Σάββατο , 13 Αύγουστος 2022

Το ανέξοδο τρικ της Suki Waterhouse για να κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα της

Η απολέπιση είναι από το Α και το Ω της καθαρής επιδερμίδας. Bελτιώνει την όψη της επιφάνειάς της και τη λειτουργία του δέρματος, απομακρύνοντας σκόνες, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά δερματικά κύτταρα, καθιστώντας την απαραίτητη beauty ιεροτελεστία σε εβδομαδιαία βάση. Εκτός, όμως από τα εξειδικευμένα προϊόντα, υπάρχουν και οι φυσικοί- εντελώς ανέξοδοι- τρόποι για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (aka να κάνουμε απολέπιση) και αυτό είναι κάτι που η Suki Waterhouse το ξέρει καλά. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Bazaar, η Suki αποκάλυψε πως για να απολεπίσει την επιδερμίδα της φτιάχνει τη δική της απολεπιστική κρέμα, με βασικό συστατικό ένα υλικό που έχουμε σχεδόν όλες στην κουζίνα μας, τη μαγειρική σόδα! Όπως λέει και η ίδια, το μόνο που κάνει είναι να αναμείξει λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην ενυδατική της και αφού τα ανακατέψει όλα, να ξεπλύνει πολύ καλά.»

 

A post shared by Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse) on Sep 26, 2017 at 3:54pm PDT

Εκτός όμως, από το γεγονός οτι η μαγειρική σόδα κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, παράλληλα, την ενυδατώνει, καταπραΰνοντας την από τυχόν ερεθισμούς. Παρόλα αυτά, βέβαια, το μοντέλο εξηγεί πως δεν τη χρησιμοποιεί συχνά, «περίπου μία φορά το μήνα», ως ένα εύκολο και ανέξοδο τρικ.

Τι έχουμε να πούμε εμείς: 1. Η συνεχής απολέπιση πιο πιθανό είναι να καταστρέψει την επιδερμίδα παρά να την ανακουφίσει και 2. αν έχεις ευαίσθητο ή αφυδατωμένο δέρμα, καλύτερο θα ήταν να εμπιστευτείς ένα πιο εξειδικευμένο απολεπιστικό προϊόν (π.χ με πιο απαλή σύνθεση).


Πηγή