Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έχεις άγχος ή στεναχώρια; Αυτή η τροφή θα σε βοηθήσει

Αισθάνεσαι ότι το άγχος και η θλίψη σε καταβάλλουν; Μήπως νιώθεις υπερβολική και παράλογη πίεση στην καθημερινότητά σου και ψάχνεις φυσικό τρόπο να αντιμετωπίσεις ατά τα συναισθήμτα και να τονώσεις τη διάθεσή σου;  Επιστημονικές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίνσενγκ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κόπωσης (πνευματική και φυσική).

Ανακαλύφθηκε στην Κίνα, όπου το χρησιμοποιούν πάνω από 5.000 χρόνια και το ονομάζουν «η ρίζα της ζωής»! Οι ρίζες του τζίνσενγκ έχουν το σχήμα ανθρώπινου σώματος γι’ αυτό και πιστεύεται ότι έχει την δυνατότητα να θεραπεύει συνολικά τον άνθρωπο!

Από την αρχαιότητα, σε όλες τις παραδοσιακές ιατρικές των λαών, περιγράφονται μέθοδοι με τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να διαφυλάξει την υγεία του. Σε άλλες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και χαρίζει πνευματική διαύγεια. Το σιβηριανό τζίνσενγκ (φωτό παρακάτω) αυξάνει την αντοχή και βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. καιρικές, έπειτα από έντονη φυσική δραστηριότητα, κατάθλιψη κ.λπ.). Επίσης προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα, αυξάνει τον αριθμό των ανοσοκυττάρων στο αίμα και βοηθάει στην υγεία του δέρματος. 

 

 

Προσοχή! Η υπερβολική χρήση τζίνσενγκ/ ginseng ενδέχεται να προκαλέσει αϋπνία. Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη χρήση της. Να μην λαμβάνεται από άτομα που ακολουθούν αγωγή με αντικαταθλιπτικά.

Δες εδώ 2 πολύ εύκολες και πρακτικές συνταγές για ροφήματα με τζίνσενγκ

ΡOΦΗΜΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

25gr ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
600 ml νερό
Λίγες φλούδες λεμονιού
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.

ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
5gr κανέλα ξύλο
1 εκατ. ρίζα τζίνσενγκ
200 ml νερό
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.

 


Πηγή