Κυριακή , 22 Ιούνιος 2025

Μην σπαταλάτε ώρες τηγανίζοντας πατάτες: Το κόλπο με τον φούρνο μικροκυμάτων που τις κάνει τραγανές όπως στο εστιατόριο

Ποιος δεν αγαπά τις χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες; Και ποιος δεν θέλει να μην μπλέκεται με καυτά λάδια και να ανακατώνει επί ώρα πάνω από το τηγάνι;

Με την απλή μέθοδο που ακολουθεί, οι πατάτες γίνονται μαλακές στο εσωτερικό και τραγανές στο εξωτερικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο φούρνος μικροκυμάτων και μερικά καρικεύματα.

Υλικά

  • 3 μεσαίες πατάτες (περίπου 600 γρ.), πλυμένες και στεγνές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα σκόνη κόλιανδρου (ή αποξηραμένου μαϊντανού)

Μέθοδος παρασκευής

  • Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.
  • Μουσκέψτε τα μπαστουνάκια σε κρύο νερό για πέντε λεπτά για να φύγει η περίσσεια αμύλου.
  • Στεγνώστε καλά τις πατάτες με χαρτί κουζίνας ή ένα καθαρό πανί.
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατώστε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Το μαγείρεμα στον φούρνο μικρόκυμάτων

  • Απλώστε τις πατάτες σε ένα γυάλινο ταψί κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μία στρώση χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη.
  • Ρυθμίστε τον φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ (100%) για πέντε λεπτά.
  • Γυρίστε από την άλλη πλευρά τις πατάτες και επιστρέψτε τις στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας διαθέτει λειτουργία γκριλ, χρησιμοποιήστε την τα τελευταία δύο λεπτά για να ροδίσουν καλύτερα.

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή: Έθνικ μελιτζανοσαλάτα με μυστικό υλικό που την απογειώνει

Σημαίνει «καλομαθημένος μπαμπάς» και πρόκειται για τη μελιτζανοσαλάτα που κατέκτησε τον κόσμο, μια παραδοσιακή συνταγή …

Daily-News.GR