Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

10 Λάθη που κάνει η γυναίκα Αιγόκερως, όταν είναι σε σχέση

Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει την εξουσία, τα επιτεύγματα, το κοινωνικό status, την επαγγελματική σταδιοδρομία και την καλή ζωή που απορρέει από όλα αυτά. Οπότε λογικό είναι και η γυναίκα του συγκεκριμένου ζωδίου να έχει στόχους και φιλοδοξίες. Ωστόσο, δε θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά της μόνο το να γίνει μια επιτυχημένη επαγγελματίας, αλλά και το να κατακτήσει την αγάπη. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει και δε θα ησυχάσει μέχρι να το πάρει. Και όταν βρει εκείνον, με τον οποίο επιθυμεί να είναι μαζί, στόχος της είναι να οικοδομήσει μια «αυτοκρατορία» για τους δυο τους (βλέπε Μισέλ Ομπάμα!).

Ωστόσο, λόγω της έντονης προσωπικότητάς της κάνεις και μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγει, αν θέλει να φτάσει στην κορυφή του έρωτα:

1. Αρνείται να δοκιμάσει κάτι καινούργιο

Ως ζώδιο της γης, η σταθερότητα και το πρόγραμμα της καθημερινότητας είναι ζωτικής σημασίας για μια Αιγοκερίνα και βέβαια συγχύζεται, όταν κάτι από αυτά ανατρέπεται. Το να κολλάει όμως στο συνηθισμένο, επαναλαμβανόμενο μοτίβο, δημιουργεί βαρεμάρα στη σχέση. Γι’ αυτό πρέπει να δοκιμάζει τουλάχιστον ένα καινούργιο πράγμα το μήνα για να σπάει τη ρουτίνα, να αναζωογονείται και να έχει κάτι φρέσκο και ελκυστικό ​​για να μοιραστεί με τον σύντροφό της.

2. Φροντίζει για πάρα πολλούς ανθρώπους

Παρ’ ότι το επίθετο «δοτικός» χαρακτηρίζει περισσότερο στο απέναντι ζώδιο, τον Καρκίνο, εν τούτοις και ο Αιγόκερως, ιδίως η γυναίκα του ζωδίου, είναι πολύ δοτική και πρόθυμη να φροντίσει όποιον της το ζητήσει, φίλο, μέλος της οικογένειας, συνάδελφο ή όποιο άτομο έχει ανάγκη. Η διαφορά είναι ότι θα πάρει και την ευθύνη στους ώμους της, με αποτέλεσμα να αναλάβει να λύνει τα οποιαδήποτε προβλήματά τους ανά πάσα στιγμή. Το ίδιο κάνει και στη σχέση, με αποτέλεσμα να «θρέφει» μια ανισότητα και μετά η ίδια να μην έχει στήριγμα.

3. Είναι επικριτική

Από τη στιγμή που προσβλέπει στην κορυφή, είναι λογικό να έχει απαιτήσεις. Η Αιγοκερίνα τείνει να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη και επιμένει στα υψηλά στάνταρ τόσο για τον εαυτό της, όσο και για τους άλλους. Όμως, όταν πρόκειται για σεξ και σχέσεις, η επιμονή της στην τελειότητα μπορεί να της βγάλει αυστηρότητα και έντονη επικριτική διάθεση προς το ταίρι της, αν θεωρεί ότι κάνει λάθος. Αυτό σίγουρα δε δικαιολογεί το να γίνεται προσβλητική και μειωτική.

4. Είναι υλίστρια

Ακριβώς όπως και τα άλλα ζώδια της Γης, η Παρθένος και ο Ταύρος, έτσι κι ο Αιγόκερως έχει τονισμένη την υλική πλευρά. Ίσως γιατί έχει παιδευτεί να αποκτήσει όσα έχει, ίσως γιατί δε θέλει να βρεθεί εκτεθειμένη σε μια δύσκολη στιγμή ή φοβάται ότι δε θα μπορεί να εξασφαλίσει τα αναγκαία στον εαυτό της ή όποιον αγαπάει, αν η γυναίκα Αιγόκερως έχει περάσει αρκετές δοκιμασίες για να φτάσει μέχρι εκεί που έχει φτάσει, είναι πιθανό να στραφεί σε μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες που έχουν δύναμη, εξουσία και χρήμα, που έτσι κι αλλιώς τα βρίσκει αρκετά αφροδισιακά. Τι γίνεται όμως με την αγάπη; Μπορεί και να την θυσιάσει, προκειμένου να μην της λείψουν τα υπόλοιπα, στερώντας από τον εαυτό της την ευτυχία.

