Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βιταμίνη C: Το #1 αντιοξειδωτικό που χρειάζεσαι στη ρουτίνα ομορφιάς σου (+10 super προϊόντα)

Για τη βιταμίνη C είχα συζητήσει άπειρες φορές στο γραφείο με τις συναδέλφους μου. Όλες μου έλεγαν ότι είναι το απόλυτο συστατικό που πρέπει ASAP να εντάξω στη ρουτίνα ομορφιάς μου. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ, όπου κι αν έκανα scroll, έπεφτα πάνω σε άρθρα και προϊόντα που έκαναν λόγο για… εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο δέρμα.

Έτσι, αποφάσισα να τη δοκιμάσω και να καμαρώνω πλέον για το πιο φανταστικό δέρμα που είχα ποτέ. Ναι, η βιταμίνη C μεταμόρφωσε την επιδερμίδα μου και χαίρομαι τόσο πολύ που την έκανα βασικό μέρος στη skincare routine μου.

Η βιταμίνη C λήγει γρηγορότερα από άλλα συστατικά αλλά… Πόσο γρήγορα ακριβώς;

Τι κάνει η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι το #1 αντιοξειδωτικό συστατικό που πραγματικά αξίζει να προσθέσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Τι κάνει; Και τι δεν κάνει καλύτερα να λες…

Μειώνει αισθητά σημάδια στο δέρμα, όπως οι πανάδες, προσφέρει λάμψη και λειτουργεί σαν μια «ασπίδα» απέναντι στις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Η βιταμίνη C σε προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες και κάνουν το δέρμα σου να δείχνει θαμπό.

via GIPHY

Αν αποφασίσεις να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου, όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι οξύ (Ασκορβικό οξύ λέγεται αλλιώς) και αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να τη συνδυάζεις με άλλα οξέα, όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ. Επίσης, καλό είναι να μην τη συνδυάζεις με ρετινόλη.

Κι αν αναρωτιέσαι πότε να χρησιμοποιείς τη βιταμίνη C, θα σου πω πρωί ή βράδυ. Καλύτερα, βέβαια, είναι να τη χρησιμοποιείς πρωί και θα σου εξηγήσω τον λόγο. Το πρωί εκτίθεσαι περισσότερο στη μόλυνση του περιβάλλοντος, κάθεσαι στον ήλιο και είσαι εκτεθειμένη στο μπλε φως του υπολογιστή. Άρα, χρειάζεσαι και πιο εντατική προστασία, την οποία μπορεί η βιταμίνη C να σου προσφέρει.

Προσοχή, όμως! Επειδή η βιταμίνη C δημιουργεί φωτοευαισθησία θα πρέπει πάντα – ΠΑΝΤΑ– να συνδυάζεται με το αντηλιακό σου. Αν, δηλαδή, το πρωί εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου ένα toner, έναν ορό ή μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, θα πρέπει πάση θυσία να βάλεις αντηλιακό.

Μη φύγεις! Έχω συγκεντρώσει στην gallery 10 φανταστικά skincare προϊόντα με βιταμίνη C, τα οποία θα λατρέψεις. Ενυδατικές κρέμες, κρέμες ματιών, καθαριστικά προσώπου και toners… Ανακάλυψέ τα και καλά ψώνια!


Πηγή