Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εσύ γνώριζες ότι η διατροφή επηρεάζει την ομορφιά και τη νεότητά σου; Μάθε το πώς!

Λένε πως το δέρμα μας είναι ο «καθρέφτης» της υγείας μας και πως η πραγματική ομορφιά, έρχεται από μέσα προς τα έξω. Μπορεί, λοιπόν, να μην «ασπάζεσαι» τις παραπάνω απόψεις, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν μένεις πιστή σε μία καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς δεν θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη νεότητά σου για πολλά ακόμη χρόνια, αν δεν λάβεις σοβαρά υπόψη σου το θέμα της διατροφής.

Ναι, αισθάνεσαι πως είναι δύσκολο να τηρήσεις ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα όταν όλη μέρα τρέχεις και βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητά σου, ωστόσο, αξίζει να εστιάσεις στο τι βάζεις στο πιάτο και συνεπώς, στο σώμα σου. Διότι μόνο έτσι θα έχεις μακροπρόθεσμα την απαραίτητη λάμψη και το όμορφο αποτέλεσμα που θέλεις για την επιδερμίδα, αλλά και τα μαλλιά σου.

Τα καλά νέα είναι πως ακολουθώντας μία διατροφή η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά, μπορείς να φροντίσεις ουσιαστικά τον εαυτό σου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως σήμερα, το healthy ageing έχει πάρει τη θέση του anti-ageing! Όσο επιβαρυμένο και αν είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα, λοιπόν, μην ξεχνάς πως κάθε αληθινή γυναίκα-ήρωας, όπως εσύ, πρέπει και μπορεί να φροντίζει και να αγαπά ουσιαστικά τον εαυτό της, σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς της.

Τι λένε οι ειδικοί και όσα αξίζει να γνωρίζεις

 

Το θέμα είναι πως παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από εμάς έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάπου για τα ευεργετικά οφέλη μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για την επιδερμίδα μας, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική μας εμφάνιση.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές τις οποίες αξίζει να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου διατροφικό μενού αν θέλεις να έχεις μία πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα; Πόσο νερό αξίζει να καταναλώνεις κάθε μέρα; Υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά στα οποία είναι καλό να εστιάσεις αν θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου σφριγηλή για πολλά ακόμη χρόνια;

Για να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, χρειαζόμαστε σίγουρα τη βοήθεια των ειδικών. Το σίγουρο είναι πως το δέρμα σου έχει ανάγκη -και αξίζει- μία σωστή διατροφή με ισορροπία. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τρως κάθε μέρα τα φρουτάκια, τα λαχανικά, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες σου (ω, ναι)! Διότι μέσα από αυτόν τον διατροφικό συνδυασμό, θα καταφέρεις να αποκτήσεις μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα -την οποία θα προσέξουν όλοι!

Δεν υπάρχει, φυσικά, αμφιβολία πως και η άσκηση διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της νεότητάς σου, ωστόσο, το βασικότερο «προαπαιτούμενο» για καλοσχηματισμένους μύες στο σώμα σου, είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Για αρχή λοιπόν, επίλεξε με προσοχή τους συνδυασμούς στα γεύματά σου, μείνε σταθερή στο διατροφικό σου πλάνο, πήγαινε στο γυμναστήριο όποτε μπορείς και απλώς… απόλαυσε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη σου!

 kathrefti

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η διάθεσή σου αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο της ομορφιάς σου και το χαμόγελο είναι το πιο δυνατό σου «όπλο». Και ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο υγιής και λαμπερή από ποτέ. Άλλωστε, μία γυναίκα-ήρωας όπως εσύ, δεν αξίζει τίποτε λιγότερο! Και επειδή γνωρίζουμε καλά τι αξίζουν οι γυναίκες-ήρωες, μάθε και το παρακάτω!

Η SEPTONA, δημιούργησε το «Φροντίζουμε Ήρωες», ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσάς. Εδώ, μπορείτε να συζητήσετε Live με ειδικούς για τα θέματα ομορφιάς και περιποίησης του μήνα, να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα.                

Είδες που όλα γίνονται ευκολότερα όταν έχεις κάποιον να φροντίζει για σένα;

Μπες στη νέα πλατφόρμα της SEPTONA εδώ και πάρε τις απαντήσεις που θέλεις!


Πηγή