Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αυτά είναι τα μέρη του σώματος που κανείς δεν βάζει αντιηλιακό και όμως πρέπει

Απλώνουμε… τόνους αντιηλιακά σε όλο μας το πρόσωπο και το σώμα και νομίζουμε πως η ασπίδα μας στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι πανίσχυρη… Δεν ισχύει όμως! Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που τελικά παθαίνουν έγκαυμα από τον ήλιο τα οποία δεν περιμέναμε ποτέ να έχουν θέμα. Ανακάλυψε παρακάτω ποια είναι αυτά και προστατέψου κατάλληλα:

Χείλη 

Πρέπει να φοράς κάθε μισή ώρα lip balm μετά από μια ολόκληρη μέρα έκθεσης στον ήλιο. Να επιλέγεις αντιηλιακό ειδικό για τα χείλη με SPF 30 ή υψηλότερο όχι μόνο στην παραλία αλλά και όποτε κυκλοφορείς έξω.

Αυτιά

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι εκτεθειμένο και το εξωτερικό αυτί δεν αποτελεί εξαίρεση. Άπλωσε οπωσδήποτε αντιηλιακό στους λοβούς. 

Πέλματα

Το επάνω μέρος του, το κουντεπιέ ή αλλιώς ο λεγόμενος ταρσός, έχει λεπτό δέρμα και μπορείς εύκολα να πάθεις έγκαυμα.

Κάτω από τις τιράντες του μαγιό σου

Πολύ συχνά στην παραλία ή όταν κολυμπάς  μετακινούνται και το δέρμα από κάτω τους είναι χωρίς προστασία από αντιηλιακό. Αποτέλεσμα να καίγεσαι.

Το πίσω μέρος απ΄οτα γόνατα

Συνήθως αυτό το σημείο το ξεχνάμε! Ωστόσο ένα έγκαυμα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ επώδυνο και όπως κάθε έγκαυμα, θα πρέπει να το αποφεύγεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα καλλυντικά που από το μπουντουάρ μας μπαίνουν κατευθείαν στο ψυγείο!


Πηγή