Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Χρειάζεται να έχει το μωρό πρόγραμμα; Τα facts που αξίζει να γνωρίζεις!

Η αλήθεια είναι όμως, πως μία μαμά-ήρωας, όπως εσύ, δεν χρειάζεται τις γνώμες και τα tips των άλλων για να αναθρέψει το μωράκι της. Αρκούν τα συμπεράσματα των ειδικών και το ένστικτό της για να την βοηθήσουν να κάνει τις καλύτερες επιλογές για εκείνο.

Το ζήτημα είναι πως πολλές νέες μανούλες έρχονται συχνά αντιμέτωπες με πολλά διλήμματα και αισθάνονται ότι χρειάζονται την πολύτιμη άποψη ενός ειδικού, προκειμένου να πάρουν μία απόφαση. Και ένα από τα διλήμματα που τις απασχολούν συχνά αφορά στο αν χρειάζεται να τηρεί το μωράκι τους μία συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα ή μπορεί να έχει ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα -χωρίς να ορίζεται η κάθε του κίνηση με βάση τους δείκτες του ρολογιού.

Αν κι εσύ δεν ξέρεις τι από τα δυο είναι προτιμότερο, μην ανησυχείς και μην «σκας». Είσαι μία νέα μαμά που έχει ακόμη πολλά ακόμα να μάθει! Σιγά-σιγά, λοιπόν. Μέχρι τότε, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με κάποια χρήσιμα facts για το θέμα.

Τα facts που αξίζει να γνωρίζεις

Γενικά, είναι καλό να έχει το μωράκι σου μία καθημερινή ρουτίνα -άλλωστε, κάτι τέτοιο εξυπηρετεί και εσένα. Ωστόσο, το να βάλεις το μωρό σε πρόγραμμα είναι δύσκολο να συμβεί από την αρχή. Θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός από τον ερχομό του για να το πετύχεις, αφού το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα είναι λογικό να πηγαίνεις με τα «νερά» του. Έτσι λοιπόν, όποτε πεινάει, θα το ταΐζεις και όποτε νυστάζει θα το βάζεις για ύπνο. Καθώς το μωράκι σου θα μεγαλώνει, θα προσπαθήσεις λίγο-λίγο να το βάζεις σε ένα πρόγραμμα, ξεκινώντας από τον ύπνο. Ίσως να σου πάρει λίγο καιρό, αλλά σίγουρα θα τα καταφέρεις, διότι είσαι μια μαμά-ήρωας!

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το πρόγραμμα είναι καλό για το μωράκι σου διότι μεταξύ άλλων, του δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας -που τόσο πολύ χρειάζεται. Επίσης, η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου προγράμματος στην καθημερινότητα του μωρού, το βοηθάει να καταλαβαίνει σιγά-σιγά τη διαφορά ημέρας και νύχτας. Προσπάθησε να δείχνεις στο αγγελούδι σου το φως της ημέρας τα πρωινά. Σιγά-σιγά, θα αρχίσει να καταλαβαίνει τι σημαίνει «πρωί», ενώ αντίστοιχα, το απόγευμα ή το βραδάκι, μην έχεις έντονα φώτα στο χώρο σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει σιγά-σιγά σε πρόγραμμα.

Όσο, λοιπόν, το μωράκι σου θα μεγαλώνει, τόσο θα μπορείς να βάζεις κι εσύ μικρές «σταθερές» στην καθημερινότητά του. Μην ξεχνάς απλώς πως ακόμη και όταν καταφέρεις να θέσεις ένα πρόγραμμα στο παιδί σου, εκείνο δεν θα σταματήσει να μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει κι εσύ να είσαι αρκετά ευέλικτη.

septona 3

Το πρόγραμμα του μωρού και η δική σου φροντίδα

Σε κάθε περίπτωση, μία ρουτίνα για το μωρό θα ωφελήσει -και θα ξεκουράσει- και εσένα, τη μαμά-ήρωα. Εμείς, λοιπόν, που αγαπάμε και θαυμάζουμε πολύ τις μαμάδες-ήρωες, θέλουμε να σε ενημερώσουμε για κάτι πολύ χρήσιμο και συγκεκριμένα, για την ενέργεια «Φροντίζουμε Ήρωες» της SEPTONA.

Γιατί; Διότι η SEPTONA δημιούργησε το «Φροντίζουμε Ήρωες» ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσάς. Εδώ, μπορείτε να συζητήσετε Live με ειδικούς για τα θέματα βρεφικής φροντίδας του μήνα, να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα για όλες εμάς τις μαμάδες-ήρωες.

Είδες που όλα γίνονται ευκολότερα όταν έχεις κάποιον να φροντίζει και για σένα; Μπες στη νέα πλατφόρμα της SEPTONA εδώ και μάθε όσα κάθε μαμά-ήρωας αξίζει να γνωρίζει!


Πηγή