Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Αυτή την εποχή χρειάζεσαι μία μάσκα με άνθρακα περισσότερο από ποτέ

Η εποχή που διανύουμε δεν είναι συνηθισμένη. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άλλαξε δραματικά η καθημερινότητά και οι συνήθειές μας. Προσέχουμε περισσότερο, ίσως να φοβόμαστε και λίγο και η προστατευτική μάσκα δεν είναι απλά προαιρετικό μέτρο προστασίας αλλά απολύτως απαραίτητο. Προσαρμοστήκαμε ωστόσο. Μάθαμε να ζούμε αλλιώς και να φοράμε μάσκα, ενώ δεν θα το σκεφτόμασταν ούτε στα πιο τρελά σενάρια που κάνουμε στο μυαλό μας. Πρέπει όμως να αλλάξουμε και άλλα πράγματα για να βγούμε αλώβητες από όλη αυτή την ιστορία. Δεν θα κάνουμε ολόκληρη λίστα όμως σήμερα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως ένα συστατικό μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας που ασφυκτιεί κάτω από τη μάσκα. Η περιποίηση είναι το θέμα μας σήμερα και πιο συγκεκριμένα, η περιποίηση με ενεργό άνθρακα. Ο ενεργός άνθρακας έγινε τάση και έμεινε στη ρουτίνα μας σαν ένα τέλειο detox συστατικό που χαρίζει ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό…

Ο ενεργός άνθρακας είναι ουσιαστικά ένας «μαγνήτης» που έλκει τους ρύπους και τα βλαβερά στοιχεία από την επιδερμίδα και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ. Βλέπεις, η μάσκα επιβαρύνει πολύ το δέρμα γιατί από κάτω της, δημιουργείται ένα υγρό μικροκλίμα που συγκεντρώνει περισσότερους ρύπους και τους κρατά εκεί, κοντά στο πρόσωπό σου για ώρες.

Όλα αυτά όπως αντιλαμβάνεσαι, πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από το δέρμα σου γι᾽αυτό και σε έχουμε ήδη συμβουλεύσει πως πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου πριν φορέσεις τη μάσκα και ασφαλώς αφού τη βγάλεις. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει ωστόσο να κάνεις και μία μάσκα με ενεργό άνθρακα, όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου. Παραδοσιακά, ο ενεργός άνθρακας απευθυνόταν στις λιπαρές επιδερμίδες αλλά τώρα τον έχουμε όλοι ανάγκη.

Κάνοντας μία μάσκα με ενεργό άνθρακα μία φορά την εβδομάδα, απομακρύνεις όλα τα βλαβερά στοιχεία που παραμένουν στο δέρμα σου ακόμα και μετά το πλύσιμο και δεν θέλουμε να ανησυχείς. Υπάρχουν μάσκες με αυτό το μαγικό συστατικό που δεν θα σε αφυδατώσουν αν έχεις ξηρό ή μεικτό δέρμα. Έχουμε ήδη κάνει έρευνα και παρακάτω θα βρεις τις δέκα μάσκες με ενεργό άνθρακα που απευθύνονται σε κάθε τύπο δέρματος.

Προτείνουμε να τις δεις όλες και να βάλεις μία από αυτές στην εβδομαδιαία περιποίησή σου. Το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί! Ρίξε μία ματιά με ένα ακόμη scroll προς τα κάτω…

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Δεν έχουμε 1 αλλά 4 μάσκες ματιών για κάθε σου ανάγκη…


Πηγή