Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δεν ξέρεις πότε πρέπει ν' ανανεώσεις το σφουγγαράκι του makeup σου; 2 σημάδια μιλούν από μόνα τους

Πινέλα πολλά: μικρά, μεγάλα, για τα μάτια, για τις σκιές, για το ρουζ, για το make up… Και εκεί που βρίσκουμε το κατάλληλο που ικανοποιεί τις ανάγκες μας, τσους πρέπει να το πετάξεις!

Ναι, σε καταλαβαίνουμε, είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείς αυτό που έχεις βολευτεί. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από εκείνο που νιώθουμε όταν πρέπει να αντικαταστήσουμε το αγαπημένο μας βουρτσάκι για το make up, το πινέλο του ρουζ ή εκείνο το λεπτό των ματιών, για να τα πλύνουμε… Και δεν μπορούμε να περιγράψουμε τη στιγμή που συνειδητοποιούμε πως τα αγαπημένα μας αυτά αξεσουάρ έχουν φθαρεί με τον καιρό από την πολλή χρήση και πρέπει να τα αντικαταστήσουμε!

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEPHORA GREECE (@sephora_greece)

Μπορεί να έχεις ένα σετ γεμάτο με σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου σου, αλλά η φθορά που υφίστανται -όσο κι αν δεν τα χρησιμοποιείς καθημερινά- είναι μεγάλη! Ο καθαρισμός τους είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του δέρματός σου γι’ αυτό δεν πρέπει να τον αμελείς.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ

Πότε πρέπει να πλύνεις (ή να πετάξεις) τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου

Η επαναχρησιμοποίηση των πλυμένων πινέλων μακιγιάζ και των σφουγγαριών μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα σου εξάνθημα, ερεθισμό, φουσκάλες ή σπυράκια. Εάν το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείς στο νεσεσέρ που έχεις στην τσάντα σου έχει παραμείνει άπλυτο πολύ καιρό, ίσως είναι καιρός να το αποχαιρετήσεις.

Πρέπει να πλένεις όλα τα εργαλεία του μακιγιάζ σου σε τακτική βάση, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Αφού καθαρίσεις το σφουγγάρι που αναμειγνύεις το make up σου και συνεχίζεις να παρατηρήσεις ότι δεν έχει επιστρέψει στο αρχικό του χρώμα, τότε πιθανότατα θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Εάν χρησιμοποιείς το σφουγγάρι σου ευλαβικά και ακολουθείς πάντα τους κανόνες καθαρισμού, αυτό είναι βέβαιο ότι δε θα συμβεί σύντομα.

 




Πηγή