Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Γράμμα στα κορίτσια που θέλουν να κοκκινίζουν στον ήλιο

Αγαπημένα μου κορίτσια,

Σας γράφω αυτό το γράμμα ενώ κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και δίπλα σε ένα πολύ μεγάλο παράθυρο. Έξω ο ήλιος λάμπει και πιθανόν να διαβάζετε αυτές τις γραμμές ενώ βρίσκεστε σε κάποιο café ή –ακόμα καλύτερα- σε κάποια παραλία. Φοράτε άραγε αντηλιακό; Την τελευταία φορά που ρώτησα τυχαία μία παρέα κοριτσιών που είδα στην παραλία αν έχουν φορέσει έστω αντηλιακό προσώπου, η απάντηση που πήρα με σόκαρε. «Όχι! Θέλουμε να κοκκινίσουμε λίγο, είναι sexy» είχαν πει χαμογελώντας με τα φρέσκα, νεανικά τους πρόσωπα… Ναι, τα ροδαλά μάγουλα είναι πανέμορφα και πολύ sexy όταν όμως είναι αποτέλεσμα του ρουζ, όχι του ήλιου. Λυπάμαι κορίτσια μου αλλά το κοκκίνισμα στο πρόσωπό σας όταν επιστρέφετε από την παραλία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του οργανισμού σας να αμυνθεί, καθώς κάθε δέρμα στον ήλιο είναι εύθραυστο.

Γιατί τα λέω όμως όλα αυτά; Γιατί, αν και είμαι μέσα στο γραφείο μου, φοράω αντηλιακό. Γιατί το χέρι μου πρόλαβε και κοκκίνισε στο δεκάλεπτο που απολάμβανα τις ηλιαχτίδες που έμπαιναν από το παράθυρο πριν τραβήξω την κουρτίνα. Γιατί ο ήλιος είναι επικίνδυνος και πρέπει να είστε προσεκτικές. Όχι, δεν έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια και όχι, δεν θέλω ούτε και εσείς να βαριέστε όταν με ακούτε αλλά να κάνετε αυτό που σας συμβουλεύω. Μπορεί τώρα να μην μπορείτε να καταλάβετε άμεσα τις επιπτώσεις του ήλιου αλλά σε λίγα χρόνια θα τις βλέπετε στον καθρέφτη καθημερινά. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και σε εμένα που λάτρευα το κοκκίνισμα, το μαύρισμα και τα λάδια…

Picture2

Το δέρμα μας κορίτσια όμως υποφέρει στον ήλιο. Δέχεται πραγματική επίθεση από την ηλιακή ακτινοβολία και η αντίδρασή του σε αυτή την επίθεση είναι το κοκκίνισμα και το μαύρισμα. Ναι και το μαύρισμα. Δεν μαυρίζουμε γιατί γινόμαστε ομορφότερες. Το δέρμα μας προσπαθεί να προστατευτεί από την ηλιακή ακτινοβολία και παράγει μελανίνη. Το κοκκίνισμα που γίνεται μαύρισμα μάλιστα είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι η ύστατη προσπάθεια της επιδερμίδας να κερδίσει στη μάχη με τον ήλιο. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τις πανάδες, τις ρυτίδες, την πρόωρη γήρανση, την ακόμα εντονότερη ακμή και ένα σωρό άλλα τα οποία δεν θέλω να σας απαριθμήσω για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Υπάρχει εξάλλου τρόπος για να τα προλάβετε όλα αυτά και δεν είναι άλλος από το αντηλιακό!

Picture3

Τα αντηλιακά είναι μία άλλη ιστορία ωστόσο. Κάποια είναι βαριά, κάποια εντείνουν τα προβλήματα των λιπαρών επιδερμίδων, κάποια άλλα είναι πολύ λευκά και δημιουργούν εφέ μάσκας ενώ άλλα απλά είναι αδύνατον να φορεθούν κάτω από το μακιγιάζ. Πιστέψτε με, έχω υποφέρει με τα λάθος αντηλιακά και εξαιτίας αυτού έχω κάνει πολύ εκτενή έρευνα.  Γι’ αυτό ξέρω ποιο αντηλιακό χαρίζει τέλειo ματ αποτέλεσμα, ποιο απορροφάται σε 3’’, ποιο είναι τέλεια βάση για μακιγιάζ… Ναι θα σας τα πω, δεν θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου. Γι’ αυτό άλλωστε σας γράφω αυτό το γράμμα, για να σας μαλώσω και να σας βοηθήσω, κάτι σαν tough love με extra δόση SPF!

A DERMA PROTECT Fluide Invisible tube 40ml

Για εσάς λοιπόν που δεν αντέχετε καν την ιδέα του αντηλιακού στο πρόσωπό σας, υπάρχει το A-Derma Protect Fluide Invisible SPF 50+. Έχει την πιο λεπτόρρευστη υφή που απορροφάται μέσα σε 3 δευτερόλεπτα (σας προκαλώ να το χρονομετρήσετε) και είναι ιδανικό για κανονικό ή/και μικτό δέρμα. Δεν το νιώθετε, δεν το βλέπετε και το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να το ανανεώνετε συχνά.

Picture4

Για εσάς που δεν μπορείτε τη γυαλάδα ή έχετε δέρμα με τάση ακμής, υπάρχει το A-Derma Protect AC Fluide Matifiant SPF 50+ που χαρίζει το απόλυτο ματ αποτέλεσμα και γίνεται και τέλεια βάση για το μακιγιάζ… Ναι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρέπει να φοράτε αντηλιακό και εκτός παραλίας και το συγκεκριμένο είναι ό, τι πρέπει για κάθε μέρα ακόμα και τον χειμώνα!

A DERMA PROTECT AD Tube Creme 150ml

Μισό λεπτό παρακαλώ… Κάτι τελευταίο! Θέλω να σας θυμίσω το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και μετά τον ήλιο! Μία απλή ενυδατική κρέμα δεν αρκεί ακόμα και αν έχετε φορέσει τα τέλεια αντηλιακά που σας πρότεινα παραπάνω. Η επιδερμίδα μετά την παραλία και την έκθεση στον ήλιο γενικά, χρειάζεται επανόρθωση και εντατική ενυδάτωση και ευτυχώς υπάρχουν ειδικά προϊόντα για αυτό τον σκοπό. Το A-Derma Protect AH Lait Après Soleil για παράδειγμα…

Tube Lait Reparateur Protect AH 250ml Book 2018

Περιέχει υαλουρονικό οξύ και έχει την πιο δροσερή υφή. Μπορείτε να το φυλάξετε μάλιστα και στο ψυγείο για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς μετά τον ήλιο. Ναι, είναι κατάλληλο για σώμα ΚΑΙ πρόσωπο και να, μπορεί να το χρησιμοποιήσει όλη η οικογένεια (παιδάκια άνω των 2 ετών).

Picture5

Τώρα λοιπόν που τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου θα ήθελα να κλείσετε αυτό το γράμμα και γυρνώντας από τη βόλτα ή την παραλία να περάσετε από ένα φαρμακείο για να πάρετε την αντηλιακή φροντίδα A-Derma Protect που αντιστοιχεί στις δικές σας ανάγκες. Ρουζ και bronzer μπορείτε εξάλλου να φορέσετε ανά πάσα στιγμή, να γυρίσετε όμως πίσω τον χρόνο είναι αδύνατον…

Για όλα τα τελευταία νέα επισκεφθείτε τις σελίδες της A-Derma Greece:

Facebook: https://www.facebook.com/adermagreece

Ιnstagram: https://www.instagram.com/aderma.greece/

Φιλικά,

ΧΧ.




Πηγή