Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αυτό το πολύτιμο συστατικό ομορφιάς θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ

Ένα φυσικό προϊον που μπορείς να εντάξεις στην ιεροτελεστία ομορφιάς σου για θεαματικά αποτελέσματα σε δέρμα και μαλλιά. Επιπλέον μπόνους; Το βρίσκεις και στα σουπερμάρκετ και δεν θα ξοδευτείς. Ο λόγος για το μηλόξιδο! Ποιες είναι οι θαυματουργές του ιδιότητες;

1. Καταπολεμά την πιτυρίδα: Φαγούρα και πιτυρίδα είναι από τα πιο κοινά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής που μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Το μηλόξιδο, με τις αντιμυκιατιακές του ιδιότητες μπορεί να σε απαλλάξει από αυτό το βάσανο αν το χρησιμοποιέις διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Άφησε το μίγμα να δράσει για 5 λεπτά και μετά λούσου κανονικά. Για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας πρόσθεσε στο μηλόξιδο και 10 σταγόνες έλαιου tea tree.

2. Καταπολεμά ακμή και σπυράκια: Αν σε ταλαιπωρούν τέτοιου είδους ερεθισμοί, δοκίμασε το μηλόξιδο ως toner σε όλο το πρόσωπο μετά το ντεμακιγιάζ. Οι αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες αφαιρούν τους ρύπους που μπορούν να προκαλέσουν ακμή και επαναφέρουν το pH της επιδερμίδας στα φυσιολογικά του επίπεδα. Φρόντισε να διαλύσεις το μηλόξιδο με δυο κουταλιές νερό για να αποφύγεις το τσούξιμο.

3. Δίνει λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά: Το μηλόξιδο βοηθά στην απομάκρυνση των κατάλοιπων που αφήνουν στα μαλλιά τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Δοκίμασε να διαλύσεις 1/4 του φλυτζανιόυ μηλόξιδο σε 2 φλυτζάνια νερό και να το απλώσεις στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Στη συνέχεια άφησε το να δράσει για 5 λέπτα.  Το αποτέλεσμα; Aπόλυτη καθαριότητα, λάμψη και απαλότητα.


Πηγή