Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αν υποφέρεις ακόμα από τη maskne, θυμήσου τι πρέπει να κάνεις…

Από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και αναγκαστήκαμε να φοράμε μάσκα συνέχεια, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, μπήκε ένας νέος όρος στη ζωή μας και το skincare: η maskne. Πρόκειται για μια νέα μορφή ακμής, που εμφανίζεται στα σημεία όπου ακουμπά η μάσκα, κυρίως γύρω από το στόμα και τη μύτη, και αφορά σχεδόν όλες μας.

Σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμοί και φλεγμονές είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που σου «φωνάζουν» ότι έχεις έρθει αντιμέτωπη με τη maskne. Αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Θα σου εξηγήσουμε…

Το κλειστό περιβάλλον της μάσκας δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα σου να οξυγονωθεί και άρα να λειτουργήσει φυσιολογικά. Διαταράσσεται, όπως καταλαβαίνεις, ο επιδερμικός φραγμός. Ιδρώνεις πανεύκολα στο σημείο, αναπτύσσεται υγρασία και ζέστη, φράσσουν οι πόροι και τελικά παγιδεύεται το σμήγμα και αναπτύσσονται βακτήρια. Έτσι, δημιουργείται η ακμή και, μάλιστα, το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο λόγω της τριβής της μάσκας στο πρόσωπό σου και λόγω του μακιγιάζ.

Θα μας πεις… Τι, δεν θα βάφομαι; Η αλήθεια είναι πως μπορείς και να μην κάνεις μακιγιάζ, όμως αυτή η λύση δεν είναι και μονόδρομος. Υπάρχουν τόσα άλλα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου και να το προστατεύσεις από τη maskne. Στην παρακάτω gallery θα τα μάθεις όλα αναλυτικά.

Διάβασε ακόμα: Έντονα χρώματα: Κάν’ το όπως η Ηλιάνα, με τη βοήθεια του make up artist της, Γιάννη Σίσκου


Πηγή