Πέμπτη , 8 Μάιος 2025
Η διατροφική αξία του καρπού της τύχης

Η διατροφική αξία του καρπού της τύχης

Το κουκουνάρι απαραίτητο στο διαιτολόγιό μας

Αποτελεί ένα τρόφιμο που συνήθως συνοδεύει μια σαλάτα ή ένα ριζότο. Συνηθίζουμε να το θυμόμαστε στις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω της παρουσίας του στην παραδοσιακή γέμισης της γαλοπούλας.

Η παρουσία του βέβαια αυτή έχει και τη σημειολογική της σημασία, καθώς σύμφωνα με την παράδοση το κουκουνάρι στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη θεωρούνταν από τους πιο… καλότυχους καρπούς.

Είτε όμως για λόγους καλοτυχίας είτε για λόγους σωστής και υγιεινής διατροφής, αξίζει να το έχουμε στο διαιτολόγιό μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κι αυτό καθώς αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά και απαραίτητων ω3 λιπαρών. Επίσης, περιέχει και κάποια ποσά ασβεστίου. Μια κουταλιά της σούπας περίπου 10 γραμμαρίων θα μας δώσει 57 θερμίδες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Ελέγξτε επίσης

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Επιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα ανοιχτή προς το κοινό

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαΐου …

Daily-News.GR