Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στις Καστανιές του Έβρου αποφάσισε η εισαγγελία της Ανδριανούπολης.

Τα κινητά τους κατασχέθηκαν και σε αυτά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αντριάνα Φερεντίνου, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν ότι βρέθηκαν εικόνες για τις κινήσεις του τουρκικού στρατού από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, με τα κινητά τους τράβηξαν φωτογραφίες τις οποίες θα έστελναν στους ανωτέρους τους. Με βάση αυτό, η πρόταση του εισαγγελέα είναι να κρατηθούν για «απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή».

Πάντως, το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα είναι αλλεπάλληλες, προκαλεί ανσυχία. Η Άγκυρα είναι πολύ πιθανόν ότι θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός, για το εσωτερικό τουρκικό ακροατήριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν δέχεται σκληρότατη κριτική στο εσωτερικό της Τουρκίας για τις απώλειες σε Τούρκους στρατιώτες στο μέτωπο της Αφρίν και της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

 

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνεχίζει το «προσκύνημα» στο Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας -Επισκέφτηκε το κελί του παπα-Τύχωνα, πνευματικού του Αγίου Παϊσίου

Στο κελί του πνευματικού πατέρα του Αγίου Παϊσίου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, …

Daily-News.GR