5. Είναι αρχηγική

Η Αιγοκερίνα έχει μια αρχηγική παρουσία και ηγετικές τάσεις έτσι κι αλλιώς, ωστόσο, όσον αφορά στον έρωτα, το να είναι επί κεφαλής και να λέει στο ταίρι της τι να κάνει και τι όχι, μπορεί να προκαλέσει το θυμό του, ιδιαίτερα αν επιδιώκει μια ισότιμη σχέση. Το να συμπεριφέρεται στον καλό της σαν να είναι φαντάρος και να του δίνει εντολές, τον υποβιβάζει.

 

6. Έχει πάντα δίκιο

Πολλοί άνθρωποι δεν το πιστεύουν, αλλά η Αιγοκερίνα έχει διαίσθηση. Είναι διορατική, προνοητική, έχει εμπειρία, γνώσεις και με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο σοφή. Ωστόσο, μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο και να αρχίσει να πιστεύει ότι πρόκειται για αυθεντία. Όλα όσα λέει και κάνει θεωρεί ότι είναι σωστά και αντί κοιτάξει τα δικά της λάθη, βλέπει μόνο των υπολοίπων. Όμως, αυτό είναι δηλητήριο για τη σχέση, καθώς συχνά οδηγεί τον σύντροφό της σε νεύρα και απόγνωση, ο οποίος νιώθει ότι δεν τον σέβεται, τον θεωρεί ανίδεο ή δεν τον εμπιστεύεται.

7. Ο συμβιβασμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της

Για μια γυναίκα Αιγόκερω δεν πρέπει ποτέ να ανησυχείς, μήπως έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Είναι υπεύθυνη, σταθερή, επίμονη και θα βάλει τα δυνατά της να καταφέρει ό,τι της έχει ανατεθεί ή όποιο στόχο έχει βάλει. Δεν αφήνεται να επηρεαστεί συναισθηματικά, δε θα εγκαταλείψει ποτέ τις προσπάθειες και βέβαια δεν υποχωρεί. Κατ’ επέκταση, σε ένα καβγά δε θα κάνει πίσω και θα θέλει να πει την τελευταία λέξη. Αν έχει έναν εξίσου ξεροκέφαλο και πεισματάρη σύντροφο, τότε το ψυχροπολεμικό κλίμα στη σχέση μπορεί να διαρκέσει μέρες.

8. Δεν συγχωρεί

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο συμβιβασμός είναι άγνωστη λέξη, οπότε λογικό είναι, σε περίπτωση που ο σύντροφός της πει ψέματα ή κάνει κάτι που θα θεωρήσει ότι τη μειώνει, την προσβάλλει ή την πληγώνει, γι’ αυτήν είναι και το τέλος. Γιατί; Πρώτον για να μη δείξει αδυναμία και να δώσει το δικαίωμα στον άλλον να την εξουσιάζει και δεύτερον γιατί πιστεύει ότι αν χαριστεί, μόλις περάσει λίγος καιρός, το φαινόμενο θα επαναληφθεί με χαρακτηριστική ακρίβεια. Όμως πρέπει να κάνει σωστή διάκριση γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κάποιοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

9. Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Για την Αιγοκερίνα -το ίδιο όπως και για τον άντρα Αιγόκερω- η δουλειά είναι κομμάτι του εαυτού της και εννοείται ότι δε θα την παρατούσε ποτέ για τα μάτια ενός συντρόφου. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές προηγείται και της σχέσης της, με αποτέλεσμα να εργάζεται αρκετές ώρες, μετά να είναι κουρασμένη και να μην έχει τον χρόνο ή τη διάθεση να κάνει με τον καλό της πράγματα και βέβαια δεν θα τολμούσε να της ζητήσει να σταματήσει να δουλεύει. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να κρατά κάποιες ώρες αποκλειστικά και μόνο για εκείνον, αλλιώς η σχέση θα τελειώσει σύντομα.

10. Αν θωρεί αμίλητη, είναι επικίνδυνη

Το ότι είναι cool, δε χάνει την ψυχραιμία της ή δεν ξεσπά σε φωνές ή κλάματα, δε σημαίνει ότι δε «στραβώνει» και μάλιστα πολύ. Όσο πιο αμίλητη, ήρεμη και στωική φαίνεται, τόσο μπορεί να βράζει μέσα της, με αποτέλεσμα η τελική έκρηξη να είναι καταστροφική για τη σχέση, αφού γίνεται αμείλικτη killer και η γλώσσα της όντως τσακίζει κόκκαλα. Ποιο είναι το κακό; Ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εξηγήσεις. Θεωρεί ότι είναι χαμένος χρόνος και κόπος να ακούσει «δικαιολογίες» και ότι αν το ταίρι της ήταν το κατάλληλο γι’ αυτήν, δε θα την έφερνε ποτέ σε ανάλογη θέση.


Πηγή