Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Φάκελος απιστία: Ποιοι είναι οι… κύριοι υπεύθυνοι, αστρολογικά;

Ο ρόλος της συναστρίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι (τεχνικές) σύγκρισης χαρτών ή συναστρίας, όπως ονομάζεται (για παράδειγμα, ο «σύνθετος χάρτης», που χρησιμοποιεί Μεσοδιαστήματα ή ο «χάρτης Davidson») αλλά εδώ θα αναφερθώ μόνο στην κλασσική εκδοχή.

Κάθε σχέση ενεργοποιεί συγκεκριμένες τάσεις των δύο ωροσκοπίων και η ανίχνευση των υπό διαμόρφωση ισορροπιών γίνεται με εργαλείο τη σύγκριση των δύο χαρτών.

Με τη συναστρία εξετάζουμε τις όψεις που σχηματίζονται ανάμεσα στους πλανήτες των δύο ατόμων ή την θέση των πλανητών του ενός στους γενέθλιους οίκους του άλλου.
Και είναι προφανές ότι με τη συμβολή των πλανητών του άλλου κάποιες γενέθλιες τάσεις μπορεί να ενισχυθούν ή αντίστροφα να ατονήσουν. Αυτό συμβαίνει σε κάθε «στενή» σχέση, ερωτική, φιλική ή συγγενική.

Η επιρροή του “καταπιεστικού” Κρόνου ή του Πλούτωνα σε μια συναστρία μπορούν να αναστείλουν τις ερωτικά φιλελεύθερες τάσεις στη ζωή των …υπόπτων. Αυτό είναι ευκολότερο να συμβεί όταν οι προαναφερθέντες πλανήτες σχηματίζουν όψεις με τα Φώτα (Ήλιος & Σελήνη) ή βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους του άλλου ωροσκοπίου.

Αντίθετα, η παρουσία του Δία ενδέχεται να αυξήσει τις τάσεις προς απιστία, χωρίς, μάλιστα, ουσιαστικό κόστος για τους… άτακτους.

Οι έντονες όψεις της Αφροδίτης με τον Άρη, ή τον Ποσειδώνα (αλλά και του Άρη με τον Ποσειδώνα) μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογο υπόβαθρο. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η ενεργειακή ώθηση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση παύει να υφίσταται όταν τα δύο άτομα απομακρυνθούν για οποιοδήποτε λόγο. Και αυτή είναι η βασική αιτία αντιφατικών συμπεριφορών, οι οποίες μάλιστα συνήθως θεωρούνται και ηθικά «κολάσιμες». Ο πλήρως αφοσιωμένος σύζυγος ή εραστής μπορεί να μετατραπεί σε ακαταπόνητο ερωτύλο μόλις «αποδεσμευθεί» από την ενέργεια της συντρόφου του.

Πολλές φορές η απιστία δεν προκύπτει από συγκεκριμένες όψεις αλλά από λανθασμένους χειρισμούς σε σχέση με το χαρακτήρα του συντρόφου.

Για παράδειγμα, ένας ή μια Κριός μπορεί να είναι απόλυτα πιστός/η, αρκεί να μην αντιληφθεί ότι περιορίζεται η ελευθερία του. Τότε ενδέχεται να απιστήσει επί τούτου…
Και αντίστροφα, η έλλειψη πιεστικού ενδιαφέροντος, δηλαδή η παροχή ελευθεριών μπορεί να αποδειχθεί …καταστροφική στην περίπτωση Σκορπιών ή Καρκίνων που συνήθως θεωρούν τη συγκεκριμένη στάση ως μια τρανή απόδειξη αδιαφορίας (αναφέρομαι μόνον σε Ηλιακά ζώδια για την οικονομία του λόγου).

❤ Αγχώνεσαι για το αν σε θέλει πραγματικά; Μάθε ΕΔΩ την απάντηση! 

Πάντως, παρότι η αστρολογική συμβατότητα είναι ένα από τα κλειδιά μιας δημιουργικής και ανθεκτικής σχέσης, δεν είναι και πανάκεια. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να υπάρχει συνείδηση των προσωπικών τάσεων και να ξεκαθαρίζονται τα πράγματα από την αρχή. Ας μην χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο επειδή «τσακώσαμε το κελεπούρι». Οι προσδοκίες για μια «τέλεια σχέση» είναι εκείνες που πρακτικά, ευνουχίζοντας την αλήθεια μας, φράζουν το δρόμο για την επίτευξή της.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη, ότι οι σχέσεις δεν είναι παρά ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου. Όσο περισσότερο εξελισσόμαστε εσωτερικά και αποκαθιστούμε την ψυχική μας ενότητα, τόσο πιο αβίαστα θα βρεθούμε αγκαλιά με τον «άνθρωπο μας».

Αν παραμείνουμε πεισματικά προσκολλημένοι σε ένα μοντέλο σχέσης που δεν μας εκφράζει πραγματικά αλλά είναι «δανεικό» από την οικογένεια ή την κοινωνία, τότε θα πέφτουμε διαρκώς θύματα της απιστίας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό…

Και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό. Οι απιστίες και οι… αμαρτίες είναι πραγματικές καταστάσεις που λίγο ως πολύ πέφτουν στην αντίληψη του καθένα μας. Θεωρώ ότι μια αποκλειστικά ηθική αξιολόγηση είναι πέρα για πέρα λανθασμένη, αφού τονίζει τις συλλογικές αξίες σε βάρος, όχι μόνον της προσωπικής ικανοποίησης αλλά κυρίως αυτού που πραγματικά είμαστε. Αν η «απιστία» είναι για κάποιον η αλήθεια του και ο τρόπος ζωής του, τότε χαλάλι του… Αρκεί βέβαια να το γνωρίζει και να μην δείχνει στα υποψήφια… θύματά του κάτι το διαφορετικό.

Διάβασε επίσης:

Τα 3 ζώδια που είναι πιθανό να σε συγχωρήσουν, μετά από μια απιστία!

Φάκελος απιστία: Έτσι θα σε τιμωρήσει, αν τον κερατώσεις

Ζώδια και απιστία: Το κίνητρό τους για να σε απατήσουν


Πηγή