Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αυτό το λάθος κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά είναι για όλα τα κορίτσια ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής μας. Θέλουμε πάντα να είναι περιποιημένα, όμορφα, απαλά και καθαρά. Να μην έχουν περίσσια λιπαρότητα και να μη δείχνουν βρώμικα. Για αυτό ακριβώς δοκιμάζουμε νέα προϊόντα και συστατικά και δημιουργούμε τη δική μας hair routine.

Άλλες έχουμε ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, οπότε δίνουμε το βάρος μας σε conditioner και μάσκες, ενώ άλλες στοχεύουμε στη λάμψη και τη ζωντάνια και χρησιμοποιούμε λαδάκια ή serum μαλλιών. Καλά ως εδώ… Οι περισσότερες, ωστόσο, κάνουμε ένα σημαντικό λάθος στη διάρκεια του λουσίματος, το οποίο τελικά… μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί τα μαλλιά μας δεν είναι έτσι όπως θα θέλαμε.

Τι κάνουμε λάθος; Περνάμε μόνο ένα χέρι σαμπουάν στα μαλλιά μας. Θα μας πεις «και πόσα πρέπει;». Η αλήθεια είναι πως ό,τι πιο σωστό μπορείς να κάνεις για τη χαίτη σου είναι σε κάθε λούσιμο να βάζεις δύο φορές σαμπουάν. Δεν το λέμε έτσι αυθαίρετα αυτό. Υπάρχει λόγος και θα σου εξηγήσουμε…

Τα μαλλιά συγκεντρώνουν πολλούς ρύπους από το περιβάλλον πάνω τους. Αν με αυτούς τους ρύπους συνυπάρξει και λιπαρότητα, μπορείς να καταλάβεις ότι τα μαλλιά καταλήγουν να είναι κάπως χάλια στην όψη και την υφή τους. Γι’ αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να λουζόμαστε με δύο χέρια σαμπουάν. Για να καθαρίσει η τρίχα σε βάθος.

Το ένα χέρι σαμπουάν θα απομακρύνει τους ρύπους και το περίσσιο σμήγμα από τα μαλλιά μας, ενώ το δεύτερο χέρι θα καθαρίσει καλά την τρίχα. Έτσι, τα μαλλιά θα είναι πεντακάθαρα, λαμπερά και γεμάτα όγκο. Μήπως, λοιπόν, σήμερα που θα λουστείς να περάσεις δυο χέρια σαμπουάν τα μαλλιά σου; Κάν’ το και θα μας θυμηθείς. Α! Και δεν χρειάζεται κάθε φορά να αδειάζεις όλο το μπουκάλι. Λίγη ποσότητα σαμπουάν αρκεί!

Διάβασε ακόμα: Αυτή είναι η skincare εμμονή της Eva Mendes


Πηγή