Κυριακή , 4 Μάιος 2025
Σούπα με σπανάκι

Σούπα με σπανάκι

Ένα γεύμα για να σας γεμίσει ενέργεια

 

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι. Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι. Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
  4. Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ελέγξτε επίσης

Η κλασική συνταγή για κέικ που περνά από γενιά σε γενιά -Με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Ιδανικό για απογευματινές λιχουδιές, για ένα ειδικό πρωινό ή για να το μοιραστείς με αυτούς …

Daily-News.GR