή, είναι επίσης οδυνηρά ντροπαλοί. Είναι «καταδικασμένοι» να αναζητούν πάντα την ισορροπία και την αρμονία. Για αυτόν το λόγο τείνουν να είναι τελειομανείς, να σχεδιάζουν υπερβολικά φιλόδοξα πρότζεκτ, και να ανησυχούν για οτιδήποτε μπορεί να τους βγάλει έξω από τη ζεν κατάσταση στην οποία επιδιώκουν να βρίσκονται διαρκώς.

Ένας Ζυγός χρειάζεται αρκετό χρόνο για τον εαυτό του/της προκειμένου να επιδοθεί στις λεπτεπίλεπτες ασχολίες του. Μην ανησυχείς αν σου φανεί ότι κάποιες φορές είναι «αλλού». Μπορεί απλά να περνάει την cool φάση του. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο, ώστε ο/η Ζυγός σου να νιώσει ότι είναι όμορφος/η και αξιαγάπητος/η.

Ο πιο συχνός λόγος πάντως για να «ξενερώσει» ένας Ζυγός είναι να σχετίζεται μ’ ένα άτομο που βρίσκεται σε οικονομική ανέχεια. Κατά βάθος έχει πολύ υψηλές προσδοκίες από έναν σύντροφο, αλλά είναι πιθανό να δυσκολεύεται να εκφράσει ευθέως τις ανάγκες του/της, επειδή φοβάται τον καυγά ή την σύγκρουση. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να συζητήσεις με τον/την Ζυγό, διεκδίκησέ τον, αλλά πρόσεξε μην θυμώσεις μαζί του γιατί μπορεί να τρομάξει και να απομακρυνθεί περισσότερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός από τη φύση του δεν είναι και ιδιαίτερα στοργικός τύπος. Δεν είναι ότι δεν σε αγαπάει, απλώς έχει πολύ ευαίσθητη καρδιά και προσπαθεί να μην πληγωθεί.

Αυτό το ζώδιο μπορεί να γίνει πολύ κτητικό και εκδικητικό αν το βλάψεις, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή επιθυμεί την απόλυτη πίστη και υποταγή από τον σύντροφό του. Αν θέλεις να είναι με το μέρος σου, θα πρέπει να λειτουργήσεις λίγο πονηρά.

Μίλησέ του/της και εξήγησε ότι ανησυχείς για την απόσταση που δημιουργείται μεταξύ σας και περίγραψέ του πως αισθάνεσαι γι’ αυτό. Φρόντισε να είσαι ευθύς και ειλικρινής και ο/η Σκορπιός θα σεβαστεί την ευθύτητα με την οποία εκφράζεις τον πόνο σου!

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η ελευθερία, ο αυθορμητισμός, το καλό χιούμορ και η θετικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Τοξότη. Προσπάθησε να μην είσαι πολύ προσκολλημένος/η και να διατηρήσεις την ερωτική σας σχέση σε ένα επίπεδο πνευματώδες και ευχάριστο που δεν θα τον πνίγει με απαιτήσεις και επικρίσεις.

Κάθε φορά που ένας/μια Τοξότης αισθάνεται ότι έχει περιοριστεί ή ακινητοποιηθεί εξελικτικά, θα θέλει να τρέξει μακριά. Παρομοίως, προσπάθησε να μην είσαι πολύ κυριαρχικός/ή ή να ασκείς έλεγχο στην καθημερινότητά του. Πάρε το απόφαση: ένας Τοξότης απλώς χρειάζεται ένα στοιχείο ελευθερίας στις σχέσεις. Αν θέλεις να τον/την φέρεις ξανά κοντά σου, πρότεινέ του να πάτε μαζί ένα ταξίδι και θα δεις ότι η σχέση μαζί του θα αποκτήσει και πάλι την εγγύτητα που επιθυμείς. Να είσαι σίγουρος/η ότι αμέσως θα τον εξιτάρεις και θα αναγεννηθεί το ενδιαφέρον του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως μπορεί να δείχνει σκληρός κι απρόσιτος εξωτερικά, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από την ισχυρή ηθική, την πρακτικότητα, την πίστη και την πειθαρχία του.

Ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, μπορεί να σου φανεί πολύ δύσκολο να τον/την προσεγγίσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επιθυμεί μια σταθερή βάση για να κάνει μια σχέση και θα ελέγχει διαρκώς εάν αυτή η σχέση ανταποκρίνεται στην προσπάθειά του για συναισθηματική και υλική ασφάλεια – κάτι που ο Αιγόκερως εκτιμά πολύ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον/την Αιγόκερω είναι να βεβαιωθείς ότι ως σύντροφος είσαι υπομονετικός, υποστηρικτικός και συνεισφέρεις στην πρακτική πλευρά της σχέσης. Επίσης φρόντισε να βρίσκεις συχνά ευκαιρίες για να περνάτε χαλαρωτικές στιγμές μαζί, κάτι που θα τονώσει πολύ την καθημερινότητά σας.

Χρειάζεται να ενθαρρύνεις, να αποδέχεσαι και να εκφράζεις με θετικότητα τον ενθουσιασμό σου για τα επιτεύγματα ενός Αιγόκερω. Αν νιώσει άνετα μαζί σου, είναι βέβαιο ότι το δέσιμό σας θα είναι δυνατό και πολύ… αισθησιακό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πιθανότατα αυτό που σε προσέλκυσε στον/στην σύντροφο Υδροχόο ήταν η ευγενική, ανεξάρτητη, ιδιόμορφη και επαναστατική φύση του/της. Όμως ο Υδροχόος, ακόμα κι όταν έχει δεσμευτεί σε μια σχέση, εξακολουθεί να χρειάζεται κάποια αυτονομία και ελευθερία να μιλάει με άλλους ανθρώπους, να εκφράζεται ελεύθερα, και να συμμετέχει σε δράσεις με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και σκοπό.

Πριν καταλήξει να βρει τον ιδανικό σύντροφο μπορεί να έχει ζήσει πολλές και ποικίλες εμπειρίες. Εάν αφήσεις τη ζήλια να σε παρασύρει, πιθανότατα θα διώξεις περισσότερο τον/την Υδροχόο από κοντά σου. Προσπάθησε να καλλιεργήσεις την υπομονή σου απέναντι στην υδροχοϊκή εκκεντρικότητα και την αγάπη για ελευθερία, αλλά και να διατηρήσεις σαφείς τις προσδοκίες σου από τη σχέση σας.

Αν, πάντως, διαπιστώσεις ότι ο/η Υδροχόος σου έχει απομακρυνθεί από σένα, μπορείς να αναζωογονήσεις τη σχέση σας, προσπαθώντας να την κάνεις συναρπαστική. Δεν έχεις παρά να προτείνεις πρωτότυπες δράσεις ή ιδέες που αφορούν στην καθημερινότητά σας, νέες ερωτικές τεχνικές, καθώς και εξορμήσεις ή ταξίδια σε ασυνήθιστα μέρη. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να εξιτάρεις το ενδιαφέρον του και να κατέβει επιτέλους από το… συννεφάκι του!

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι οι ιδεαλιστές του έρωτα. Τους αρέσει να πιστεύουν ότι ο/η σύντροφός τους μοιράζεται τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον κι ίσως για τη δημιουργία οικογένειας. Επιθυμούν να τα δώσουν όλα στη σχέση τους και χρειάζονται συναισθηματική επιβεβαίωση για να διώξουν μακριά τις ανησυχίες τους.

Αν παρατήρησες ότι ο/η σύντροφος Ιχθύς είναι δεν εκδηλώνει την αγάπη του όπως συνήθως, σιγουρέψου ότι εξακολουθείς να κάνεις όλα εκείνα που του/της δείχνουν ότι νοιάζεσαι.

Ακόμα κι αν είστε μαζί για αρκετό καιρό, κάνε πράγματα που συνήθιζες όταν τον/την φλερτάριζες στην αρχή της γνωριμίας σας. Κανόνισε να βγείτε ραντεβού, θύμισέ του/της την αγάπη σου και κατάστρωσε σχέδια για το μέλλον που θα είναι ελκυστικά και για τους δύο.

Διάβασε επίσης:


Πηγή