Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Φάκελος απιστία: Μήπως δε φταίει μόνο το ζώδιό σου;

Οι φήμες (καμιά φορά και ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα) θέλουν τους Διδύμους εξ ορισμού άπιστους, τους Ιχθύες «μουλωχτούς», τους Κριούς έτοιμους για όλα, τους Τοξότες παιχνιδιάρηδες και τους Υδροχόους… απροσάρμοστους. Πόσο όμως ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλα αυτά;

Αν και κάποια ζώδια θεωρούνται -και δικαίως- περισσότερο αξιόπιστα, όπως για παράδειγμα ο Ταύρος ή ο Σκορπιός, τελικά η αστρολογική πραγματικότητα υποδεικνύει ότι τα κριτήρια της «απιστίας» δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αυστηρά ζωδιακά. Όλα τα ζώδια βρίσκουν λόγους να «απιστήσουν», απλά το καθένα έχει άλλα ….κουμπιά και βέβαια ακολουθεί στο όλο θέμα μια διαφορετική πολιτική.

Οι Καρκίνοι… διολισθαίνουν στο όνομα της αγκαλιάς της ανασφάλειας ή της περίθαλψης των αδυνάτων. Οι Λέοντες για να τονώσουν τον πληγωμένο εγωισμό τους. Οι Αιγόκεροι για να πλασαριστούν σε μια πιο πλεονεκτική κοινωνική θέση ή απλά για να βγάλουν τα απωθημένα ετών…

Και αντίστροφα, οι Ιχθύες μπορεί να βιώνουν την «αιώνια σχέση» παρά τα όποια προβλήματα της, οι Κριοί να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τις «γαργαλιστικές» κόντρες στη σχέση τους και οι Δίδυμοι -ναι, και αυτοί- να είναι υπόδειγμα πιστότητας έχοντας μια ελεύθερη πνευματική επικοινωνία με το σύντροφο τους ή απλά.. την Αφροδίτη τους στον Ταύρο.

Η θέση της Αφροδίτης -και όχι αυτή του Ήλιου- είναι τελικά πιο «αρμόδια» σε θέματα σχέσεων. Και η …πονηρή Αφροδίτη μπορεί να είναι σε άλλο ζώδιο.

Για να καταλήξουμε λοιπόν σε κάπως πιο ασφαλή συμπεράσματα για μια ροπή στην «απιστία» είναι αναγκαίο να εξετάσουμε όλους τους σχετικούς δείκτες του ωροσκοπίου.

Οι πρώτες …καμπάνες κτυπούν βλέποντας μια «ζωηρή» Αφροδίτη (σε όψεις κυρίως με τον Άρη, τον Ποσειδώνα ή τον Ουρανό) ή μια οικοθεσία που προϊδεάζει ανάλογα (π χ ένας «χαλαρός» ή ασταθής 5ος ή 8ος οίκος).

Η δήλωση της Κάρλας Μπρούνι, ότι «ύστερα από μια εβδομάδα χάνεται κάθε ερωτικό ενδιαφέρον» ήταν μια γνήσια εκδήλωση του τετραγώνου της Αφροδίτης με τον Άρη που έχει στο γενέθλιο χάρτη της. Και βέβαια το ότι η κυρία ήταν και είναι σφόδρα επιθυμητή πηγαίνει «πακέτο» με τις έντονες επιθυμίες της. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι με έντονο σεξαπίλ, έχουν τελικά και τα περισσότερα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, είτε ως «επιτιθέμενοι», είτε ως «αμυνόμενοι».

Όσον αφορά τους οίκους και τις όψεις, η «χαλαρότητα», εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες πλανήτες, μπορεί να οφείλεται και σε ένα «ξεσαλωμένο» Δία, που δεν είναι διατεθειμένος να περιοριστεί με κανέναν τρόπο. Για παράδειγμα, η «δική μας» Julia Alexandratos λειτουργεί στο …φουλ το τετράγωνο της Αφροδίτης της (στο Σκορπιό) με το Δία στον Υδροχόο. 

Αντίστοιχα η αστάθεια μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας στον 5ο ή τον 8ο οίκο, τόσο μιας… ευέξαπτης Σελήνης (για παράδειγμα στον Κριό) ή ακόμη και του Ερμή, που πάντα έχει την περιέργεια να «παίξει» με τις πιθανότητες.
Ωστόσο, το ότι υπάρχουν ανάλογες τάσεις δεν σημαίνει ότι θα εκδηλώνονται με την πρώτη ευκαιρία… 

Οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τη συνολική επιρροή στο ωροσκόπιο πλανητών όπως ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας, που είναι σε θέση να «καταπνίξουν» κάθε απόπειρα χειραφέτησης (τουλάχιστον την εξωτερική της εκδήλωση).

Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα ατόμων που ενώ έχουν στα ωροσκόπια τους έντονες όψεις της Αφροδίτης με τον Άρη παραμένουν ουσιαστικά «αδρανή» ερωτικά, στο όνομα των ηθικών αρχών που πρεσβεύει ο Κρόνος ή ύστερα από μια «καταδικαστική» και μηδενιστική Πλουτώνια απόφαση του τύπου «αφού δεν έχω αυτό που θέλω, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο».

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε… πικραμένος είναι ότι, καλώς ή κακώς, η ψυχική ενέργεια που κρύβεται μέσα σε μια «δυσαρμονική» όψη Αφροδίτης-Άρη, ούτε περιορίζεται, ούτε εξαφανίζεται. Απλά, όταν δεν χρησιμοποιείται από το ίδιο το άτομο, τότε βιώνεται ως κατάσταση μέσα από τις επιλογές και τη συμπεριφορά του συντρόφου. Με άλλα λόγια, αν δεν «απιστήσουν», θα το πράξει εκείνος/η. Χώρια που η εγκλωβισμένη ενέργεια έχει συνήθως άλλες παρενέργειες στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Από την άλλη πλευρά, ούτε η ισχυρή επιρροή του Κρόνου και του Πλούτωνα είναι εχέγγυο πιστότητας, αφού όλα εξαρτώνται από τις ενεργειακές ισορροπίες που διαμορφώνονται στο ωροσκόπιο. Μια Αφροδίτη σε σχέση με τον Κρόνο μπλέκεται πολύ συχνά σε διπλές (και μάλιστα μακροχρόνιες) σχέσεις, επειδή λόγω της ανασφάλειας της δεν τολμά να εγκαταλείψει καμία από τις δύο. Και βέβαια ο Πλούτωνας μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, ως ένας …κολασμένος αναζητητής της απόλυτης ηδονής. Είναι αυτό που λένε «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου»…

Γι’ αυτό, σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να εξετάζουμε τα πράγματα συνολικά, μακριά από ετικέτες, «ιερούς κανόνες» και αφορισμούς, με γνώμονα την διαμορφωμένη ψυχολογία του ατόμου. Όσες και όσοι δεν κατορθώνουν να εναρμονιστούν με αυτό που πραγματικά είναι, θα άγονται και θα φέρονται μονίμως από τα πιο «χαμηλά» ένστικτα και τα αδιέξοδα τους, ανεξάρτητα με το αν έχουν «καλές» πλανητικές θέσεις ή όψεις.

Διάβασε επίσης:

Ποια ζώδια χρειάζονται «εγγυήσεις» για να παραμείνουν σε μια σχέση;

Αυτά είναι τα ζώδια που θα αργήσουν να βρουν το ταίρι τους

Αυτά τα 3 ζώδια βάζουν το ταίρι τους πάνω από όλους και όλα!


Πηγή