Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τρία ζώδια που θα έκαναν εθελοντική εργασία για να ξεπεράσουν ένα χωρισμό

Ένας χωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επουλωθούν οι όποιες πληγές.«Φάρμακα» λοιπόν υπάρχουν πολλά, απλά δεν λειτουργούν όλα για όλους. Τα ζώδια για τα οποία θα σου μιλήσουμε λίγο πιο κάτω, επιλέγουν να «πνίγουν» τον πόνο τους και τον καημό τους -μεταξύ άλλων- και μέσω εθελοντικής εργασίας. Πάμε να τα δούμε:

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος είναι ένα άτομο που θέλει να προσφέρει και να βοηθά όποιον έχει ανάγκη. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και προσπαθεί να κάνει καλές πράξεις για το κοινό καλό. Έχει μάλιστα ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα, οπότε θα την δεις να συμμετέχει σε αρκετές φιλοζωικές οργανώσεις. Για εκείνη ο εθελοντισμός είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία, αλλά και γιατρειά μαζί. Το να προσφέρει και να βοηθά, την κάνει να νιώθει καλά και φυσικά την αποσπά από τις σκέψεις γύρω από τον χωρισμό. «Μαλακώνει» ο πόνος της, βρίσκει νέα ενδιαφέρονται, γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και προχωρά παρακάτω με μεγαλύτερη ευκολία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος ασχολείται γενικά με τα κοινά. Είναι ένα άτομο που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του, θέλει να προσφέρει και επιδιώκει να αλλάξει αυτόν τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Είναι ιδεαλιστής και από τους πρώτους που δηλώνουν συμμετοχή για εθελοντική εργασία. Βοηθάει και το κάνει με την καρδιά του. Είναι κάτι που τον γεμίζει, τον ικανοποιεί και τον κάνει χαρούμενο. Και ναι, στις δύσκολες στιγμές του, ο εθελοντισμός αποτελεί ένα «φάρμακο» για εκείνον. Τον βοηθά να γιατρεύει πληγές πιο ανώδυνα και να ξεπερνά τον πόνο του. Αποσπάται η προσοχή του και το μυαλό του είναι συνεχώς απασχολημένο με το να σκέφτεται άλλα πράγματα εκτός από τον χωρισμό του και τον/την πρώην του.

ΙΧΘΥΕΣ

Για τον Ιχθύ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την Παρθένο και τον Υδροχόο. Ναι, είναι και εκείνος ευαισθητοποιημένος. Ναι, πονάει κι εκείνος με τον πόνο των άλλων, είναι ευαίσθητος και θέλει να βοηθά και να προσφέρει σε όποιον/α το έχει ανάγκη. Όταν βλέπει ότι υπάρχει κάποιος/α που αντιμετωπίζει πιο σοβαρά προβλήματα από εκείνον, τότε αυτόματα θέλει να δραστηριοποιηθεί ενεργά και να τον/την βοηθήσει. Ο εθελοντισμός τον βοηθά και να ξεχνιέται και να αποσπάται η προσοχή του, αλλά τον κάνει και να νιώθει λίγο καλύτερα γιατί παρηγοριέται βλέποντας ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που περνάνε πολύ χειρότερα από εκείνον. Κατά κάποιο τρόπο νιώθει τυχερός μέσα στην ατυχία του.

Διάβασε επίσης:


Πηγή