Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Βιταμίνη C: Πότε πρέπει να τη χρησιμοποιείς, τι μπορεί να κάνει για εσένα και τι να προσέχεις

Οι ερωτήσεις που λαμβάνω για τη βιταμίνη C κάθε εβδομάδα είναι πραγματικά δεκάδες! Τι ακριβώς είναι; Τι κάνει; Γιατί ακούγεται τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό; Γιατί λέμε ότι είναι μία ασταθής βιταμίνη; Όλες είναι εύλογες απορίες και, μιας που έχω πολύ σπουδαία νέα να μοιραστώ μαζί σου, αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με την αγαπημένη YOUTH LAB., ώστε να λύσουμε κάθε απορία και να μιλήσουμε για μία… διαφορετική βιταμίνη C. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι κάνει η βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Απαλύνει αισθητά πανάδες και κηλίδες, προσφέρει λάμψη και γενικά, λειτουργεί σαν μία πραγματική «ασπίδα», η οποία έρχεται να μας προστατεύσει από τις δεκάδες εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα μας καθημερινά.

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι η βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό;

Τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες φέρνουν τα πάνω κάτω στην επιδερμίδα μας. Πρόωρη γήρανση, θαμπή όψη, κηλίδες… Πώς λοιπόν ένα αντιοξειδωτικό, σαν τη βιταμίνη C μπορεί να μας προστατεύσει και τι στο καλό είναι αυτές οι ελεύθερες ρίζες για τις οποίες ακούς συνέχεια;

Είναι τα μόρια που έχουν ένα αζευγάρωτο ηλεκτρόνιο στην εξωτερική τους στιβάδα. Αναζητώντας το…έτερον τους ήμισυ επιτίθενται στα υγιή κύτταρα, τα οξειδώνουν, αλλοιώνοντας τη δομή τους, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πλέον σωστά, όπως τα νεανικά. Η παραγωγή πολλών ελεύθερων ριζών για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα και είναι η αιτία για την πρόωρη φθορά της ή αλλιώς γήρανση.

image005

Γιατί λέμε ότι η βιταμίνη C δεν είναι σταθερό συστατικό;

Η βιταμίνη C είναι ένα βιολογικά ασταθές μόριο το οποίο οξειδώνεται όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα, το φως και τη θερμότητα. Έχει λοιπόν μία πολύπλοκη χημεία και σα να μην έφτανε αυτό, δεν διαπερνά την επιδερμίδα εύκολα ώστε να φτάσει εκεί που η δράση της είναι απαραίτητη. Όλα αυτά καθιστούν την ενσωμάτωσή της σε προϊόντα περιποίησης ιδιαίτερα δύσκολη όμως η YOUTH LAB. βρήκε την… «χρυσή τομή» ή μάλλον το σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ!

Τι είναι το σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ;

Πρόκειται για την πιο καθαρή μορφή βιταμίνης C που μπορείς να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου. Δεν οξειδώνεται, φτάνει στα σημεία που πρέπει να φτάσει και έτσι επαναφέρει τη φωτεινότητα, τη λάμψη και τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας. Έχεις λοιπόν την αντιοξειδωτική προστασία της βιταμίνης C (και τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου) χωρίς κανένα από τα προβλήματά της. Αυτή η σταθερή βιταμίνη C είναι ο σταρ της νέας σειράς Brightening Vitamin C της YOUTH LAB. Μάλιστα, στην πατενταρισμένη μορφή που υπάρχει στη συγκεκριμένη φόρμουλα, η νέας γενιάς βιταμίνη C της YOUTH LAB., εξασφαλίζει επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών, κάτι που δεν έκαναν όλα τα προϊόντα του εμπορίου.

image007

Η σειρά Brightening Vitamin C της YOUTH LAB. Αποτελείται από τον αντιοξειδωτικό ορό Brightening Vit-C Serum, το μη λιπαρό, ενυδατικού κρεμοτζέλ Brightening Vit-C Gel Cream και την κρέμα καθημερινής προστασίας City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF 50 με 100% φυσικά αντηλιακά φίλτρα. Θα σου εξηγήσω ακριβώς πώς θα εκμεταλλευτείς τις ιδιότητες όλης της σειράς αλλά ας συνεχίσουμε με τις ερωτήσεις!

