Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Πώς θα καταλάβετε ότι το νεογέννητό σας πεινάει

Πώς θα καταλάβετε ότι το νεογέννητό σας πεινάει

Πολλές φορές είναι δύσκολο για τους νέους γονείς να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις των βρεφών και να καταλάβουν πότε ένα μωράκι πεινάει.

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια πείνας του μωρού σας και ακολουθώντας απλά βήματα θα καταφέρετε να το ηρεμήσετε.

Η αυστραλιανή σύμβουλος θηλασμού Simone Casey, αναφέρει χαρακτηριστικά «Συχνά, όταν τα βρέφη ξυπνάνε οι γονείς το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι αν λερώθηκε η πάνα ή απλά παίρνουν αγκαλίτσα τα μωρά και τους μιλάνε τρυφερά. Δεν συνειδητοποιούν όμως ότι το μωρό μπορεί να κλαίει επειδή απλά πεινάει, ειδικά αν το προσωπάκι του ακουμπάει τον ώμο της μαμά και όχι το στήθος.»

Δείτε τις συμπεριφορές που πρέπει να προσέξετε ώστε να καταλάβετε ότι το μωράκι σας πεινάει:

  • Μόλις το ακουμπάτε στο στήθος, αρχίζει ενστικτωδώς να το πιπιλάει. Μόλις το γάλα αρχίσει να ρέει, το μωρό το καταπίνει, παίρνει μια βαθιά αναπνοή και συνεχίζει να θηλάζει.
  • Ένα μωράκι που πεινάει συνήθως ακουμπάει το κεφαλάκι του στο στήθος, φέρνει τα χεράκια του στο στόμα και το ανοιγοκλείνει. Μόλις πλησιάσει το στήθος ξεκινάει «δυναμικά» το πιπίλισμα.
  • Ωστόσο τα μωρά δεν πιπιλούν το στήθος μόνο όταν είναι πεινασμένα. Μερικές φορές, αφού έχουν θηλάσει κανονικά, πιπιλούν και πάλι το στήθος της μαμάς του τοποθετώντας τα χεράκια πάνω στο κεφαλάκι τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλουν αέρα ή χρειάζεται να ρευτούν ή απλά πεινάνε και πάλι.
  • Μετά το τρίψιμο στην πλατούλα και το ρέψιμο, αν διαπιστώσετε ότι τα χεράκια του μωρού σας χαλαρώνουν, συνήθως είναι καλό σημάδι που υποδηλώνει ότι είναι χορτάτο και ικανοποιημένο.
 Πηγή: baby.gr