Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Επελαύνει προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός, νίκησε με 3-1 και τον Άρη

Επελαύνει προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός, νίκησε με 3-1 και τον Άρη

Με πρωταγωνιστή τον Καμαρά που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Άρη και συνεχίζει τον… περίπατο του.

Το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 3-0 για τους ερυθρόλευκους, αλλά αν έλεγες στο 25ο λεπτό του ματς ότι θα συμβεί αυτό, θα έβγαινες τρελός. Γιατί; Επειδή ως εκείνο το σημείο ο Άρης στεκόταν αξιοπρεπέστατα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που είχαν απειλήσει στο 9′ με τον Γκάμα, είχαν καλό σουτ με τον Φετφατζίδη στο 17′, είχαν μια κεφαλιά του Ιντέγε στο 23′ που απέκρουσε ο Σα και γενικά είχαν καλύτερη εικόνα από τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν έδειχναν συγκεντρωμένοι.

Κάπου εκεί, όμως, όλα άλλαξαν… Στο 27′ ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα από τον Δεληζήση και αφού συνεργάστηκε με τον Βαλμπουενά έκανε το 1-0, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό το 2-0 από τον ίδιο παίκτη, αυτή τη φορά μετά την ασίστ του Ελ Αραμπί. Ο Άρης προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί, ο Ολυμπιακός είχε πάρει τα πάνω του και στο 38′ ο Καμαρά από σκόρερ έγινε και δημιουργός, κάνοντας το γύρισμα από το οποίο ο Μασούρας έγραψε το 3-0.

Και κάπως έτσι, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ή να κουραστεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο, επομένως, αυτό που περίμεναν όλοι ήταν να δουν τους Πειραιώτες να παίζουν χωρίς πίεση και τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να αντιδράσουν. Και έγιναν και τα δύο. Οι γηπεδούχοι πήγαν για το 4ο γκολ με τους Ελ Αραμπί και Ομάρ ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε από νωρίς τις αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά είχαν δοκάρι με τον Λάρσον στο 57′ και μείωσαν σε 3-1 στο 64′ με τον Ιντέγε από κοντά.

Ως εκεί όμως… Ο Άρης μπορεί να ήθελε να πλησιάσει κι άλλο στο σκορ αλλά ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και στο 84′ θα μπορούσε να σκοράρει για τέταρτη φορά, όταν ο Ρόουζ ανέτρεψε τον Φορτούνη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά την εξέταση του VAR. Ο Κουέστα, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Φορτούνη και κράτησε το 3-1, το οποίο φέρνει τους Πειραιώτες ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αφού είναι στο +17 από τη 2η ΑΕΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (52′ Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (52′ Φορτούνης), Μασούρας (77′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52′ Χασάν).

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ροουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (76′ Τόνσο), Λάρσον (76′ Μπα), Ιντέγε.


Πηγή