Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θέλεις μακριά μαλλιά; Αυτές οι 8 τροφές θα σε βοηθήσουν να τα αποκτήσεις!

 

Όσο κι αν ψάξεις για «μαγικά» ελιξίρια που θα μακρύνουν τα μαλλιά σου μέσα σε ένα βράδυ δεν θα βρεις, αλλά σίγουρα, όμως, υπάρχουν θαυματουργές τροφές που μπορούν να τα ενδυναμώσουν  και να τα κάνουν να μακραίνουν πιο γρήγορα! Κι αυτό είναι κάτι που δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι επιστήμονες! Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα των πανεπιστημίων Harvard και Yale Medical School, αυτές οι 8 τροφές βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών μας.

– Σολομός: Πλούσιος σε βιταμίνη D, πρωτεΐνη, αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, κρατώντας το τριχωτό της κεφαλής υγιές.

 

– Κίτρινες πιπεριές: Οι κίτρινες πιπεριές έχουν σχεδόν πεντέμισι φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια , άρα περισσότεραα αντιοξειδωτικά που δυναμώνουν την τρίχα.

 

– Στρείδια: Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει βρεθεί πως προκαλεί τριχόπτωση αλλά τα στρείδια είναι γεμάτα με ψευδάργυρο, βοηθώντας στο να μακρύνουν τα μαλλιά σωστά.

 

– Αυγά: Εξαιρετική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρά οξέων, και βιοτίνης, που πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να παίρνουν σε μορφή συμπληρώματος.

 

– Ηλιόσποροι: Λίγα σποράκια μπορούν να σε «γεμίσουν» με βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

 

– Γλυκοπατάτες: Περιέχοντας β-καροτένιο, ο πρόδρομος της βιταμίνης Α, οι γλυκοπατάτες όχι μόνο συμβάλλουν στο να διατηρούν υγιές το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και στο να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά.

 

– Αβοκάντο: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, το αβοκάντο είναι ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα και μαλλιά!

 

– Ξηροί καρποί και πιο συγκεκριμένα τα αμύγδαλα: Λόγω της βιοτίνης, «τρέφουν» σωστά την τρίχα από τη ρίζα μέχρι την άκρη.

 


Πηγή