Πότε πρέπει να φοράμε τη βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C είναι κατάλληλη για πρωινή αλλά και βραδινή χρήση. Αν με ρωτάς, τα οφέλη της είναι υπερ-πολλαπλάσια το πρωί και μάλιστα όταν συνδυάζεται με αντηλιακά φίλτρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτίθεσαι περισσότερο στη μόλυνση του περιβάλλοντος, κάθεσαι στον ήλιο και βρίσκεσαι μπροστά σε οθόνες με μπλε ακτινοβολία.

image009

Γι’ αυτό η μέρα σου πρέπει να ξεκινά με τον πολυτελή ορό Brightening VitC Serum. Αναστρέφει τις οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος και αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερμίδας. Παράλληλα, προστατεύει από το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών. Αμέσως μετά μπορείς να φοράς την City Guard AntiPollution Day Cream SPF 50. Μη λιπαρή, δροσερή και ανάλαφρη, με 100% φυσικά αντηλιακά φίλτρα και απολαυστική υφή, θα γίνει το go to προϊόν σου για πριν το μακιγιάζ ή οποιαδήποτε δραστηριότητα στην πόλη. Αν ωστόσο έχεις πιο ώριμη επιδερμίδα, με αυξημένες ανάγκες, θα πρέπει να φορέσεις τον απολαυστικό Brightening VitC Serum, την θρεπτική Brightening VitC Gel Cream και τέλος την City Guard AntiPollution Day Cream SPF 50 για ολοκληρωμένη προστασία. Όλες μαζί, παρέχουν επιπλέον θρέψη και προστασία στις ώριμες επιδερμίδες.

Ξεκίνα εφαρμόζοντας τον ορό Brightening VitC Serum τρεις φορές την εβδομάδα και αύξησε σταδιακά τη χρήση του φτάνοντας να τον χρησιμοποιείς καθημερινά, πρωί και βράδυ!

Μετά το τέλος της ημέρας και αφού ο ορός Brightening VitC Serum και η κρέμα City Guard AntiPollution Day Cream SPF 50 σε έχουν προστατεύσει αποτελεσματικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνη της την Brightening VitC Gel Cream. Είναι ένα μη λιπαρό, ενυδατικό κρεμοτζέλ με σταθεροποιημένη βιταμίνη C και τεχνολογία «water gel» που ενισχύει τον όγκο και την πυκνότητα της επιδερμίδας, ενθαρρύνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Είναι το τελευταίο βήμα πριν κοιμηθείς που θα σου εξασφαλίσει προστασία και αντιμετώπιση από τις πανάδες και τις κηλίδες και θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις με πιο φωτεινή, νεανική επιδερμίδα.

image011

Με τι δεν πρέπει να τη συνδυάζουμε;

Η βιταμίνη C είναι ουσιαστικά ένα οξύ (Ασκορβικό οξύ) και έτσι δεν πρέπει να τη συνδυάζεις με άλλα οξέα όπως το γλυκολικό ή το σαλυκιλικό οξύ. Επίσης, δεν πρέπει να τη συνδυάζεις με ρετινόλες.

Είναι κατάλληλη για επιδερμίδες με ακμή;

Η ακμή είναι μία πάθηση πολύ ιδιαίτερη. Διαφέρει σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν υπάρχει μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Η ερώτηση που θα πρέπει να κάνεις πρέπει να απευθύνεται στον δερματολόγο σου και να είναι «Μπορώ να χρησιμοποιήσω βιταμίνη C;». Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η βιταμίνη C και ολόκληρη η σειρά Brightening Vitamin C της YOUTH LAB., μπορεί να σε βοηθήσει πολύ με τα σημάδια που ίσως σου έχει αφήσει η ακμή.

image013

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που «θυσιάζεται» για να προστατεύσει την επιδερμίδα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις (μόλυνση περιβάλλοντος, ηλιακή ακτινοβολία και μπλε φως). Ωστόσο, η… αστάθειά της σαν μόριο είναι παροιμιώδης ή μάλλον ήταν μέχρι σήμερα γιατί η YOUTH LAB. κατάφερε να ενσωματώσει στις φόρμουλές της, την κατάλληλη μορφή σταθεροποιημένης βιταμίνης C ώστε να μην οξειδώνεται, να μην ερεθίζει, να διεισδύει καλύτερα κρατώντας όλη τη δραστικότητά της.

Με τον ορό, την κρέμα ημέρας με SPF και την κρέμα-gel της σειράς Brightening Vitamin C της YOUTH LAB. μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την επανόρθωση που χρειάζεται, προστασία και υπέροχη λάμψη. Ξέρω όμως ότι ίσως να έχεις και άλλες απορίες γι’ αυτό κανόνισα μία… έκπληξη!

Στις 5/7, ημέρα Δευτέρα στις 12:00, στον λογαριασμό του Queen.gr στο Instagram, θα υποδεχτώ την Ευγενία Μαργέτη,  Training Manager της YOUTH LAB. ώστε να συζητήσουμε τα απάντα γύρω από τη βιταμίνη C, να μάθουμε περισσότερα για τη νέα, λαχταριστή σειρά Brightening Vitamin C και να λύσουμε όλες σου τις απορίες live!


Πηγή