Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Η αγάπη σε 12 γλώσσες του κόσμου

Η αγάπη σε 12 γλώσσες του κόσμου

Αν αναρωτιέσαι για το πώς η αγάπη εκφράζεται σε διαφορετικές γλώσσες, εδώ έχουμε δανειστεί όμορφες λέξεις απ’ όλο τον κόσμο, που περιγράφουν την αγάπη καθώς και πως μπορεί να εκφράζουν κάποιες ιδιότητες του ζωδίου σου…

Η αγάπη είναι μια γλώσσα που ομιλείται απ’ όλους, αλλά είναι κατανοητή μόνο από την καρδιά. Η αγάπη είναι ένα πολύπλοκο συναίσθημα που έχει πολλές λεπτές αποχρώσεις, όμως ενώ έχουμε πολλές εκφράσεις για να περιγράψουμε την αγάπη στα Ελληνικά, υπάρχουν ακόμα κάποιες «αποχρώσεις» αυτού του συναισθήματος, που δεν είναι σε θέση να συλλάβει η δική μας γλώσσα. Αν τύχει να αναζητήσεις την λέξη αγάπη σ’ ένα λεξικό, είμαι σίγουρη ότι θα σου δώσει μια σειρά από διαφορετικές σημασίες και ερμηνείες. Ωστόσο, η συγκίνηση παραμένει η ίδια, σε όλο τον κόσμο.

Οι λέξεις και οι εκφράσεις που θα μοιραστώ μαζί σου, αγγίζουν μια ποικιλία από εμπειρίες που την αφορούν – φλερτ, χαμένη αγάπη, λαχτάρα για κάποιον. Αυτές οι εμπειρίες είναι όλες τόσο διαφορετικές, αλλά βασίζονται σε παρόμοια θέματα, που είναι απαραίτητα στις ανθρώπινες σχέσεις και στην προσπάθεια να κατανοήσεις τον κόσμο γύρω σου.

Κριός: Μεράκι – Ελλάδα

Μεράκι σημαίνει:
α) Να κάνεις κάτι με την ψυχή σου, με σφοδρή επιθυμία ή αγάπη.
β) Καημός
γ) Όταν βάζεις την ψυχή σου σε ό,τι κάνεις.

Ταύρος: Cafuné – Πορτογαλία

Cafuné σημαίνει:
Η πράξη του να χαϊδεύεις τρυφερά ή να” τρέχεις” τα δάχτυλα σου μέσα από τα μαλλιά ενός αγαπημένου προσώπου. Είναι η στοργική δράση που εφαρμόζεται ανάμεσα στους εραστές και ολοκληρώνει τις αισθήσεις της οικειότητας, της ερωτικής τρέλας μέσα από χάδια, συνδυασμένα όλα μαζί σε μια λέξη.

Δίδυμοι: L’esprit de escalier – Γαλλία

L’esprit de escalier σημαίνει:
α) Το αναπόφευκτο συναίσθημα που αποκομίζεις, όταν απομακρύνεσαι από μια συνομιλία και τότε σκέπτεσαι όλα τα πράγματα που έπρεπε να είχες πει.
β) Μια ευφυής παρατήρηση που την σκέφτηκες πάρα πολύ αργά, ίσως στο δρόμο για το σπίτι.
γ) Το έξυπνο σχόλιο που επιθυμούσες να είχες πει, αλλά δεν το εξέφρασες.

Καρκίνος: Saudade – Πορτογαλία

Saudade σημαίνει:
α) Μελαγχολική, νωχελική λαχτάρα –μια αόριστη και συνεχής επιθυμία για κάτι που δεν έχεις και κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να υπάρξει, πέρα από το σήμερα.
β) Μια συναισθηματική λαχτάρα για την ευτυχία με ένα πρόσωπο ή σε έναν τόπο που αγαπάς, αλλά έχει χαθεί ή απομακρυνθεί.
γ) Μια στοιχειωμένη επιθυμία για ό, τι έχει φύγει.

Λέων: Forelsket – Νορβηγία

Forelsket σημαίνει:
Αυτό το συντριπτικό αίσθημα ευφορίας που βιώνεις όταν ερωτεύεσαι για πρώτη φορά.

Παρθένος: Onsra – Ινδία

Onsra σημαίνει:
Η γλυκόπικρη αίσθηση ότι ποτέ δεν θα αγαπήσεις κάποιον άλλον ξανά ή ότι η αγάπη δεν θα κρατήσει για πάντα.

 

Ζυγός: Kilig – Φιλιππίνες

Kilig σημαίνει:
Το συναίσθημα που παίρνεις από μια αλληλεπίδραση με ένα πρόσωπο που αγαπάς ή βρίσκεις ελκυστικό (πεταλούδες στο στομάχι, αναψοκοκκίνισμα, χαχανητά, ανεξέλεγκτα χαμόγελα).

Σκορπιός: Ya’aburnee – Αραβία

Ya’aburnee σημαίνει:
“Θα με θάψεις” και είναι μια δήλωση της ελπίδας ενός ατόμου ότι θα πεθάνει πριν από ένα άλλο πρόσωπο που αγαπά και θα γλυτώσει τον πόνο, λόγω του πόσο δύσκολο θα είναι να ζήσει χωρίς αυτό.

Τοξότης: Gigil – Φιλιππίνες

Gigil σημαίνει:
Η παρόρμηση να τσιμπήσεις ή να αποσπάσεις κάτι που είναι αφόρητα χαριτωμένο και μετά βίας μπορείς να διατηρήσεις τα λογικά σου.

Αιγόκερως: Mamihlapinatapai – διάλεκτος Yaghan στη Γη του Πυρός

Mamihlapinatapai σημαίνει:
α) Μια ματιά που μοιράζονται δύο άτομα, που ο ένας επιθυμεί να του προσφέρει κάτι ο άλλος, το οποίο θέλουν και οι δύο, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να το προτείνουν ή να το προσφέρουν στον εαυτό τους.
β) Είναι αυτό το βλέμμα, όταν δύο άνθρωποι μοιράζονται μια άρρητη, αλλά ιδιωτική στιγμή που ο καθένας γνωρίζει τι σκέπτεται ο άλλος και συμφωνεί με αυτό που εκφράζεται μέσω μιας ουσιαστικής σιωπής.

Υδροχόος: Razbliuto – Ρωσία

Razbliuto σημαίνει:
Η αίσθηση που έχει ένα άτομο (συνήθως άνδρας) για ένα πρόσωπο που κάποτε αγάπησε, αλλά τώρα όχι πια.

Ιχθύες: La douleur exquise – Γαλλία

La douleur exquise σημαίνει:
Ο σπαρακτικός πόνος του να θέλεις κάποιον, που ξέρεις ότι ποτέ δεν μπορείς να έχεις και όμως να προσπαθείς με οποιονδήποτε τρόπο να είσαι μαζί του.

 

 

 

 

Πηγή: astrology.gr