Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δίδυμα: Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του τοκετού

«Είναι ο κολπικός τοκετός καλή ιδέα; Θα πονέσει περισσότερο στην περίπτωση της δίδυμης κύησης; Πόση ώρα θα μου πάρει να γεννήσω τα δίδυμα παιδιά μου; Μήπως να διαλέξω την καισαρική να ξεμπερδεύω γρηγορότερα;»

Αυτές και ακόμη περισσότερες ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από το μυαλό μιας γυναίκας που περιμένει να γεννήσει δίδυμα. Άλλα ας αρχίσουμε από αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας και μάθετε περισσότερα για τον γέννηση διδύμων.

Θα πρέπει να προγραμματίσω την ημέρα τοκετού ή όχι αν περιμένω δίδυμα;

Ναι! Είναι μια καλή ιδέα να συζητήσετε με τον γιατρό σας, ώστε να προγραμματίσετε την ημέρα τοκετού και μάλιστα λίγο πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα σας προτείνει αν θα γεννήσετε με κολπικό τοκετό ή καισαρική τομή.

Πόσον εβδομάδων πρέπει να είμαι για να γεννήσω;

Συνήθως μια γυναίκα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την 36η ή την 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε ότι εγκυμοσύνη με εγκυμοσύνη διαφέρει.

Πώς μπορώ να γεννήσω τα δίδυμά μου;

Υπάρχουν δύο τρόποι. Με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή. Ο γιατρός σας θα σας προτείνει να διαλέξετε εσείς ή θα αποφασίσει ο ίδιος αν υπάρχουν επιπλοκές.

Φυσιολογικός τοκετός σε δίδυμα

Σύμφωνα με έρευνα, ο φυσιολογικός τοκετός είναι το ίδιο ασφαλής με την καισαρική τομή όταν πρόκειται να έρθουν στον κόσμο δίδυμα.

Καισαρική τομή σε δίδυμα

Η καισαρική τομή προτείνεται συνήθως από τον γιατρό και μόνο όταν κρίνεται αναγκαία. Συνήθως αυτό που οδηγεί στην απόφαση της καισαρικής τομής, είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Υπάρχουν βέβαια και μερικές εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα οι έγκυες που επιλέγουν οι ίδιες την καισαρική τομή για δικούς τους λόγους.

πηγή: momjunction.com


Πηγή